Koupě BMW

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Dallen
Mistr volantu

Re: Koupě BMW

Příspěvek od Dallen »

Byt prodejce tak na takove zpravy ani neodpovidam.
Z fotek nemuzes nikdy nic poznat.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

hb11 píše:Spotrebni dily drahe nejsou, ve znackove druhovyrobe se da skoro vse sehnat levne (vsechny tlumice napr. SACHS cca 8k, predni desticky a koutouce ATE 3k, vsechny 4 cepy na prednich ramenech od Meyle do 2k, atd..), pouzite dily se prodavaji levne, treba cely motor (316i - 320i) neni problem sehnat do 10k..

Tech 10k jsem bral jen jako uvodni investici na ponakupni servis - vymenu naplni, remenu, atd...

Samozrejme pokud si nekdo mysli, ze koupi auto za 40k a bude 2 roky jezdit bez investic, je to nesmysl..
Mám téměř dokonalou představu co stojí servis e36. Ovšem tvoje ceny jsou zajímavý, prosím link na tlumiče a brzdy.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

pavproch píše:@d1.8t: si myslím, že s troškou štěstí sa dá e36 R6 ve slušném stavu pořídit i levnějš než uvádíš... např. tadyhle je jedna taková za pětačtyřicet (teda aspoň podle popisu ten majitel nic nelakuje narůžovo)

Je to samozřejmě otázka úhlu pohledu, ale ten inzerát spíš pozvrzuje moje slova. Nějakej bastl podvozku, podle popisu to vypadá na sníženej zadek a sériovej předek. :( Mrtvý letní 17", sada bude tak za 12 kkč. Rez na 5 dílech kastle, včetně zadního lemu, takže párání kastle. Plus to co objevíš až na místě.

Trvale pokukuju po 328i, jediný kriteria jsou dobrej motor a kastle. Všechno ostatní bych přeházel. Je mi jeno barva, výbava, ať zo má klidně interiér jako to kabro na začátku. A nic. S limitem 50kkč.
RWD
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Honza K píše:DÍKY VŠEM ZA PŘÍSPĚVKY.
Ukázali jste mně, že to ej asi krám. Interiér je shit, ale myslel jsem že těm údajům se dá věřit, když je to Německo. Chtěl bych právě nějaký menší 3-dveřák BMW, klidně hodně najeto (150 000km), nebudu s ním jezdit až tak často. No budu hledat dál v Německu, protože tady v Česku mě to přijde předražený.
Jedna zkušenost z kupování 2 aut v Německu najednou. Nevěř ničemu. Bazarníci nejsou o nic lepší než ti u nás. Stáčí tachometry, švindlují s doklady, nakecají ti cokoli, co budeš ochoten sežrat. Z několika desítek prodávajích jsem potkal asi 2 Němce, jednoho možná Němce nebo aspoň napůl a zbytek byli Turci, Arabi, Rusi a Ukrajinci.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Honza K
Adept autoškoly

Příspěvek od Honza K »

delphin píše:
Honza K píše:DÍKY VŠEM ZA PŘÍSPĚVKY.
Ukázali jste mně, že to ej asi krám. Interiér je shit, ale myslel jsem že těm údajům se dá věřit, když je to Německo. Chtěl bych právě nějaký menší 3-dveřák BMW, klidně hodně najeto (150 000km), nebudu s ním jezdit až tak často. No budu hledat dál v Německu, protože tady v Česku mě to přijde předražený.
Jedna zkušenost z kupování 2 aut v Německu najednou. Nevěř ničemu. Bazarníci nejsou o nic lepší než ti u nás. Stáčí tachometry, švindlují s doklady, nakecají ti cokoli, co budeš ochoten sežrat. Z několika desítek prodávajích jsem potkal asi 2 Němce, jednoho možná Němce nebo aspoň napůl a zbytek byli Turci, Arabi, Rusi a Ukrajinci.
:-s no ty vole..... hm, asi to fakt nechám. Jinak je mě jasný, že vše z fotek nepoznám, jak tady někdo psal. Jel bych tam se známým automechanikem, auto bychom tam omrkli a projeli ho.
Jinak někde sem četl, že kompletní historie auta se dá zjistit dle "VIN" auta. Tzn. buď si to zjistím předem a zavolám do automobilky BMW ať mě to prolustrujou, nebo ještě lépe dojedu pro auto, auto vezmu do nejbližší BMW servisky a tam ho nechám proklepnout. Sice to bude stát nějaké prachy, ale budu mít přece 100% jistotu, ne ?

btw. díky všem za příspěvky, pomohly mně a vážím si jich.
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Platí jen u novějších aut, ne u všech značek a nedá se na to spolehnout. Jestli fakt toužíš po autě těchto značek tak:
- nejdřív si pořiď něco velmi obyčejného a na tom se pořádně nauč, co to obnáší mít starší auto
- přihlas se do některého značkového klubu, jezdi na akce, ptej se, dívej se. Ze začátku se na tebe budou dívat trochu svrchu, ale když to dáš, tak se nakonec se ke svému vysněnému autu dostaneš. Všichni ti to tady přejeme, ale chce to trpělivost a snahu.

A když jsou ty Vánoce, tak jedno přísloví (nebo je to z Bible?) říká: „Člověče přičiň se, Pán Bůh ti pomůže". Krásné Vánoce!
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
hb11
Autoškolák

Příspěvek od hb11 »

d1.8t píše:Mám téměř dokonalou představu co stojí servis e36. Ovšem tvoje ceny jsou zajímavý, prosím link na tlumiče a brzdy.

Brzdy: http://katalog.haspa.cz/index.php?main_ ... s_id=48993 + 2x http://katalog.haspa.cz/index.php?main_ ... s_id=50206 -> celkem 3277

Tlumice: 2x SACHS Supertouring predni http://autodily.mjauto.cz/bmw/3-kupe-e3 ... 044IG.html
2x SACHS Advantage zadni (Supertouring by byly levnejsi, nemuzu je tam ted najit) http://autodily.mjauto.cz/bmw/3-kupe-e3 ... 1086G.html

Celkem: 8400

Vestinou staci hledat a dily se daji najit za opravdu zajimave ceny.. Mam uz druhou e36, takze jsem postupne dilu nakoupil opravdu hodne..
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Vážně dobrý ceny. Díky za linky. Budu to muset všechno projít ať si udělám představu.
RWD
code
Autoškolák

Příspěvek od code »

Jinak na brzdy bacha, třeba na E39 krom originálu se nevyplatí nic moc dávat, všechno jde do kytek. Viz bmwklub.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

U e39 je problém spíš se složitou přední nápravou, kde i nepatrná vůle v jednom z čepů způsobí kopání brzd. To se ovšem e36 netýká, ta má jednoduchou nápravu.
RWD
Odpovědět