Koupě BMW

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Jenyk
Mistr volantu

Re: Koupě BMW

Příspěvek od Jenyk »

Honza K píše:Můj rozpočet je na auto 500-1000 euro + 10 táců za dovoz se vším všudy + cca 10 táců "klasický" náklady .....Moje požadavky jsou, aby to bylo BMW (nebo Audi,Mercedes, určitě nic jinýho nechcu) a aby se mě nerozpadlo a na ty moje sváteční jízdy vydrželo.
Jsi-li šikovný automechanik, možná cesta. Pokud ne, je to naprosto vyloučené. Koupíš jen vrak, budeš do toho sypat peníze a spolehlivě ani na sváteční jízdy jezdit stejně nebudeš. Přišetřil bych a opustil myšlenku extrémně levné, na údržbu nenáročné a přesto spolehlivé prémiovky.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Honza K
Adept autoškoly

Příspěvek od Honza K »

Jenyk píše:
Honza K píše:Můj rozpočet je na auto 500-1000 euro + 10 táců za dovoz se vším všudy + cca 10 táců "klasický" náklady .....Moje požadavky jsou, aby to bylo BMW (nebo Audi,Mercedes, určitě nic jinýho nechcu) a aby se mě nerozpadlo a na ty moje sváteční jízdy vydrželo.
Jsi-li šikovný automechanik, možná cesta. Pokud ne, je to naprosto vyloučené. Koupíš jen vrak, budeš do toho sypat peníze a spolehlivě ani na sváteční jízdy jezdit stejně nebudeš. Přišetřil bych a opustil myšlenku extrémně levné, na údržbu nenáročné a přesto spolehlivé prémiovky.
tak do si mě docela zklamal :), myslel sem si jak si za krásných 500 euro koupím v GER bavoráka. :(
Můžeš mě tedy říct podle jakých parametrů mám vybírat ? např. rok výroby kolem 1998 je teda špatně ? Najeto by to mělo mít cca kolik ? Měl sem zato, že auto má životnost cca 300-400 tisíc km, takže když koupím nějaké staré BMW s 150-200tis. km, že to je ok !
hb11
Autoškolák

Příspěvek od hb11 »

Urcite je nesmysl orientovat se podle km, ktere sviti na tachometru - je jedno, jestli je tam 100tis, nebo 400tis, zalezi na stavu auta. Konkretne e36 pri pravidelnem servisu najede klidne pul milionu km (a vetsina tolik nejspis ma).

Pri tvem rozpoctu bych hledal spis v CR, s trochou stesti se da pekny kus okolo 40k sehnat (vetsinou 320i, nebo 4 valce). Je potreba se zamerit hlavne na korozi karoserie, vse ostatni se da celkem levne sehnat a opravit. Vybirat jen auta bez uprav v originalnim stavu..
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Se 40tis. vybírat bawo je cesta k průseru, ať už jsi mechanik nebo ne. Kilometry v tom nehrajou téměř roli. 3-4 stovky dá servisovaný bawo bez problémů. To co jsi napostoval jsou vraky nebo ztuzeniny do kterých nasypeš ranec a stejně už nikdy nebudou uplně ok. Na pěknou e36 R6 potřebuješ dvojnásobek.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

hb11 píše: vse ostatni se da celkem levne sehnat
To bych uplně netvrdil. Běžně sice říkám, že díly na starý bawa nejsou drahý, ale při 10tis. na servis by ho výměna tlumičů nebo brzd mohla rozplakat.

Netušim teda co stojí Starlite.
RWD
hb11
Autoškolák

Příspěvek od hb11 »

Spotrebni dily drahe nejsou, ve znackove druhovyrobe se da skoro vse sehnat levne (vsechny tlumice napr. SACHS cca 8k, predni desticky a koutouce ATE 3k, vsechny 4 cepy na prednich ramenech od Meyle do 2k, atd..), pouzite dily se prodavaji levne, treba cely motor (316i - 320i) neni problem sehnat do 10k..

Tech 10k jsem bral jen jako uvodni investici na ponakupni servis - vymenu naplni, remenu, atd...

Samozrejme pokud si nekdo mysli, ze koupi auto za 40k a bude 2 roky jezdit bez investic, je to nesmysl..
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@d1.8t: si myslím, že s troškou štěstí sa dá e36 R6 ve slušném stavu pořídit i levnějš než uvádíš... např. tadyhle je jedna taková za pětačtyřicet (teda aspoň podle popisu ten majitel nic nelakuje narůžovo)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

...i z těch odkazů by se 2-3 auta daly vybrat.
MG - radost až na kost.
Honza K
Adept autoškoly

Příspěvek od Honza K »

KDB píše:...i z těch odkazů by se 2-3 auta daly vybrat.
napiš který :)

Dík borci za názory, pokud je tomu skutečně tak, že do 40 tis. neseženu BMW aniž bych do toho musel následně lít prachy, tak to asi zabalím :)
Ale mě se pořád zdá, že to je lepší koupit v GER, protože se mrknu např. do toho klubu BMW, tak ty auta mě přijdou stejný, ale jsou tady 2x dražší.
Honza K
Adept autoškoly

Příspěvek od Honza K »

Takže, toto auto stojí 800 euro, psal sem tam, že chcu slevu na 500 euro a oni, že ok. Za 500euro mě to přijde luxus. Najeto jen 93.000km, podle fotek, žádný známky koroze, apod. je vidět, že se s tím moc nejezdilo. co na to říkáte, to vypadá hodně dobře:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =184940385
Odpovědět