Mercedes - auto pro masy

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Mercedes - auto pro masy

Příspěvek od pjanda »

jerry: Odpovim ciste za sebe - mne se soucasne C libi a v mnoha ohledech nabizi vice nez 3er E90. Ale dokud plati, ze ma pausalne nevypinatelne ESP a k jakemukoli lepsimu motoru automat, je pro me zcela mimo uvahy...

merlin: To si nemyslim. Audi je kompromis mezi BMW a Mercedesem, je tak trochu oboji, ale poradne ani jedno. Kdo chce "vse v jednom", ten u Audi s poptavku uspeje, ale kdo chce trochu presneji zacilene auto, ten nikoli. I kdyz se vyjimecnost BMW a Mercedesu rozptyluje (vsak uz je to auto pro masy ;) ), stale jeste vsechno neni jedno a to same...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

pavproch píše:(...) v minulém týdnu jsem měl možnost během pár minut se svézt jak s úplně novým E 350D 4-matic, tak i pět let starým 530xd a (...)
Srovnavate se spatnym modelem :) F10/11 uz je take mnohem "rozbredlejsi". Ale uznavam, Mercedes ani Audi to porad neni...
Skanz3n
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Prave sme pri tom, ak clovek uberie z narokov na prestiz a comfort na jednej strane a pocitu z jazdy na druhej, mame tu vitaza a tym je Audi. A ked sa clovek zamysli, tak MB uz dnes nema tak premiovy interier a BMW tak uznasne sportove vlasnosti, ze uz sa nemozu na Audi prilis vytahovat. Som presvedceny za ak by Audi malo vo svete tak premiovu povest ako u nas, tak uz davno BMW, MB predajne porazi.

P.S. Nie som zrovna fanusik Audi, ale musim priznat ze ich auta su co raz lepsie na rozdiel od novych BMW a MB...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

jerry píše:Je to tu o Mercedesech,tak se zeptám. Nezačíná z věčného souboje Mercedes versus BMW vycházet ten první vítězně? To se bohužel ptám jako fanda BMW :( Třeba teď nový Mercedes C Coupe. Měl by mít staré dobré hydraulické řízení přesnější než BMW. A s hlučností bezrámových oken by němel být problém známý z 3er Coupe. A k tomu výsledky posledních studií, kde je také vpředu ;) Co vy na to? Je to otázka do pranice?
Což ovšem není výhra, protože když chce člověk v prvé řadě komfortní, neúnavné, přesto schopné auto, k čemu to bude? Nebo se dá zeptat i jinak - ke komu pro takové auto jít?
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

hlavně se zdá, že na rozdíl od MB a BMW Audi neupadá s kvalitou a není tam tolik vidět šetření.. A pokud uznáme, že Audi je výrobky velmi blízko BMW a MB, pak je třeba říct i B, a to že provozně je výrazně levnější...
Back to basics.
Příčina -> následek
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

merlin píše: P.S. Nie som zrovna fanusik Audi, ale musim priznat ze ich auta su co raz lepsie na rozdiel od novych BMW a MB...
S tim souhlasim, ale je treba rozlisovat trend a stav :) Audi se zlepsuje, ale jeden priklad z mnoha - kdyz si vedle sebe postavite (jizdne zlepsenou) novou A6 a (jizdne zhorsenou) F10, stejne uznate, ze se s F10 jezdi lepe. Mne bylo take velmi proti srsty koupit si odvar z E46 (E90), ale nakonec jsem musel uznat, ze vedle A4 nabizi po jizdni strance porad vice...
Skanz3n
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

A mně by se nová A6 líbila?
Back to basics.
Příčina -> následek
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

pjanda: ten automat je problém i pro mě, o nevypinatelnosti ESP jsem nevěděl, zase jsem o něco chytřejší ;) Bohužel další důkaz omezeného výběru :( Ale já už si vybral, na podzim jdu do Z4 Coupe ;)

merlin: audi rozhodně udělalo za posledních 20-30 let obrovský skok. Když jsem byl kluk, měl i opel lepší zvuk. Je vidět, že už pamatuju :D Dnes je audi v německé silné trojce. Líbí se mi, ale nějak se nemohu ubránit dojmu, že tak vsadilo na techniku, až je přetechnizované, pro mě jakoby trochu "umělé" :)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Zase tak dobre Te neznam ;) Podle me ne, na jednu stranu se neda ridit, na druhou stranu sama stejne neridi tak, aby na to byl spoleh. Je to vlastne dobry priklad v navaznosti na zdejsi diskusi.

BTW (to uz sem trochu nepatri, ale kdyztak se presuneme) fotograf, ktery porizoval snimky nejen te A6 se vsemi moznymi bezpecnostnimi extras, kterou jsme testovali na netu, ale i jine, mnohem umirnenejsi verze, kterou testovali v casopisu, rikal, ze ta "nase" mu prisla byt jak nemocna. Porad se do neceho snazila hrabat. Nebylo pro nej moc pochopitelne, ze to dela jen trocha SW a HW navic, ale autu opravdu nic nebylo, slo zkratka o vlastnost.

Myslim, ze bys to vnimal podobne. V zakladni specifikaci by se TI to asi zamlouvalo (je to proste solidni, kvalitne vyhlizejici auto, vice nepotrebujes ;) ), ale s temito prvky tezko. Jizda je s nimi opravdu "boj s robotem", vsechno uplne vypnout nejde a kdyz si reknes: "Dobre, tak si rid sama Ty osizena olympiado," za par desitek sekund co sundas ruce z volantu Ti rekne, abys prevzal rizeni a kdyz to neudelas, naboura klidne do stromu...
Skanz3n
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Mimo mísu: tak jsem si chtěl vylepšit motto v podpisu, až jsem tam sekl hrubku jako Brno :D Stydím se, jak píše ten s kosou, hanba trvá navěky ;) Už je to snad správně.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět