Audi klub - pro ty, co chteji Auto
Re: Audi klub - pro ty, co chteji Auto
nemuzu porovnat a navic to poctive vypinam, takze je mi to jedno

Pravda vyděsí
Ahojte,
ma niekto realnu skusenost s najnovsou generaciou pluginov pre Q7/Q8 (od roku 2024) - 55TFSI-e alebo 60TFSI-e ???. Zda sa, ze ani jeden predajca v CZ & SK nema k dispozicii taketo predvadzacie vozidlo.
Dakujem krasne

ma niekto realnu skusenost s najnovsou generaciou pluginov pre Q7/Q8 (od roku 2024) - 55TFSI-e alebo 60TFSI-e ???. Zda sa, ze ani jeden predajca v CZ & SK nema k dispozicii taketo predvadzacie vozidlo.
Dakujem krasne

- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
A proč by měli? Vždyť je to naprostá kktina.

250kW
195kW
100kW
						195kW
100kW
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Co ta zaujima? Alebo inak, na ake pouzitie nad tym uvazujes?

Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
						7-miestne GTI
celkovo fungovanie - prepinanie medzi elektrikou a benzinom, spolahlivost , servisna narocnost, ako je riesene zohriatie velkeho benzinoveho motoru + zabehnutie, ako sa prejavi extra 300kg napr na komponentoch zadnej naparvy, atd...
Pozeral som vsetky mozne recenzie a clanky na nete ale stale som si neni uplne isty co vybrat.
Auto bude cez tyzden jazdit: dvaja dospelaci a 3 deti (do prace, do skoly & skolky) 10km , pripadne doktor/obchod vo vedlajsom meste. V priemere max 20km denne , 90% v meste. 2x mesacne 300km (dialnica 30%). Rocny najazd urcite menej ako 20 000km.
preco Q7? 3x isofix v druhom rade + zene to pri soferovani/parkovani nepride ako obrovska obluda (rozdiel oproti MB-V), dodanie do 4 mesiacov a cena pod 2mio.
Preco rozmyslam plugin? Nie som fanusik dizlov a cena TDI vs Plugin je totozna (rozdiel asi 10tisic kc). Nabijanie doma v garazi, a ticha (elekticka) jazda po vacsinu dni.
Odradza ma skusenost s pluginom. Pred par mesiacmi som jazdil na Citrone C5X. Auto neustale prepinalo medzi elektrikou a benzinom aj pri opatrnom zaochadzani, na cervenej, pri rozbehu - vlastne nikto sme to fungovanie nepochopili. Na konci vysoka spotreba benzinu aj elektriky

- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Zakladna otazka, musis mat len jedno auto?
Ak je odpoved ano, tak si jedna z mala cieloviek u ktorej to dava aky taky zmysel.
Ak nie, zene kup Tourana s benzinom (sam do neho idem prave kvoli 3 isofixom v druhej rade, z Multivanu) a nechajte si Vcko alebo ak ta Q7 tak laka, tak na dlhe trasy tu Q7 s TDI a ak vadi tak s TFSI.
Proste jazdit s Q7 po meste je uchylnost, stale je to 5 dlha a 2,5 t vaziaca obluda, ktora v PHEV na papieri sice dava zmysel, ale v realite ta bude vytacat prave ta nekonzistentnost pohonu, to ze na tu elektriku to ma stale prd dojazd, iked tych 20km to zvladne ale na dialnici pocitaj 13 a viac, jazdne vlastnosti obzvlast na vacsich ako 20" kolesach je neadekvatna, mala nadrz, nevies to mat 7 miestne a ten kufor je fakt plytky a potom je tu potencialna zostatkova hodnota, ktora je dost otazna vzhladom na komplikovanost, potencialnu poruchovost a zivotnost baterky.
PS: Ten Touran ma jednu z nejlepších zostatkoviek, kedze je to jedno z poslednych aut s 3 isofixami a do roka je s nim nadobro amen...

Ak je odpoved ano, tak si jedna z mala cieloviek u ktorej to dava aky taky zmysel.
Ak nie, zene kup Tourana s benzinom (sam do neho idem prave kvoli 3 isofixom v druhej rade, z Multivanu) a nechajte si Vcko alebo ak ta Q7 tak laka, tak na dlhe trasy tu Q7 s TDI a ak vadi tak s TFSI.
Proste jazdit s Q7 po meste je uchylnost, stale je to 5 dlha a 2,5 t vaziaca obluda, ktora v PHEV na papieri sice dava zmysel, ale v realite ta bude vytacat prave ta nekonzistentnost pohonu, to ze na tu elektriku to ma stale prd dojazd, iked tych 20km to zvladne ale na dialnici pocitaj 13 a viac, jazdne vlastnosti obzvlast na vacsich ako 20" kolesach je neadekvatna, mala nadrz, nevies to mat 7 miestne a ten kufor je fakt plytky a potom je tu potencialna zostatkova hodnota, ktora je dost otazna vzhladom na komplikovanost, potencialnu poruchovost a zivotnost baterky.
PS: Ten Touran ma jednu z nejlepších zostatkoviek, kedze je to jedno z poslednych aut s 3 isofixami a do roka je s nim nadobro amen...
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
						7-miestne GTI
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Žena má na tohle 3.0TSI.
Btw: zvážil bych pak ještě propadnou cenu při prodeji…když to lze teď koupit po dvojku.

Btw: zvážil bych pak ještě propadnou cenu při prodeji…když to lze teď koupit po dvojku.
250kW
195kW
100kW
						195kW
100kW
Moje A4 docela strašný. Quattro stále KO. Po výměně spojek se to vysralo znova, tak to nějak přebrousili, a je to KO opět. Dnes se to mělo řešit místo toho mě včera sejmul taxikář takže se řeší jiné věci. Do toho z toho furt chčije ten olej a je tam nějaká strašná vůle.

2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
						ex
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nechtěl bych už tu naftu ani za živýho Boha 

250kW
195kW
100kW
						195kW
100kW
ale motor jedinej funguje  sere se vše okolo. i ten olej teče ne z motoru ale z nějaký gufery
 sere se vše okolo. i ten olej teče ne z motoru ale z nějaký gufery

sere se vše okolo. i ten olej teče ne z motoru ale z nějaký gufery
 sere se vše okolo. i ten olej teče ne z motoru ale z nějaký gufery2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
						ex
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw