pavproch píše:Taxem byl asi moc optimistich - neska sem zase dolil litr - skoro přesně po 2500km od posledního dolití. No tak holt furt papká, ale co už, gabat do toho nebudu.
Nerozumím tomu ani za mák... za po+út ca 1000km po CZ, vyloženě sem to nešetřil a.... podle el.měrky neubylo vůbec nic.... nevěřím el. měrce....
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Fčera mě (už zase, po delší době klidu) brambor2 vystrašil: sem dojel, zaparkoval (přední kola hodně vytočená) a zhasnul motor - přitom docela hlasitě cvaknul zámek volantu, jaxe pokoušel zamknout. O 3 minuty později sednu do auta, nastartuju a .... rozsfícená celá palubovka: ABS, natáčení světel atd..... pomohlo zhasnutí motoru a nové nastartování (s př. kolama už rovně). Ufffff.
Ten zámek volantu jak nezacvaknul, tak to celé asi zblbnul čico.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Brus píše:kousek nalevo od středu je trošku vidět pavouk, který je od kamene a teď už to bude třetí zima, co tam je. A dnes to přes něj prasklo zimou. Jsem to nechtěl dřiv měnit, protože přece jen věřím víc robotovi v Mnichově.. viděl jsem vyměněné okno, přes které zatékalo.
Doprdele prace ja jsem si to normalne privolal.. oni to okno nalepili lehce ze sikma. Ta guma nahore nad ridicem uplne prileha k hrane strechy a nad spolujezdcem je aspon 5mm mezera a ono to hvizda
Přemýšlím, že bych koupil druhej diferenciál (cena cca 2000 Kč) a dal tam tuhle náhražku LSD za 230€ + pošta ze Srbska.
Pokud to dobře chápu, tak v momentě, kdy se jedno kolo začne protáčet (ale i jen třeba díky zatáčení / otáčení se při parkování), tak se cihličky začnou vůči sobě vychylovat a skrz tyčku vnikne síla, která je bude víc a víc rozpínat resp. přitlačovat na jednotlivé poloosy. Aby to ale nezamklo diff na 100%, tak jsou tam kluzné destičky, které by měli umožnit protáčení tak, aby se dalo např. zaparkovat.
Co si o tom myslíte? BTW ještě se budu muset podívat do kodu DSC a aktivovat případně e-diff. Před dvěma lety jsem na horách zůstal viset, protože se mi protáčelo kolo. Mít tohle v diffu nebo e-diff tak bych vyjel v pohodě.