BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
metaljohn
Mistr volantu

Re: BMW Divize

Příspěvek od metaljohn »

Já 60 a to se na tom ještě podílí styl sportka :D Bylo to těžký jak peklo.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

55%
Pravda vyděsí
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Snowman000 píše:
Dallen píše:Snowman: Bude to asi maf. Zkontrokuj na diagu teplotu nasavaneho vzduhu
Diky, tiez bolo prve podozrenie, zatial nepotvrdene, kedze...

Par poznatkov z poslednych 2 dni:
1. Pri rozoberani objavena diera v kolene sania (pred 4mi rokmi objavena na druhom kolene(prva moja oprava)) :ymhug:
2. Dotaz na diel poslany vcera na autorizak v BA, dnes som si ho bol vyzdvyhnut za 15€...zaujimave, ze na moju staru vranu maju skladom take diely :ymapplause:
3. Na moje auto sa viaze zvolavacka (airbag spolujazdca)...on sa mi na stare kolena este dostane do autorizaku, to aby som ho opravil, kym tam pojde ;;)

EDIT:
Story "ECO rezim" pokracuje...hadica sania vymenena, no pri opatovnom nastartovani zohriateho motoru tam bol zase... ~x(
Dalsi pokus bude vymenit, senzory vaciek sania a vyfuku...

Story zvolavacka na airbag...diely objednane, do servisu sme objednany o cca mesiac, v cene je aj aktivny prijem (to mi tam budu ukazovat vsetky chyby aspon pol dna 8-x ) a vsetko plati fabrika \:D/
EDIT2:

Story zvolavacka...v utorok objednany do servisu a v stredu volaju, ze diel nejakym zazrakom prisiel...zajtra sa ide na operacku :-j

Story "ECO rezim"...vymeneny senzor polohy sacej vacky...vono to asi bolo ono, uvidi sa podla dalsich startov, no zatial sa motor sprava podozrivo akcne... :ympray:

To Metaljohn: Neskusil si sa informovat v autorizaku, ci tvoje auto nespada medzi E46 s chybnym airbagom spolujazdca?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak až sem do Francie za mnou došly dobré zprávy ohledně m4Zlikovy proměny.... diff 5.00 je tam včetně kardanu ze Z4 e85 3.0Si, tvrdší pružiny a stabíky H+R taky (prý se muselo upravovat uložení zadního stabiku, to co dodal H+R nefungovalo - sevřelo ho nafest, takže nemohl stabíkovat....)

Začínám se těšit na jaro... i dyž při pohledu z wokna (tady v Le2Alpes od včerejšího večera asi půlmetr a furt sype o dušu) ne až zas tak moc... :p
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak m4Zlik je ready na sezonu.... diff, tlumiče, pružiny, stabíky.... třmeny namalované ///M modrou, celý umytý a vyblyskaný voskem na Rollsy... aji motor umytý (což je vždycky u "starého" auta podezřelé... :ymhug: )

Bo bylo venku sněžení (a m4Zlik je na letních a hlavně bez HAV), taxem ho nezkúšal, ale úpravce s tím pro kontrolu jel a prý to fčíl s kratším diffem jede jak okruhová ///M3 e46... to sem fakt zvědav :x
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Koukal jsem na technická data BMW 2er Active Tourer a všiml si jedné věci: dvoulitrové benzíny, tj. 220i a 225i už nemají pod kapotou starý N20, ale nový B48:
http://www.bmw.de/de/neufahrzeuge/2er/a ... akten.html

Asi nejsem první kdo si toho všiml ;) ale připadá mi zvláštní, že se o tom snad v žádném testu ani informaci o novince nikdo nezmínil, přestože se IMHO jedná (kromě MINI) o první nasazení nové řady motorů, která se časem objeví i v 1er, 3er atd. Nebo se pletu? :-?
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
doriftonigga
Pan Řidič

Příspěvek od doriftonigga »

Motory řady B byly poprvé montovaný do pětky a X3 (20d), pak dvojky kupé, Mini a teď těch dvou MPV paskvilů. Ve facelift trojce se poprvé objeví i nové šestiválce.

Já tu moc novinky nečtu, ale myslím, že se o R3 2er tu zmiňovat museli... Ale jinak jak není něco napsané v tiskové zprávě, zřídkakdy něco navíc pisálci doplni.

By the way... Poslední dobou jsme na jedničce zaznamenávali takové chroustání při stálých rychlostech od 40 a výš na vyšší než druhý převodový stupeň. Jako by od diferenciálu. Zvedli jsme to na zvedák, já byl v autě, dal tam pětku a druhá osoba šla pod auto poslouchat. Nakonec to prý dělá ložisko někde mezi převodovkou a kardanem. Pojedeme s tím k servismanovi, aby nám s tím poradil. Snad to bude levný :D
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Diesely ani tříválce neřeším, šlo mi o to, že 2er AT je první BMW s benzínovým čtyřválcem B48. Škoda, že je nedali už do faceliftované 1er, protože N20 skutečně není povedený motor, zejména s ohledem na dlouhodobou spolehlivost...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Od instalace Performance Intake a Performance Exhaust sem už najel pěkných pár tisíc km, nešní rallye skrz CZ mi to enem portvrdila: okolo redline to definitivně přidalo nějakou tu kobylku aji njůtnmetr... brambor je nahoře o fous rychlejší.... ale taky si cucne cca o půllitr až litr víc.... :D :ymhug: :x

Akoráth že podvozek teho má po 160tis km asi dost, neska několkráte mě pod plnýma brzdama/plynem na nerovném v zatáčce pěkně, moc pěkně vytrašil .... moc nechybělo a byla návštěva u zvířátek v lese.... jj, nejvyšší čas to tam dole všecko předělat/opravit/uipgradovat.... přespříští týden.... :x
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Nevím, jak je to možné.... #-o

Neska sem svůj 3er - e91 čili kombík v černé, čili zmenšující barvě - parkoval vedle 640d GranCoupé (4dveře) v bílé (zvětšující) barvě a ..... můj 3er se mi zdál větší, mohutnější.... *-:)

Asi bych měl zajít k očařovi... :ymhug:
Odpovědět