Volkswagen obecne
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volkswagen obecne
3.6FSI v Supu není to stejné, jak 3.6FSI ve VW. I naladění převodovky je jiné a je to znát. Hodně znát.
DCC funguje v R36 skvěle a jinak vcelku těžkému autu, dává lehce jinou dimenzi sportovnější jízdy.
U R36 byl problém, že při 160tce to točí lehce prěs 4000. A to je docela dost. Takže dálniční přesuny v tomto tempu tak 13+
DCC funguje v R36 skvěle a jinak vcelku těžkému autu, dává lehce jinou dimenzi sportovnější jízdy.
U R36 byl problém, že při 160tce to točí lehce prěs 4000. A to je docela dost. Takže dálniční přesuny v tomto tempu tak 13+
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

-
- Autoškolák
Jenom kdyby někoho zajímala tahle moje zkušenost, je to v kontextu toho, jak jsem se tady ptal na názory ohledně Tiguana TSI 1.4 nebo 2.0. Projel jsem si včera u prodejce v Brně aktuální RAV4 s dvoulitrovým atmo benzínem a taky hybrida s 2.5 l atmo benzinem. Ten čistý benzín má 112kW a 196Nm, takže parametry podobné jako 1.4 TSI, a dle dokumentace je o něco lehčí než Tg. Jízdní dynamika mně připadala katastrofální (třeba s ohledem na předjíždění), o řád horší než v mém 1.8 92 kW atmo benzínu Mondeu r.v. 2003. Mondeo manuál, RAVka CVT automat. Mondeo je papírově asi 100kg lehčí než ta RAVka. Jel jsem v normál módu, je tam ještě nějaký sport mód, ten jsem bohužel nezkusil. Možná hodně toho chování dělá ta CVT automatika, ale každopádně jsem se rozhodnul, že do Tg vezmu ten dvoulitr, spotřeba nespotřeba, jízda kolem komína ano či ne 

- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
No porovnavat 1.4 TSI v Tiguane s RAV4 s 2.0 atmo a este s CVT sa fakt neda!
To CVT je schopne "zabit" aj V8 a ne to este atmosferu bez krutaku, ktoru treba tocit a tocit a nasledne to znie ako premotorovany skuter
Zazil som presne tu kombinaciu a to auto je najlepsie za staleho vrcania poslat do Dunaja!!!
Ak nikde nie je Tiguan s benzinom na vyskusanie tak odporucam Tourana s tym motorom skusit a neverim ze to pojde rozdielne a zaroven ze to bude rovnako desive ako RAVka
Tym nijak neodhovaram od kupi 2.0 TSI, je to jediny motor ktory bych v nom dokazal dobrovolne mat...ale 1.4 TSI ma uraza rozhodne menej ako 2.0 TDI 150k ktore mam v Tiguane zrovna tento vikend. Volbou 1.4 TSI je moznost zvolit si Comfortline a vyhnut sa tym totalnej kravine ktora je v HL miesto budikov
To CVT je schopne "zabit" aj V8 a ne to este atmosferu bez krutaku, ktoru treba tocit a tocit a nasledne to znie ako premotorovany skuter

Zazil som presne tu kombinaciu a to auto je najlepsie za staleho vrcania poslat do Dunaja!!!
Ak nikde nie je Tiguan s benzinom na vyskusanie tak odporucam Tourana s tym motorom skusit a neverim ze to pojde rozdielne a zaroven ze to bude rovnako desive ako RAVka

Tym nijak neodhovaram od kupi 2.0 TSI, je to jediny motor ktory bych v nom dokazal dobrovolne mat...ale 1.4 TSI ma uraza rozhodne menej ako 2.0 TDI 150k ktore mam v Tiguane zrovna tento vikend. Volbou 1.4 TSI je moznost zvolit si Comfortline a vyhnut sa tym totalnej kravine ktora je v HL miesto budikov

Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
-
- Autoškolák
No bylo to takové v té RAVce
Až už to bzučelo jak hejno vysavačů, tak se to trochu rozjelo
Ale říkal jsem si, že kWatty a Newtonmetry jsou podobné jak v Tg, tak ... Sice jsem to CVT tipoval jako faktor, ale netušil jsem, že až tak dominantní. Asi bych si teda opravil dojem s manuálem, který tam taky je možný, a s točivými japonskými benzíny i nějaké zkušenosti mám, ale potřebuju automat kvůli partnerce
Tiguan s benzinem opravdu nikde není, komunikoval jsem i s ČR centrálou VW. Když se nenašla nikde jako předváděčka nebo skladovka, tak jsem nakonec po nich chtěl, aby mě aspoň zkontaktovali s někým, kdo si to už koupil (věřil jsem, že jde udělat korektně, třeba by jej nejdřív kontaktovali oni a až v případě ochoty by poskytli kontakt mně ), ale s ničím jsem neuspěl.
S Touranem TSI 1,4 jsem jel a bylo to vpoho, problém je ale, že tam není možné AWD, které bych u Tg chtěl :-/ . A u Tg uvádí pohot.hmotnost o 100 a víc kg vyšší
.
Momentální nabídka konfigurátoru (za podmínky benzín, DSG a 4M) u nás v ČR je :
Comfortline 2,0 TSI 7DSG 4M 2.0l / 132kW/ 180koní ... 838 900 CZK
Highline 1,4 TSI 4M 6DSG 1.4l / 110kW/ 150koní ... 895 900 CZK
Highline 2,0 TSI 7DSG 4M 2.0l / 162kW/ 220koní ... 1 019 900 CZK
V CL vůbec 1.4 4M není. Takže se dá volit CL 2.0 nebo o 60tis. dražší 1.4 v HL.

Ale říkal jsem si, že kWatty a Newtonmetry jsou podobné jak v Tg, tak ... Sice jsem to CVT tipoval jako faktor, ale netušil jsem, že až tak dominantní. Asi bych si teda opravil dojem s manuálem, který tam taky je možný, a s točivými japonskými benzíny i nějaké zkušenosti mám, ale potřebuju automat kvůli partnerce

Tiguan s benzinem opravdu nikde není, komunikoval jsem i s ČR centrálou VW. Když se nenašla nikde jako předváděčka nebo skladovka, tak jsem nakonec po nich chtěl, aby mě aspoň zkontaktovali s někým, kdo si to už koupil (věřil jsem, že jde udělat korektně, třeba by jej nejdřív kontaktovali oni a až v případě ochoty by poskytli kontakt mně ), ale s ničím jsem neuspěl.
S Touranem TSI 1,4 jsem jel a bylo to vpoho, problém je ale, že tam není možné AWD, které bych u Tg chtěl :-/ . A u Tg uvádí pohot.hmotnost o 100 a víc kg vyšší

Momentální nabídka konfigurátoru (za podmínky benzín, DSG a 4M) u nás v ČR je :
Comfortline 2,0 TSI 7DSG 4M 2.0l / 132kW/ 180koní ... 838 900 CZK
Highline 1,4 TSI 4M 6DSG 1.4l / 110kW/ 150koní ... 895 900 CZK
Highline 2,0 TSI 7DSG 4M 2.0l / 162kW/ 220koní ... 1 019 900 CZK
V CL vůbec 1.4 4M není. Takže se dá volit CL 2.0 nebo o 60tis. dražší 1.4 v HL.
Naposledy upravil(a) PavelNaAutoforum dne sob 20 srp 18:45, celkem upraveno 1 x.
-
- Autoškolák
Sice ten cenový rozdíl se srovná výbavou, kdy se s CL 2.0 dostanu na plusmínus 20tis.CZK stejnou částku jako s HL 1.4, ale zbude ten rozdíl motorů.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, jestli ta 7DSG u toho dvoulitru je tam ta suchá? Moc se mi to nezdá, protože je tam 320 Nm krouťák.
Jinak ještě k té RAV4, odradil mě tam i komfort podvozku. Bylo to (subjektivně) horší než s koncernovým MQB. Čekal jsem přesný opak. Právě kdybych tam našel utlumený pohodlný podvozek (při solidním jízdním chování), tak jsem byl připravený zkousnout ten jinak (pro mě) hrozný vnější design.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, jestli ta 7DSG u toho dvoulitru je tam ta suchá? Moc se mi to nezdá, protože je tam 320 Nm krouťák.
Jinak ještě k té RAV4, odradil mě tam i komfort podvozku. Bylo to (subjektivně) horší než s koncernovým MQB. Čekal jsem přesný opak. Právě kdybych tam našel utlumený pohodlný podvozek (při solidním jízdním chování), tak jsem byl připravený zkousnout ten jinak (pro mě) hrozný vnější design.
Ja byl vcera u prodejce ohledne tourana 1.4tsi dsg a rikal mi, ze pokud se nerozhodnu treba tento tyden, hrozi ze uz pak s at objednat nepujde. Zjisti si radsi rychle jak to je u tiguanu. Mj dodaci lhuta az 20.tyden 2017
Pry o touran, tiguan a passat je hrozne velky zajem. Zajimave, ze kdyz.mi ukazoval objednavky tourana u nej v systemu, bylo to same 2.0tdi...nechapu

- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ohladom nejakeho nedodavania AT s 1.4 TSI nic neviem teda. Ale ano dodacie na Tourana su mega dlhe, na Tiguana su ale vyrazne kratsie, pokial clovek pri konfigurovani netrafi na "spravnu" polozku vybavy (iked to plati aj pre Tourana) 
PS: Netusil som ze v CR mate kombinaciu 2.0 TSI a CL...v tom pripade asi nie je o com

PS: Netusil som ze v CR mate kombinaciu 2.0 TSI a CL...v tom pripade asi nie je o com

Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
kolegovi stále posouvají dodání passata. Už ho měl nějaký ten pátek mít a myslím, že je to stále v nedohlednu 

Pravda vyděsí
Snowman000: Dneska jdu k druhemu dealerovi, tak uvidim jak se budou informace lisit.
Jinak vcera sly ceny o cca 10k kc vys u Touran/Tiguan.
A u Touranu uz nabizi 1.8tsi jako v jinych zemich.
Jinak vcera sly ceny o cca 10k kc vys u Touran/Tiguan.
A u Touranu uz nabizi 1.8tsi jako v jinych zemich.