VCDS - jak kodovat (VW Group)

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod retron » sob 27 led 15:23

dle mých zkušeností je asi nejlepší originál tedy německá verze, ale stejně většina názvů je nepřekládaných i tak případně zkratky
a oproti starším verzím je zatrhávání okének pohoda, než přepisovat jedničky a nuly v binární soustavě :D
také je lepší před potvrzením dat pokyn Test a až potom Save a samozřejmě nepouštět se do něčeho o čem si nejsem jistý.
některá nastavení ikdyž se tváří, že jsou uložena/změněna nemají na funkci vliv, tzn. je lepší je vyzkoušet i v reálu v opačném případě je lepší vrátit původní nastavení, pže pak to může vyhazovat chybu.

ref: Zatím jsem bohužel nenakódoval čtení dopravních značek nebo VIM.
nevím co je VIM ale samozřejmě záleží na přítomnosti modulů a jejich verzí, tzn. funkce může jít i zapnout ale chybí modul nebo modul funkci nepodporuje KO
např. takový podvolantový kroužek u A4, který má vliv na přítomnost funkcí tempomat/ovládání na volantu/ACC se dělá asi ve 4 verzích dle výroby lišících se pouze posledním písmenným indexem a navíc od dvou výrobců, které jsou vzájemně nekompatibilní
retron
Letec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: pát 13 dub 10:44

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » sob 27 led 15:46

Video In Motion....
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod retron » sob 27 led 17:08

VIM ale pouze pre-face modely:
https://www.stemei.de/pages/coding/audi ... altung.php
čtení značek se zapíná přes skryté menu MMI:
https://www.stemei.de/pages/coding/audi ... nzeige.php
retron
Letec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: pát 13 dub 10:44

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » sob 27 led 18:41

Ten VIM podle toho návodu nejede...
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » ned 28 led 18:41

VIM jsem rozchodil na všem, kde jsem potřeboval.
Ale ty značky to nečte, i když postupuji podle návodu:
IMG_3436.JPG

Podle mne se to musí ještě někde povolit...nebo jinak poladit.
Protože jenom zapnout dle návodu https://www.stemei.de/pages/coding/audi ... halten.php to nejede.
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » úte 30 led 11:29

Kurňa - na palubáku to mám, v MMI už taky, ale furt je tam někne renonc :-(
Přílohy
6C82BFC8-19FB-486C-B837-91E87DCA79D3.jpeg
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » úte 30 led 20:07

Tak už vím kde...ŘJ kamery v zrcátku má naprogramovanou zápaní Evropu a není možné to změnit. Je potřeba do ní nahrát nový soft, ale to VCDS neumí. Takže musím přikoupit i VCP :-) To budu vybavenější než kdejaký servis :))
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod Kavis » úte 30 led 20:21

Kdybys chtel, tak umim za velice slusne penize dodat i KTS od Bosche, kdyz uz jsi v tech diagnostikach :D
Uživatelský avatar
Kavis
Pan Řidič
 
Příspěvky: 472
Registrován: čtv 10 říj 10:49

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » úte 30 led 20:34

Třeba k tomu také dojde.
Aktuálně je na řadě VCP. Je zajímavé, že někam pošlu maila s dotazem na zboží a on se nikdo ani nenamáhá s odpovědí... Tohle je fakt divná doba. Už aby byla krize!
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: VCDS - jak kodovat (VW Group)

Příspěvekod řidičBOB » pát 02 úno 15:46

jj, všechno vyjmenované lze vcelku jednoduše nakódovat :-bd
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/va ... alsi-veci/

BTW: Česká pošta se opět předvedla - včera podáte, dneska hledáte :-( Koupil jsem si VCP + balíček ZDC souborů, které budu potřebovat k nakódování čtení dopravních značek. Leč, dneska nedorazilo :-?
No pain, no gain.
V6 + V4 + R3
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 22210
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

PředchozíDalší

Zpět na Německá auta

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků