BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od pjanda »

S timto snad i souhlasim... :)
Skvělý (po)cit a naladění na zábavu za volantem evidentně ubírá něco z výkonů...
Hothatch je pro me take hracka a v tom je 130i skvela. Ale ani s tou rychlosti bych to nevidel tak marne, nesmite brat nemecke excelove testy moc vazne :) Vyhoda 130i je v tom, ze dokaze byt rychla dlouhodobe. Ona jedna vec je zazarit na dvoukilometrovem okruhu, jina dokazat totez v nekolika nasledujicich kolech na NS, na desitkach km jizdy po Alpach, ostreho jezdeni na okreskach apod.

Mel jsem to auto dost dlouho na to, abych si tim mohl byt jist :) Pro 130i je rychlost prirozenosti, coz pro vetsinu ostrych komepaktu a ostrych aut obecne neplati.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Být to test AutoBildu, ani bych se s tím neopisoval ;) Ale zrovna Manfreda Stohla beru celkem jako autoritu a Auto Revue jako jeden z nejlepších německy psaných časopisů o autech.
Bohužel jsem se ještě nedostal k tomu, abych se naučil italsky ~x( a mohl číst něco pořádného... ;)

A mimochodem, z té vyjmenované smečky bych si pro sebe taky vybral Mégana, před Astrou, Focusem, Cooperem a až pak BMW... Ovšem přiznávám, že v mém výběru by hrál docela velkou roli i vzhled Bavora, se kterým se prostě nedokážu smířit a štval by mě každý den, když bych do toho auta nasedal... :ymsigh: :ymsigh: :ymsigh:
Naopak ten Mégane (jel jsem v "normální" RS) je neskutečné kladivo a jedno z mála ne-italských aut, které bych si snad i dobrovolně koupil. :x
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Kazdemu dle jeho chuti :) Pro me je zasadnim predelem mezi vsemi zminenymi auty pohon zadnich kol, ktery dovoluje mnohem lepsi rozlozeni hmotnosti a moznost se pri rizeni vice soustredit na neco jineho nez na davkovani vykonu, s jehoz prenosem ma predni pohon mnohem vetsi problem. A to tim spise, pokud je to turbo a ne atmosfera.

Ono to samo sobe nesvedci nic o rychlosti, presto je pro me 130i o uroven vys. To auto je na narocne jezdeni stavene, je to opravdu jeho prirozenost - jedete s nim na maximum a nic zvlastniho se nedeje. Nektera z Vami zminenych aut pusobi pri takovem jezdeni dojmem, jako kdyz je to jejich posledni minutka :)
Skanz3n
Rikin
Řidič začátečník

Příspěvek od Rikin »

Je to jak pise Pavel, ja uz jsem s pred-fl 130kou najel hodne ostrych 80 tis km a kazdy den jsem unesen tim, s jakou samozrejmosti zvlada extremni jizdu. Proste jedete 260 tacho, zaslapnete pedal az na podlahu, auto zabrzdi jako kdyby se nic nestalo (vubec zadne boreni cumaku do zeme jako u predokolek a ctyrkolek), zrychlite zpatky, zabrzdite znovu, znovu atd a vubec zadny problem (vadnuti), stejne tak kdyz brzdite celou cestu z Grossglockneru dolu, brzdy neprestanou vadnout (kamaradovi se stejnym lama stylem (to bylo jeste kdyz jsme brzdili/nez nam Pavel vysvetlil, ze brzdit je blbost :D)) prakticky zhorely desticky u seatu (auto pres kour nebylo vubec videt, myslel jsem, ze mu hori motor), to, ze nebrzdilo asi nemusim dodavat.

Na okresce jedete jednu zatacky za druhou ve 180 km/h rychlosti a naprosto zadny naznak naklaneni, proste jako kdyby to auto bylo na extrem stavene. Popravde z toho porad nechapu, ale tohle se neda moc popisovat, to chce videt/zazit.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

tak sem konecne dostal na Z opet semislicky a musim rict ze uz po prvnich kilometrech jsem mel usmev na rtech... to auto nema chybu..skoda ze na kloudny pneu musi clovek dneska cekat vic nez pul roku
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Rikin: Tvoje 130i je lahodna :) Velmi rad vzpominam na nase spolecne chvilky na GG ;) Myslim, ze se Ti to chova jeste lepe nez standard s M paketem... Tehdy jsme tam byli s Focusem RS, coz je zarucene rychlejsi auto, ale pusobi vedle toho jak nadopovany sprinter pred kolapsem.

Bond: Zase porad lepsi nez cekat na kloudne auto, to uz je dneska zrejme nove pokracovani nekonecneho pribehu ;)
Skanz3n
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

130i jsem viděl v akci zatím pouze jednou a i když o její rychlosti díky 265 koním a kompaktním rozměrům nepochybuju, tak mě v reálu její rychlost moc nepřesvědčila (asi to bylo řidičem). Jen pro představu nebyl jste se 130i někdo třeba v Mostě, jaký časy tam je schopná zajíždět?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

130i je viac GT ako hothač, pre niekoho je to vyhoda a to hlavne ak to pouziva ako jedno univerzalne auto. 130i a celkovo BMW 1.er nefunguje v zime, to uz tu pisal ExFun a s tym musim suhlasit. Vsetky mam zakaznici vracaju za zleho pocasia, ze sa s tym neda jazdit a to maju zimne pneumatiky.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Tak oni lidi sou fakt mega lopaty. I já polo-lopata jsem v zimě objížděl 5er E60 uvízlou v kopci na zcela nepochopitelném místě.
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

taky bych řekl, dnešní zadokolky jsou na zimních gumách v pohodě :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět