Fiat a vše kolem nich

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Fiat a vše kolem nich

Příspěvek od petr_riha »

Ano, u záručních oprav u koncernu jsem se s tim setkal. Dokonce i se stavem, kdy mi bylo tvrzeno, ze na aute makají a 27. den nevěděli, které to je a kde stoji (zatímco já dle GPS ano, včetně toho, ze se od prvního dne nehnulo).

Ale ja měl náhradní vůz po dobu i záruční opravy gratis, takže me to tolik netankovalo. Aspoň člověk najížděl kilometry na cizím a nemusel amortizovat.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stepan píše: pát 25 dub 19:04 Ve vztahu podnikatel - podnikatel? Vod kdy?
Zakon tohle neupravuje, dokonce by ti dovolil dat i delší termín opravy. Ale jakožto firma jsme to měli v kupní smlouve. Nějak mě nenapadlo, že 1) budu muset v záruce něco řešit, 2) ze to nechají měsíc stát v kopřivách a pak ani nebudou vědět kde.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Stepan píše: pát 25 dub 08:49 Prodám dve L4H3 Ducata, jedno v provozu rok a pul, 105kkm, druhý cca 2 mesice, 6kkm. Obe maji tazny, to mladsi netahalo vubec, to starsi asi 3000kk, vlek do 750kg.

Volitelne poptavam autorizovany servis Fiatu, kde nejsou pice a dokazu s nima prezit zaruku.

Dalsi telefonat stylu "ano, Vas vuz je v zaruce, ano, uz tyden tady stoji, ano budeme se tim zabyvat, ale majitel je na dovolene, jeste tyden bude, a nikdo jiny nema pristup do systemu Fiatu” bych uz asi mentalne nerozdejchal.
A import to má jinak v piči:
děkujeme za Váš e-mail. Je mi líto, že jste nebyl spokojen s přístupem našeho koncesionáře.

Naše společnost působí na českém trhu v pozici dovozce nových vozů. Jakožto výhradní dovozce také částečně dohlížíme na chod pobočkové sítě, jednotlivých koncesionářů. Současně však je nutné uvést, že naše společnost nevstupuje do obchodních vztahů s koncovými zákazníky a tak nejsme schopni přímo ovlivnit jednání mezi koncesionářem a zákazníkem. Každý koncesionář jedná v první řadě vlastním jménem a na vlastní odpovědnost.

Váš případ jsme prověřili interní cestou ve spolupráci s oblastním managerem. Opravdu se jedná o záruční opravu, kterou zaštiťuje u tohoto opravce pouze pan X Nejsme schopni zasahovat do organizace práce koncesionáře. Je mi opravdu líto, ale v tom případě nejsme schopni pomoci.

Děkuji.
S pozdravem,
Já vím, že to tak dávno není, ale člověk by si představoval, že na pozici "autorizovaného servisu" bude fronta a když se jeden autorizák bude chovat jako hovada, import je prostě vymění za nový :)
Vítězství proletariátu a lemplů je na dosah.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jsou rádi, že někoho mají. Stejně jako jiné autorizáky...
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Tak se budou muset chlapci zacit trochu snazit, aby ty autorizaky mely.
Kamarad mi vykladal, ze za nim byli. Zustal neautorizovanej, realne by na tom prej prodelaval, vzhledem k omezene kapacite solvin.
Delat mimo zarucni servis a nebejt fuser je ocividne lepsi kseft nez po sobe nechat hopsat nakyho odbornika z centraly.

Nicmene to nic nemeni na tom, ze tenhle mamvpicismus “je to nas autorizak, ale my s tim nemame nic spolecneho” je fascinujici.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Poměrně deprimující zjištění, zvlášť v kontextu toho, jak někdy s námi zákazníci cvičí...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jo, to mě prostě nepřestává udivovat.
Zejmena v kontextu ze X je majitel.
A je to mrnava firma, zadny Auto UH.

Ale ma v pici, import me ma taky v pici a vlastne porad si sam, zaruka konci opustenim prodejny.
A nejhorsi je, ze mam pocit, ze kdybych tech aut mel sto, tak me budou mit v pici taky :)

Obvolaval jsem si autorizaky do 150km od nas, nemam termin driv nez na cerven.

Budu asi muset prodat, koupit Iveco nebo Mergl, co tady maji velky servisy, a behat za mechanikama s uplateckama, aby se vubec namahali delat svoji praci :)
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Když to čtu, uvědomil jsem si, že mi Renault vlastně celou dobu poskytuje vysoce nadstandardní služby. Sice jsou občas zmatení, ale vždycky se své přešlapy snaží napravit buď bez keců nebo s omluvou, a hlavně hned :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Vlastně máš pravdu, taky si nevzpomínám na nějaký extra problém u Renaultu.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Z dávné historie, když ještě Magnum byl relevantní model, tatík pamatuje, jak mu volali z importu Renaultu, zda je spokojen se službami, které mu autorizovaný servis poskytuje.

Po údajném drobnějším nervovém zhroucení, kdy na pána řval, že čekal půl roku na výrobu, půl roku jezdil a teď už 2 měsíce čeká na to, až mu kokoti v autorizáku vymění převodovku, tak kdyby byli tak laskaví a aspoň se mu nepřipomínali, se z telefonu prý ozvalo něco jako
Na to tady nemám kolonku. Já se Vás mám zeptat, zda jste byl spokojen s rozmístěním technických brožur na pobočce.
Odpovědět