od HondaMan » pát 07 pro 12:15
Tak po cca 10 dnech s Insignií CT cdti 4x4 a cca 4tKm pár poznatků.
Spotřeba: Zatím jezdím spíš opatrně (bez ochrany) a jede to pořád za 8,2 tj. o 2l/100 více než jezdila Octa svižnějším tempem.
Detaily provedení jsou příšerné. Ostré hrany snad všech plastů kterých se člověk dotýká, bídné slícování karoserie, debilní roletka...
Infotainment o 10 let za VW. Kdo vymyslel ovládání telefonu by zasloužil namlít do psích konzerv. Já s Androidem jsem OK, kolega s iOS trochu bojuje.
Kufr znatelně menší než u Octy o Superbu/passatu nemluvě (při mnohem větších vnějších rozměrech).
Ještě musím vyřešit vyhřívání zrcátek. Nechce se mi věřit, že v autě za milion+ není.
Pozitiva zatím ale převažují. Jezdí se v tom fajn, příplatková sedadla jsou OK i po skoro 3tkm/týden. Jízdní režimy spolu se 4x4 a adaptabilními tlumiči umí velmi pěkně měnit charakteristiku auta (Většinou jsem jezdil na Tour = nejpohodlnější). Ve Sportu to umí i dveřma napřed a je to příjemně řiditelné plynem.
Ze světel jsem vcelku rozpačitý. Po většinu času fungují, ale občas někomu v protisměru bliknou, kamion za horizontem nevidí a včera za mě na dálnici dokonce problíkla dodávku v levém pruhu (to jsem nepochopil). Určitě by to chtělo více segmentů.
Kdyby Passat Alltrack nestál o 200 více asi bych koupil ten. Takhle jsem spokojený.
Speeding. Bringing the World Closer Together.