Bond007 píše:mel jsem E46, ve vysledku to bylo celkem skvely auto, ale za 3 roky me stalo 800 tisic na servisu, spotreba podobna jako u i 10-15

ale snazim se chopnosti auta vyuzivat na max, nekdo jiny to muze mit jinak.. kupodivu mi nikdy neodesly vstriky, ale turbo, pak nejaky remenice, ruzny tesneni, chladic, ramena, chlazeni... atd atd
To je asi tím, že u novýho auta nemáš na výběr, kdežto u ojetiny jo. Když si ve značkovým servise rozhodnou, že vymění něco, co vůbec není třeba měnit, tak to prostě udělají a basta. Navíc cena za práci je taková, jako by si na každý úkon brali nové zlaté rukavice.
Dneska je servis E46 spíše legrační záležitost i když si člověk jezdí relativně rychle a chce držet auto technicky v ťip ťop stavu. Originál mají smysl jen přední brzdy, nápravy dělá Meyle HD v kvalitě originálu, některý silentbloky i zesílený a třeba sada na celou přední nápravu vychází na 8.900,- Kč (cena jediného ramene v BMW). Dobrý tlumiče dělá Koni, filtry Mann a třeba na olejích Castrol taky není třeba dotovat značkovej servis několika stovkama na litru. Já byl ve značkovým servise jen jednou a skončilo to takovou katastrofou, že můj garážník z toho tenkrát vyšel jako největší profík na světě.
E46 je dneska už passé, ale svezení je to pořád inspirativní, a to hlavně při porovnání s čímkoliv jiným z automobilové konfekce. Největším problémem je hlavně koroze, tak jako u všech takhle starých BMW, tam se soudruzi v Mnichově prostě nepoučili a už asi nepoučí a mohli by i u takovýho Fiatu nebo Peugeotu.
E60 by mě celkem zajímala, pořád mi ještě připadne hnusná, ale na svezení i při větší velikosti podobně zábavná jako ta E46.
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601