Stránka 1 z 7

VCDS - jak kodovat (VW Group)

PříspěvekNapsal: stř 03 led 13:36
od řidičBOB
když natahují nový SW, tak to přeflešují vždy...

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: stř 03 led 13:42
od retron
asi záleží model od modelu a jestli se ještě vyvíjí, mě se to za tři roky nestalo. v autorizákách teď používají VAS a ne VCDS tak možná tam ta volba není přístupná, nevím VAS rozhraní neznám.

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: stř 03 led 15:00
od abgx1
a moze si to uzivatel sam nastavit cez VCDS? nevedia to potom pouzit ako vyhovorku pri reklamacii?

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: stř 03 led 15:09
od řidičBOB
Můžou cokoliv. To právě musíš mít servis, kde na to pečou...což já mám. Proto říkám, že kdyby to uměli zapojit, tak mi to zapojí....ale VAS je tam nepustí.

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 13:42
od driver
Nepustí ho tam menu rychlé volby menu, to by musel postaru a vědět kde co a jak
Ale když na to peče hlavní konzultant co řeší reklamačky s dovozcem, tak nevidím důvod, proč si to nepřenastavit.
Zároveň lze to nastavit kdykoliv, akorát že pak při reklamaci je dobré to pro zichr dát do továrního nastavení.
Sice tam je vidět historie, ale že by to někdo řešil? Když budeš chtít po nich novou jednotku, tak to budou řešit 100% zda do ní někdo nehrabal. Ale jestli budeš reklamovat vrzající podvozek MQB, není důvodu se bát o kódování.
Jsou i sporné případy, třeba EGR, tam to jednotka řídí = můžou hledat spojitost jednotky ale né jednotky světel

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 14:29
od řidičBOB
Tak se mi dostal do rukoi jeden CAR VAG PRO. Auto to načte v pohodě, ale jakákoliv změna (sepnutí severské kombinace, aktivace DVD za jízdy, atd) se neprovede. Vždy to vyhodí error. Přitom je to poslední verze programu, která by měla umět MQB i MLB.
Takže asi tak Čína za 20USD.

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 14:36
od bojler
Čína už je v současné době ekonomicky nesmysl a vyplatí se vzít originál.

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 14:55
od řidičBOB
Za 9000,-. Tomu rozumím...ale já tady nepsal, že SW + kabel z Číny, za 20USD, umí sepnout vše :D

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 16:17
od retron
originál se samozřejmě vyplatí někomu kdo se tím živí, ale ne někomu kdo si chce zapnout par blbostí a ne aktivovat multifunkci na volantu od nějakýho vozemboucha za litr a pod. nestalo se mi, že by něco nešlo, max. ze se zmena nijak neprojevila, ale je fakt, že jsem nedělal modely late 2016 a novější. pokud máš originál sadu mělo by jít aktualizovat sw na poslední verzi bez poplatku.

Re: Škoda Auto obecně

PříspěvekNapsal: úte 09 led 16:30
od řidičBOB
Já taky novější :-)
Například velmi častá byla tato hláška:
2018-01-09 10.45.51.jpg


nebo tahle - přitom auto, model a rok byly vybrány správně:
2018-01-09 10.43.18.jpg