Mercedes - auto pro masy

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: Mercedes - auto pro masy

Příspěvek od M.Z. »

budik píše: dnes, 08:43 Mám V300 4matic na vzduchu před posledním FL, předtím Multivan T6 BiTDI 4M. Každé má něco do sebe. Brzdy MB nejsou špatné, jen se na ně musí víc šlápnout, nemají tak ostrý nástup jako VW.
Spotřeba na delší trasy MB nižší o cca 0,5-1l. Ve městě na krátké trasy žere míň VW (asi míň odporů/ztrát v DSG než v měniči), ale já "dodávku" používám prakticky jen na delší cesty. Skutečná spotřeba VW byla vždy o min. 0,5l vyšší než pp, MB spotřeba dle pp odchylka jen 0,1l.
Hlučnost mi připadá srovnatelná, a to jsem VW jsem měl s vrstvenými skly. MB výrazně lepší pohon na dálnici díky 9kvaltu, na 9. to při 160tacho točí 2.000 ot.
Na MB ovládání jsem si doteď nezvykl... Ergonomie T6 pro mě byla top (měl jsem ještě ručičkový budíky).
Sedadla (řidič+spolujezdec) MB vypadají na první pohled menší a užší než VW, ale po delší cestě jsou moje záda lepší v MB.
Najeto cca 25tkm a vše OK až na hrkání šoupacích dveří.

Ještě bych přidal negativum MB proti VW, mizerný rejd a malý úhel otvírání předních dveří, to vadí i mě a to jsem prcek bez břicha.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Odpovědět