Stránka 1 z 2

A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: čtv 17 led 22:50
od Hol1c
Ahoj kucí,

Neporadil byste mi prosím někdo, jak můžu na kabely na fotce napojit klasické moderní neoriginální autoradio? Je to A3 8L se subwoofrem. Původně bylo instalováno origo Audi Chorus II.

Koukám, že jsou na to redukce.. ale je jich asi milion, a nedokážu říct, kterou bych měl použít..

A omlouvám se za nekvalitní fotku, ale páčil jsem rádio z auta na ulici, pilníkem, svítil jsem si baterkou a jen jsem čekal, kdy na mě někdo zavolá městskou :D

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: čtv 17 led 22:57
od 970ka
To jsou klasický ISO štekry,na ně napojíš většinu radií,případně koupíš přechodky na to tvoje,což tedy my nevíme. třeba tady něco vyber,
https://www.gme.cz/iso-kabely-a-redukce-pro-autoradia
jinak v A3 by mělo být správně to origo radio,to hrálo nejlíp.

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: čtv 17 led 23:12
od Hol1c
Ono to origo už právě moc nehraje, blbnou tlačítka a je jen na MC kazety :( Odepsali mi teď z jednoho obchodu, že potřebuju tohle. To je teda blbost? Nebo je to kvůli zesíku?

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 08:34
od 970ka
Copak my víme,jaký radio tam chceš napojit a jaký má konektory ? Kup si přechodku z ISO na to tvoje radio a máš to,možná je to ono,klidně to s prodavačem prober,poradí ti..

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 10:30
od Hol1c
Jenže ono se to čím dál více komplikuje. Objevil jsem tam ještě tyhle dva propojené konektory. Nejsem odborník, takže si jen říkám, jestli to nááhodou není zesík? Bylo to zašťouchlý někde vzadu, musel jsem pro to celkem šátrat. V původním radiu to zapojené nebylo. Není to ABS, airbag, nebo tak něco, že ne?

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 12:09
od 970ka
To může bejt na cd měnič.

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 12:28
od Hol1c
A nenapadá Tě prosím, jak tam může být vyvedený ten subwoofer? Ten vede do toho ISO?

Koukám na to, a většina autorádií má cinche, a redukce mají jen na nějakých malých eshopech

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 15:06
od PepaSFI
stručně: Ty dva hranaté s osmi kontaktama jsou tzv. ISO, v jdenom jsou zapojené repráky a v druhém je napájení rádia a pár funkčních věcí jako třeba vysouvání antény, napájení anténního zesilovače, to si snadno najdeš a nejspíš to nebudeš muset řešit. Prostě to zastrčíš do rádia. Ten třetí kabel je anténa a ta krátká věc s konektorama je redukce na jeho připojení. V rádiu může být buď ten kulatý konektor co vypadá jako koax na televizi nebo ten hluboký co do něj patří ten s dlouhým kolíkem co je na té redukci. Podle toho co bude mít nové rádio, připojíš kabel přímo nebo přes tu redukci.
Pokud má auto original subwoofer a rádio na to nemělo žádnou speciální přípojku, je to nejspíš připojené někde od repráků v autě.
Každopádně by tam mělo jít připojit snad skoro každé běžné rádio a pak uvidíš jestli sub hraje nebo ne.
Ještě se někdy vyskytne drobný zádrhel v napájení rádia ale tím tě teď nebudu zatěžovat, buď to půjde hned dobře nebo se ozveš s problémem.

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 15:11
od Hol1c
Díky Pepo. Ale většina rádií má jen jednu přípojku ISO, ne?

Re: A3 (8L) - jak na tohle napojím nové autoradio?

PříspěvekNapsal: pát 18 led 16:09
od PepaSFI
standart ISO jsou ty dva konektory. Na rádiu bývají vedle sebe, je možný že se to někdy vyskytne jako jedna velká kostka ale pořád to je těch 2x8 kontaktů. Možná existuje rádio co nemá výstup na repráky, jen napájecí ISO a hraje výhradně přes externí zesilovač ale asi to nebude většina. Nebo některé značky rádií používají nějaký svůj firemní konektor, nejsou tam ty dva ISO ale něco speciálního a to se pak musí dokoupit redukce. Plus někdy bývá ještě speciální konektor na CD měnič, na subwoofer, na handsfree pro telefon, na couvací kameru a kdovíco ještě, podle výbavy rádia ale základ je nějaký konektor kde je výstup na repráky, napájení rádia a nějaké ty funkční věci. Buď nějaký originál firemní nebo ty dva ISO.