Ten čtyřkvalt by mohl mít výhodu v menší váze a jednoduchosti.
Když má motor dost výkonu a charakter elektromotoru, stačí i jedna rychlost

Jestli je to fyzika základní školy nevím, ale očividně ji neovládáš.pjotr píše:boze... fyzika zakladni skoly.
A tady právě záleží na průběhu. Při daných otáčkách motoru se moment na kolech sice zvýší, ale kola jsi tím zkrácením difu zpomalil. Pro stejnou rychlost potřebuješ vyšší otáčky motoru. Motor s konstantním výkonem (tedy klesajícím krouťákem) jako je Mazda SkyActiv-G 120 nebo WRC s restriktorem tím tedy pošleš do pásma nižšího krouťáku. A moment na kolech bude zase stejnýpjotr píše:1) samozrejme, ze zkracenim diferencialu pri danych otackach motoru se tocivej moment na kolech (velicina, ktera je zodpovedna za zmenu rychlosti auta tedy zrychleni) zvysi
To asi nebyla reakce na mě.pjotr píše:2) paklize zkratim diferencial a radim z 6500 na 4500, tak pred zkracenim diferencialu jsem taky radil 6500 na 4500, zkraceni diferencialu nema vliv na poskladani rychlosti
Viz bod 1. Výkon na kolech a točivý moment na kolech jsou v přímé závislosti. Prosím podívej se do této diskuse na příspěvky od mino21 z 27.5.2014 11:18 a 27.5.2014 15:59. Máš to tam i s výpočty. Tehdy jsem ze sebe dělal pitomce já, teď jsi převzal štafetu.pjotr píše:3) zkraceni diferencialu zlepsi akceleraci na danej prevodovej stupen, protoze na kolech bude vic momentu,
http://www.racecar-engineering.com/arti ... t-307-wrc/pjotr píše:4) o ctyrstupnovy prevodovce a WRC sem nikdy neslysel, podle me je to picovina, zvlast v dobe, kdy u tehle aut neni turbo dira a jede to hned a radi se sekvencne... cim vic kvaltu, tim vic sem schopnej vykon motoru vyuzit, zvlast kdyz prerazeni trva nula nula nic...
Dík, zkusím to nějak zprocesovat a uvidíme nakolik se GT4 shodne s realitou. Akorát průběh výkonu tam přesně natunit nedokážu tedajarka píše:Zajda: tu na to máš- samotnýho mě to zajímá..
To jsem nějak nepochopil, odskoky otáček jsi tím nezměnil, jen sis posunul rozsah rychlostí na jednotlivé kvalty.pavproch píše:eeeee, u obou aut sem zkracoval stálý převod (o 14 resp. 17%) a mohu odpřisáhnout, že zajda nemá pravdu.... při stejné rychlosti auta odřazuju totiž do (výrazně) vyšších otáček, čili výrazně vyššího výkonu....
princip je v tom, ze pri stejne rychlosti otaceni kol mas pri kratsim difu vyssi otacky na vsechny rychlosti. u atmo R6 tedy v oblasti vyssiho momentu i vykonu.Zajda píše:jen sis posunul rozsah rychlostí na jednotlivé kvalty.