BMW Divize
Re: BMW Divize
Já 60 a to se na tom ještě podílí styl sportka
Bylo to těžký jak peklo.

MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
EDIT2:Snowman000 píše:Diky, tiez bolo prve podozrenie, zatial nepotvrdene, kedze...Dallen píše:Snowman: Bude to asi maf. Zkontrokuj na diagu teplotu nasavaneho vzduhu
Par poznatkov z poslednych 2 dni:
1. Pri rozoberani objavena diera v kolene sania (pred 4mi rokmi objavena na druhom kolene(prva moja oprava))![]()
2. Dotaz na diel poslany vcera na autorizak v BA, dnes som si ho bol vyzdvyhnut za 15€...zaujimave, ze na moju staru vranu maju skladom take diely![]()
3. Na moje auto sa viaze zvolavacka (airbag spolujazdca)...on sa mi na stare kolena este dostane do autorizaku, to aby som ho opravil, kym tam pojde
EDIT:
Story "ECO rezim" pokracuje...hadica sania vymenena, no pri opatovnom nastartovani zohriateho motoru tam bol zase...![]()
Dalsi pokus bude vymenit, senzory vaciek sania a vyfuku...
Story zvolavacka na airbag...diely objednane, do servisu sme objednany o cca mesiac, v cene je aj aktivny prijem (to mi tam budu ukazovat vsetky chyby aspon pol dna) a vsetko plati fabrika
Story zvolavacka...v utorok objednany do servisu a v stredu volaju, ze diel nejakym zazrakom prisiel...zajtra sa ide na operacku

Story "ECO rezim"...vymeneny senzor polohy sacej vacky...vono to asi bolo ono, uvidi sa podla dalsich startov, no zatial sa motor sprava podozrivo akcne...

To Metaljohn: Neskusil si sa informovat v autorizaku, ci tvoje auto nespada medzi E46 s chybnym airbagom spolujazdca?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Tak až sem do Francie za mnou došly dobré zprávy ohledně m4Zlikovy proměny.... diff 5.00 je tam včetně kardanu ze Z4 e85 3.0Si, tvrdší pružiny a stabíky H+R taky (prý se muselo upravovat uložení zadního stabiku, to co dodal H+R nefungovalo - sevřelo ho nafest, takže nemohl stabíkovat....)
Začínám se těšit na jaro... i dyž při pohledu z wokna (tady v Le2Alpes od včerejšího večera asi půlmetr a furt sype o dušu) ne až zas tak moc...
Začínám se těšit na jaro... i dyž při pohledu z wokna (tady v Le2Alpes od včerejšího večera asi půlmetr a furt sype o dušu) ne až zas tak moc...

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak m4Zlik je ready na sezonu.... diff, tlumiče, pružiny, stabíky.... třmeny namalované ///M modrou, celý umytý a vyblyskaný voskem na Rollsy... aji motor umytý (což je vždycky u "starého" auta podezřelé...
)
Bo bylo venku sněžení (a m4Zlik je na letních a hlavně bez HAV), taxem ho nezkúšal, ale úpravce s tím pro kontrolu jel a prý to fčíl s kratším diffem jede jak okruhová ///M3 e46... to sem fakt zvědav

Bo bylo venku sněžení (a m4Zlik je na letních a hlavně bez HAV), taxem ho nezkúšal, ale úpravce s tím pro kontrolu jel a prý to fčíl s kratším diffem jede jak okruhová ///M3 e46... to sem fakt zvědav

Koukal jsem na technická data BMW 2er Active Tourer a všiml si jedné věci: dvoulitrové benzíny, tj. 220i a 225i už nemají pod kapotou starý N20, ale nový B48:
http://www.bmw.de/de/neufahrzeuge/2er/a ... akten.html
Asi nejsem první kdo si toho všiml
ale připadá mi zvláštní, že se o tom snad v žádném testu ani informaci o novince nikdo nezmínil, přestože se IMHO jedná (kromě MINI) o první nasazení nové řady motorů, která se časem objeví i v 1er, 3er atd. Nebo se pletu? 
http://www.bmw.de/de/neufahrzeuge/2er/a ... akten.html
Asi nejsem první kdo si toho všiml

Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! 

-
- Pan Řidič
Motory řady B byly poprvé montovaný do pětky a X3 (20d), pak dvojky kupé, Mini a teď těch dvou MPV paskvilů. Ve facelift trojce se poprvé objeví i nové šestiválce.
Já tu moc novinky nečtu, ale myslím, že se o R3 2er tu zmiňovat museli... Ale jinak jak není něco napsané v tiskové zprávě, zřídkakdy něco navíc pisálci doplni.
By the way... Poslední dobou jsme na jedničce zaznamenávali takové chroustání při stálých rychlostech od 40 a výš na vyšší než druhý převodový stupeň. Jako by od diferenciálu. Zvedli jsme to na zvedák, já byl v autě, dal tam pětku a druhá osoba šla pod auto poslouchat. Nakonec to prý dělá ložisko někde mezi převodovkou a kardanem. Pojedeme s tím k servismanovi, aby nám s tím poradil. Snad to bude levný
Já tu moc novinky nečtu, ale myslím, že se o R3 2er tu zmiňovat museli... Ale jinak jak není něco napsané v tiskové zprávě, zřídkakdy něco navíc pisálci doplni.
By the way... Poslední dobou jsme na jedničce zaznamenávali takové chroustání při stálých rychlostech od 40 a výš na vyšší než druhý převodový stupeň. Jako by od diferenciálu. Zvedli jsme to na zvedák, já byl v autě, dal tam pětku a druhá osoba šla pod auto poslouchat. Nakonec to prý dělá ložisko někde mezi převodovkou a kardanem. Pojedeme s tím k servismanovi, aby nám s tím poradil. Snad to bude levný

Diesely ani tříválce neřeším, šlo mi o to, že 2er AT je první BMW s benzínovým čtyřválcem B48. Škoda, že je nedali už do faceliftované 1er, protože N20 skutečně není povedený motor, zejména s ohledem na dlouhodobou spolehlivost...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! 

Od instalace Performance Intake a Performance Exhaust sem už najel pěkných pár tisíc km, nešní rallye skrz CZ mi to enem portvrdila: okolo redline to definitivně přidalo nějakou tu kobylku aji njůtnmetr... brambor je nahoře o fous rychlejší.... ale taky si cucne cca o půllitr až litr víc....

Akoráth že podvozek teho má po 160tis km asi dost, neska několkráte mě pod plnýma brzdama/plynem na nerovném v zatáčce pěkně, moc pěkně vytrašil .... moc nechybělo a byla návštěva u zvířátek v lese.... jj, nejvyšší čas to tam dole všecko předělat/opravit/uipgradovat.... přespříští týden....

Akoráth že podvozek teho má po 160tis km asi dost, neska několkráte mě pod plnýma brzdama/plynem na nerovném v zatáčce pěkně, moc pěkně vytrašil .... moc nechybělo a byla návštěva u zvířátek v lese.... jj, nejvyšší čas to tam dole všecko předělat/opravit/uipgradovat.... přespříští týden....

Nevím, jak je to možné....
Neska sem svůj 3er - e91 čili kombík v černé, čili zmenšující barvě - parkoval vedle 640d GranCoupé (4dveře) v bílé (zvětšující) barvě a ..... můj 3er se mi zdál větší, mohutnější....
Asi bych měl zajít k očařovi...

Neska sem svůj 3er - e91 čili kombík v černé, čili zmenšující barvě - parkoval vedle 640d GranCoupé (4dveře) v bílé (zvětšující) barvě a ..... můj 3er se mi zdál větší, mohutnější....

Asi bych měl zajít k očařovi...