Mercedes - auto pro masy
Re: Mercedes - auto pro masy
To urcite. V Cecku zustal 6,2 V8 proto, ze se jako jediny vesel s timto motorem do americkych norem, zbyle modely dostay 5,5 biturbo. Neni nad to, kdyz rozhoduje trh 

Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
To jo, tak je to správné 

"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III 
Fordem tam, vlakem zpátky!

Jedna nova masovka (v tomto pripade snad i skutecne
) od Mercedesu - nova trida B. Mnoho tajemstvi uz ji po dnesku neprovazi a zda se byt skutecnou inovaci. Ale je otazka, jestli to neni jen marketing Mercedesu, s cimz by souvisel i zpusob odhalovani. Malokdo zatim zverejnil prvni tolik technickych detailu, aniz by ukazal jedinou poradnou fotku...
http://www.autoforum.cz/predstaveni/mer ... -odhaluje/

http://www.autoforum.cz/predstaveni/mer ... -odhaluje/
Skanz3n
Skanz3n
Myslim, že se to sem hodí 
a byl jsem 49. člověk, co na to koukal

a byl jsem 49. člověk, co na to koukal

Mně ty mercedesy začínají být čím dál tím víc sympatičtější. Působí na mě vše kolem nich velmi luxusně. Ty spoty, materiály, fonty. Takový Lujvytóón brácho...
to se ti jen zdá 

Tak jsem si v českém vydání VW-Audi-Bildu, tedy v AutoTipu č.13/2011 přečetl test Mercedesu C250 CDI Coupé. Auto moc pěkné (s výbavou Edition 1, tj. s optickým paketem AMG), test standardní (cituji: "řežba po okreskách zvýší průměr [spotřeby] na 8 litrů"
).
Ale naprosto mě dorazila věta v doporučení výbavy Edition 1 a NEdoporučení ruční převodovky, kterou auto kupodivu mělo. Opět cituji: " Přímo řazené převodovky nedělají v kombinaci se zadním pohonem dobrotu, alespoň pokud jde o uživatelský komfort. (...)"
WTF?
Ne že bych těch aut s touhle kombinací (manuál + RWD) v životě vyzkoušel nějak extra moc, snad jich bylo dvacet, ale dvě z nich mám doma. A pokud u téhle koncepce (kterou osobně nijak extra nepreferuji) něco opravdu funguje, pak právě převodovky, nejlépe s řadící pákou přímo nahoře na skříni... Kdekterý moderní hatchback koncepce "vše vpředu" by mohl přesnost řazení závidět i starým Žigulíkům.
Mimochodem, k negativům C Coupé autor testu řadí také absenci pohonu 4x4. Čili jeho ideálem pro kupé střední třídy je evidentně čtyřválec diesel (který velmi chválí, což se ani tak nedivím, C 250 CDI jede celkem dobře, ale v kupé...?) + AWD + automat...
Ach jo...

Ale naprosto mě dorazila věta v doporučení výbavy Edition 1 a NEdoporučení ruční převodovky, kterou auto kupodivu mělo. Opět cituji: " Přímo řazené převodovky nedělají v kombinaci se zadním pohonem dobrotu, alespoň pokud jde o uživatelský komfort. (...)"
WTF?

Ne že bych těch aut s touhle kombinací (manuál + RWD) v životě vyzkoušel nějak extra moc, snad jich bylo dvacet, ale dvě z nich mám doma. A pokud u téhle koncepce (kterou osobně nijak extra nepreferuji) něco opravdu funguje, pak právě převodovky, nejlépe s řadící pákou přímo nahoře na skříni... Kdekterý moderní hatchback koncepce "vše vpředu" by mohl přesnost řazení závidět i starým Žigulíkům.
Mimochodem, k negativům C Coupé autor testu řadí také absenci pohonu 4x4. Čili jeho ideálem pro kupé střední třídy je evidentně čtyřválec diesel (který velmi chválí, což se ani tak nedivím, C 250 CDI jede celkem dobře, ale v kupé...?) + AWD + automat...
Ach jo...

Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! 

co to psalo za umelce?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Libor Hlisnikovský, dlouholetý kmenový redaktor AutoTipu.
Naposledy upravil(a) beaumont dne stř 13 črc 19:37, celkem upraveno 1 x.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! 

Libora Hlisinkovskeho neznam a doufam, ze nikdy nepoznam, nebot je evidentne absolutne mimo. Ze je tento diesel 2,2 ve svych vykonnych verzich nesnesitelny az tak, ze bych ho oznacil za naprosto nejhorsi motor pro Cecko, o tom je jeste mozne diskutovat, ale rezba na okreskach za 8... S tim autem neni zadny problem jezdit za vice nez dvojnasobek, jen to musi byt skutecna rezba. A manual je pro to auto spis jedina spasa - pokud ho chcete ridit (i to muze kazdy videt jinak).
No nic. ja kdyz C, tak toto:
http://www.autoforum.cz/predstaveni/mer ... rychlejsi/
Zatim to porad lepime z polooficialnich informaci, ale vypada to dobre
Tady by to ale chtelo manual tim tuplem...
No nic. ja kdyz C, tak toto:
http://www.autoforum.cz/predstaveni/mer ... rychlejsi/
Zatim to porad lepime z polooficialnich informaci, ale vypada to dobre

Skanz3n
Skanz3n