Snowman000 píše:Asi ste to nik nemali moznost porovnat s Twingom RS alebo s Pandou 100HP (dalsi kandidati)??
Nejezdil jsem, ale Twingo jsem taky zvažoval, jen prostě jich je málo na výběr (stejně jako Pand) a přeci jen to má kosočtverec . Jsem zvažoval i 120i (325ti už moc nejsou a na daily už je to podle mě moc starý), nakonec ale vyhrála kompaktnost a takřka poloviční věk a km. Jakmile to má být řidičsky aspoň trochu zajímavý a zároveň rozumný náklady a spolehlivost, tak prostě stejně nic jinýho nevybereš.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
No jo no 120i taky neni zla varianta, ale tam bych si furt vycital ze som rovno nezobral 130i a potom bych si zase vycital, ze to mi je jej luto a tak dokola. A spolahlivosti to tiez moc nepobralo...a uz je to zbytocne velky a drahy kus auta.
Zober pandu, za ušetrené peniaze ju môžeš servisovať niekoľko rokov
Panda má veľké plus v podobe dobre poskladanej 6° prevodovky (1ka do cca 50kmh, 2ka do 80, 3 do 120, 4ka 150) narozdiel napr. od swiftu predchádzajúcej generácie (2ka cez 100kmh, 3ka cez 140 atď. Pre mňa je to najväčší mínus u swifta. Zmena prevodového pomeru zas nepripadá do úvahy lebo len cena materiálu je cca 1000€ a ešte nájsť niekoho, kto to urobí.
To co píše denis je pravda, ale pro ten můj model a 6q převodovku, právě ten 2010 ročník má 5q a podle mýho optimálně poskládaný kvalty (55, 94, 126, 168, 200 kmh). Jen pro info ten můj má (56, 98, 132, 174, 219, 254).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Snowman000 píše:M.Z.: aj si na nej jazdil? Paci sa mi cim dalej viac a za tu cenu bych ju aj bral hned (tu prvu radsej)
Měli jsme 1,2 Dynamic, dal jsem o cenťák širší gumy s nižším profilem a to sedělo neskutečně. Při jízdě z Chorvatska přes hory, se na ni nechytal žádný závodník, zatáčky žrala, jak lasička. Fakt zábava a tohle bude zas o kus jinde.
V r.2008 už jsem 100HP reálně vyhlížel, ale nakonec vyhrálo kompresorové Mini.
Me ta panda taky vzdycky zajimala, ale je to pro nekoho, kdo nepotrebuje vubec zadny komfort. Nikdy jsem snad nejel v nicem tvrdsim, tlumice maji zdvih tak 1cm.
M.Z.: Kompresorove Mini tiez nie je uplne odveci volba, ale predsa len priestorovo to je fakt mini a keby som to mal viac na okresky ako mesto tak bych ho viac vyuzil. A nejako mi image Mini nesedi...
Kavis: Nekaz mi to! To si tu BA v tom teda riadne uzijem
Ale tak nerobim si iluzie ze by tieto male mestske mrchy boli s komfortom nejako skvelo...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Fiat (Grande?) Punto, motor 1.4 T-jet 88kw, občas 112kW.
AlfaRomeo MiTo (MilanoTorino) se stejným motorem a pokud se nepletu, postavené na stejném základě.
Známé problémy: silnější verze motoru s časováním ventilů MultiAir trpěly na kvalitu a inteval výměny olej a zakorbonování, výměna materiál a práce cca 1000-1200€. Chyba čidla natočení elektr. sloupku řízení, samotné čidlo OEM ani druhovýroba není, jen celý sloupek.
Výhoda, spíš libůstka u MiTo jsou bezrámové dveře.