BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od pavproch »

neska mám servisní den.... ráno brambor v autori¨záku (olej, filtry a tak), nechal sem taky vyměnit váhu vzduchu (kvůli nepadání otáček) - po cestě domů se mi to zdálo o chlup lepčí, ale stále žádný zázrak....

důležitá informace z bmw: do benzínových motorů bmw změnilo specifikaci LL olejů - ukončilo používání 0w-30LL 04 resp. 5w-30LL 04 a přešlo zpět k 5w-30LL 01 (starší specifikace, prý kvůli menší tendenci k vytváření usazenin při poprdávání po městě)... u dýzlů specifikace zůstavá stále LL 04....

a fčíl mám m4Zlika v servisu u Vaňka.... olej castrol 5w40 (ne LL), filtry, brzdovka a tak.... a pak už začnu pořádně jezdit (sem to nechtěl honit před výměnou oleje, taxem s tím doposud najel jen 400km)... vasco, dáme minisrazík černých e89.... někde okolo kružberka nebo tak nějak.... ozvu sa...

jo a taky sem dostal od servisáka neofiko informaci, která potvrzuje oyebávání norem všude... tak už i modrobílá vrtule cca před 4-5 lety snížila životnostní testovací "proběh" motoru a vůbec všech komponent, prý o 25% (přesné číslo ale nevěděl....), co ale vím na stopro jsou čísla z konzernu, potažmo šádewerk: zatímco v roce 2004 se navrhovalo a testovalo na 350tis km, dnes jen 250tis km (auto velikosti oftáky)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pavproch píše:vasco, dáme minisrazík černých e89.... někde okolo kružberka nebo tak nějak.... ozvu sa...
dejte vedet, pokud by to terminove sedlo, tak bych vyvetral Mys
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

pavproch píše:tak už i modrobílá vrtule cca před 4-5 lety snížila životnostní testovací "proběh" motoru a vůbec všech komponent
Jo řízené opotřebení je jasná věc, ono není se co divit, stačí se podívat co se do toho leje. To samé ford apod (5W20, 0W30),schade 8-x
Moc sem se potom nepídil, ale co vím tak jediný Fiat zatím drží do Tjetu 5W40
pavproch píše:používání 0w-30LL 04 resp. 5w-30LL
Všichni ví, že dnešní motory jsou mnohem více zatěžovány než dříve (přeplňování, z nejmín vyrvat co nejvíc, rekuperace spalin atd.) a lejou se do toho větší a větší sračky /:)
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sem se byl project.... vyzkušať nový wolej.... :D

valšská bystřice, bystřička, dušná atak.... :x :x :x

kura, jak přesedám z brambora (kde není možno přepínat režimy jízdy) do m4Zlika (kde automaticky "sport"), to je rozdíl.... ale obojí má cosyk do sebe.... uhlazená tichá síla a neurvalý hlasitý rváč.... :x

PS: počebuju vynulovat servisní interval, Vaňkovi sa to nepodařilo, bo nemá dostatečně moderní VAG.... neumíte někdo (e89, MR2009) ?
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Vrtuli nemam v popisu prace, ale měl by stačit klasickej KKL kabel (cca do pětikila) a někde stahnout odpovidajici software (INPA).
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

eee, iceblade na bmwklubu.cz nabízí káble za 650, ptal sem se esli to umí diagnostiku E91 MR2011 a e89 MR2009, jeho odpověď byla, že to INPA nedává (že ale pracuje na jakemsi dekoderu či co)....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

IceBlade píše:
pavproch píše:mám dvě otázky:
a) bude mi tahle diagnostika "hrát" s e91 MR2011 a s e89 MR2009?
b) ..upraveno nedůležité...?
ahoj, dcan kabel vie robit s oboma autami ale s tym ze na novsie uz inpa nestaci, akurat sa snazim dat do inpy subory z roku 2012 ale nemam to ako otestovat, btw na tieto auta je naj ista tzn ista-d a ista-p ktoru este nemam zmapovanu
.... zkráceno nedůležité...
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Servisní interval jde normálně smazat přes páčku blinkrů. Jsem teď na špatném připojení, jestli si zítra vzpomenu, vygooglím ti postup, už jsem to dělal několikrát.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Ja dneska STK bez zavad :)
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

mmira píše:
pavproch píše:vasco, dáme minisrazík černých e89.... někde okolo kružberka nebo tak nějak.... ozvu sa...
dejte vedet, pokud by to terminove sedlo, tak bych vyvetral Mys
Jsem pro, tento víkend mám full, moc povinností, ale od toho dalšího týdne dál si myslím, že nebude problém, jen to potřebuji vědět aspoň den dopředu :)
Odpovědět