pp: Je to porad totez. Stejne jako nekdo, kdo ma jiny nez obvykly nazor na spolecenske uporadani, je vylucovan ze spolecnosti recmi o extremismu, populismu apod., jsou i nazory lidi majici jiny nez obecne akceptovany nazor na auta znevazovany recmi o tom, ze vnimaji auto jako hracku, zabavni prostredek apod. a nedokazou se na vec podivat ocima "bezneho uzivatele". Klasicka cesta - nediskutuji s nazorem, zvenazuji recnika. To je prvni duvod, proc jsem se do diskuse s Radkem ani nepustil
Pokud se na to podivam ryze fakticky (veric, ze Radek si to opravdu mysli), pak je to jen podlenuti tomu, co jini chteji, abychom si mysleli. Realita je uplne jina. Akceptovat to timto zpusobem je jen obrazem neschopnosti dohlednout vsech moznych nasledku danych kroku. Co jsi zminil Ty, je jen jedna ze situaci, ktera nema vubec nic spolecneho se zabavou, hrackou nebo narocnym vyuzitim. A takovych bychom nasli sto.
Nekteri jich schopni dohlednout nejsou schopni nebo ochotni, ja povazuji za sve poslani o nich v mediich mluvit a nerikat jen A (jak je zvykem), ale i B. Je to vzdy neco za neco - ta uspora paliva (v tomto pripade treba i realna) neni win win, je to mince se dvema stranami. Akceptovat obe a dat prednost jedne je v poradku, stejne jako svuj nazor racionalni debatou hajit. Popirat existenci druhe strany ale v poradku neni.
A to je druhy duvod, proc se do diskuse s Radkem ani nepoustim - ja rikam: ta mince ma dve strany, pro me je mnohem dulezitejsi ta druha (treba kontrola nad autem) nez ta prvni (casto domnela uspora, vetsinou jen pred testy). Radek rika: ta mince ma jednu stranu. To opravdu neni dobry zaklad k diskusi

Ale to jen tak kdyz uz jsi se do toho pustil

Jdu radeji pracovat...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n