Na emisích měří pro tento motor (Euro normu) jen CO, tzn. v pohodě projde i motor chlastající olej, pokud má katalyzátor v pořádku. To, že ve výfukových plynech bude spousta bordelu ze spáleného oleje, se při měření emisí nepozná. Ale vysoká spotřeba oleje mohla mezitím zničit katalyzátor, který už nebude mít potřebnou účinnost. Ale to by auto poznalo a rozsvítila by se ti kontrolka motoru (MIL).
A tu vysokou spotřebu oleje osobně tipuji nejen na pístní kroužky, ale také na ovalitu válců. A zatímco kroužky se dají řešit, ta ovalita válců u N52 rozumně řešit nejde. Pokud by to někdo uměl za přijatelné peníze, rád se dozvím více.
BMW Divize
Re: BMW Divize
@sp: dík za povzbuzení ref emise. Ten Nikasil v prteli, to je opravdu u N52/3 konečná. Ani BMW to neumí spravit (ref 3x OEM repas N53 v bramborovi1).
Fčíl při vycházce mě ešče napadl LeakStop od Millersů (pokud to teda Michal uvede z5 do provozuschopného stavu)
Fčíl při vycházce mě ešče napadl LeakStop od Millersů (pokud to teda Michal uvede z5 do provozuschopného stavu)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.