BMW Divize
Re: BMW Divize
a to usuzuješ že to nevidíš v zrcátku nebo ti to řekl někdo kdo jel za tebou?
Nevidím a tvrdí to i ti za mnou (ptal sme se juniora a 1/2 dyž byli Pindicou za mnou ve vláčku) a to i hned po studeném startu.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Raději se budu opakovat:
Předchozí N53 (brambor1) od novoty až do 250kkm skoro nežral wolej (tehdy sem yezdil 5w30, max litr na interval 15k), pak během pár tis km najednou žral víc než litr na 500 a podle (opravdového) znalce těhle motorů byly (měl ho následně rozebraný) válce vybroušené fest, ale nekouřil = Alusil fprteli.
Stávající N52 (brambor2) od ca 65kkm do 230kkm žral 5w40 furt stejně (+/- pár deci) litr na tisíc (některé N52 prostě wolej žerou od přírody, jiné ne) a ftěch 230 taky skoro naráz začal žrát litr na 500 a víc a nekouří. Najdi pět rozdílů = IMHO Alusil taky fprteli.
Jízdní styl mám už asi 20let furt stejný (zahřát a redline), jediný rozdíl je, že ten N53 potom padal do nouzáku skoro furt, zatímco N52 mi padne do nouzáku velmi zřídka, skoro nigdy. Klepklepklep na dřwo.
Proto bude swap. Pokud sem se teda nenechal oyebat/napálit - ešče ho nemám (teda u Michala není - prý příští týden), prozatím sem proto fklidu. A samozřejmě nigde není psáno (ani mi to neslíbili, jen že to nenisu repas), že ten "nový" (prý jen 118kkm) nebude mít Alusil fprteli/žrát wolej taky.
Ten N53 - po jeho smrti tam šel (u toho odborníka ) druhý-repas N53 přímo z BMW a vydržel 10k, pak umřel úplně stejně. Třetí taky repas z BMW = 8k. Čtvrtý, opět OEM repas = už sem ho vůbec neyezdil, rovnou AAA.
Proto repas NEVER EVER.
Předchozí N53 (brambor1) od novoty až do 250kkm skoro nežral wolej (tehdy sem yezdil 5w30, max litr na interval 15k), pak během pár tis km najednou žral víc než litr na 500 a podle (opravdového) znalce těhle motorů byly (měl ho následně rozebraný) válce vybroušené fest, ale nekouřil = Alusil fprteli.
Stávající N52 (brambor2) od ca 65kkm do 230kkm žral 5w40 furt stejně (+/- pár deci) litr na tisíc (některé N52 prostě wolej žerou od přírody, jiné ne) a ftěch 230 taky skoro naráz začal žrát litr na 500 a víc a nekouří. Najdi pět rozdílů = IMHO Alusil taky fprteli.
Jízdní styl mám už asi 20let furt stejný (zahřát a redline), jediný rozdíl je, že ten N53 potom padal do nouzáku skoro furt, zatímco N52 mi padne do nouzáku velmi zřídka, skoro nigdy. Klepklepklep na dřwo.
Proto bude swap. Pokud sem se teda nenechal oyebat/napálit - ešče ho nemám (teda u Michala není - prý příští týden), prozatím sem proto fklidu. A samozřejmě nigde není psáno (ani mi to neslíbili, jen že to nenisu repas), že ten "nový" (prý jen 118kkm) nebude mít Alusil fprteli/žrát wolej taky.
Ten N53 - po jeho smrti tam šel (u toho odborníka ) druhý-repas N53 přímo z BMW a vydržel 10k, pak umřel úplně stejně. Třetí taky repas z BMW = 8k. Čtvrtý, opět OEM repas = už sem ho vůbec neyezdil, rovnou AAA.
Proto repas NEVER EVER.
- Lachende Bestien
- Letec
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
A ešče jedna zvídavá otázka, tentokráte ne o firemních penězích (ty budu muset Michalovi dát tajatak) ale technická: Předpokládám-li, že ten málo jetý N52 z Říše přivezou, KDY HO DO BRAMBORA2 IN(G)STALOVAT?
Nejpozději 26.březence musím na STK - swapovat před anebo až po? (Prozatím stále ale yezdím se starým, olej žroucím, ale yezdim...)
Nejpozději 26.březence musím na STK - swapovat před anebo až po? (Prozatím stále ale yezdím se starým, olej žroucím, ale yezdim...)
Udělal bych ten swap hned, ASAP. Jednak kvůli tomu, abych případný problém s novým motorem odhalil hned a ještě to i reklamoval (po tom měsíci se už s tebou nikdo bavit nebude a celkově ochota prodejce něco řešit bude s každým dalším dnem po doručení nižší a nižší), a jednak proto, že není na co čekat. Rovnou si při tom velkém servisu auto připravíš i na STK, aby bylo celkově ready. Tvůj servisák bude určitě schopen při prvotní kontrole na zvedáku říct, kdyby byl nějaký vážný problém, pro který bys na STK neprošel a swap ani nezahajovat. Pokud nic takového neobjeví, tak po úspěšném swapu snad musíš projít.
Dík. Kura to mě nenapadlo (ref případný problém/reklamace do Říše řešit neodkladně po doručení do CZ), holt geront, je to (občas) už i s logickým myšlením napikaču. Jo, dyž ten N52 bude, taxe s Michalem domluvím asap.
Afterthought k předchozímu: Taxem teda nelenil a prozkoumal web, kde NEJlevněji nakoupit potřebný matriál NATO (e90: olej, filtry, náplně) vč. doručení a nakonec objednál na pema-autodily.cz. A místo (levného) Shellu Helix Ultra 5w40 do toho budu nadále lít (ešče levnější) Total Quarz 9000 5w40 (BMW specifikaci LL01 splňuje), mj. i proto, že mi (zřejmě) zůstane nějaký Total 10w50, dyby ho i do "nového" N52 bylo třeba, tak nebudu muset mít strach z mísení různých značek wolejů.
Jen tak bokem. Ale jak poznas PP ze mas zahraty motor? Ma to ukazatel teploty oleje?
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Měřil někdo tlaky, co těsnítka na ventilech ? Je mi divný,že to začlo žrát tak najednou. Bych to nevydržel a prodal i s tím rezervním motorem.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...