Tož krátký report z vyjížďky, no....
Že to jede kuwa dobře, to sem tu už psal. Fčíl podrobněji a budu to srovnávat se skautíkem - oct II. poFL Scout 1.8 TSI - bo jiné srovnání nemám):
MOTOR
- N53 má akusticky hrubší chod od volnoběhu až někam ke dvěma apůl tisícům (ony ty koníky někde řehtat musejí, že)
- celkově je ale akustický projev N53 mnohem vyváženější a ve větších otáčkách je "poslouchatelnější"
- oba motory pěkně táhnou odspodu, 1.8TSI (díky turbu a 150 kilům nižší kerb weight) od volnoběhu někam k 1800 toček možná i líp
- 1.8TSI někde okolo 4.5k dojde dech (křivka výkonu se tu díky turbu láme do vodorovna), zatímco N53 jde furt za plynem dál a dál
- meziplyny při podřazování (ať už "falešné" - s jedním prošlápnutím, nebo i ty "pravé" s dvojitým) mi ešče s N53 nejdou tak jak s 1.8TSI (to je ale - jak už sem tu psal - moje tupost, než si zvyknu na nové auto mi trvá tisíce i desetitisíce kilometrů...)
PODVOZEK
- bramborový podvozek je prostě jiná liga proti skautímu - neponořuje se, nenaklání se, ani při hrubém nájezdu do ostré zatáčky s prudkým bržděním vnější zadní kolo do luftu nedostanu - zatímco u skautíka (na stejných místech za přibližně stejných jízdních podmínek) ano
- brambor je citlivější (o dost) na podélné koleje (možná je to ale gumama: bawor potenza, skautík dunlop sport)
- asi jednou nebo dvakrát se mi zdálo, jako by mi při rychle projížděné zatáčce pod plynem na "roletě" odskakovla prtelka... halt těch 60% Mk dozadu je oproti pouhým 10% u skautíka znát...
CELKOVĚ
- skautík řidiče rozmazluje, brambor ne (tuhé řazení, tuhé pedály, tuhý podvozek, nutná velká síla pro otáčení volantem stojícího auta), ale tak to ma byť.
Takže abych to shrnul: jo, asi to pude si an to zvyknout....

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.