Ja bych se toho zbavil, mam e90 rad ale ne tak moc abych se v tomto pripade nedival uz jinam
BMW Divize
Re: BMW Divize
Chtel sem neco napsat ale pak sem si to rozmyslel, pavproch stejne pujde cestou opravy s dvornim mechanikem
Ja bych se toho zbavil, mam e90 rad ale ne tak moc abych se v tomto pripade nedival uz jinam
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Já naopak u e90+e91 už zůstanu navždy. Nic inačího už nechci.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
OK, řekněme, že ty moje levnější hokusy-pokusy budou naprd (a nebudu se tomu vůbec divit, nicméně chcu to zkusit, co dyby náhodou), tak GO motoru: Musím to naštudit, co? Mechanik-laik ve mně -písty, pístnice, kroužky, výbrus... what else?
PP: Velmi by mě zajímalo, jestli se ti podaří najít někoho, kdo odborně (a úspěšně) zvládne generálku N52. Budu napjatě čekat na výsledek, určitě pak dej vědět, jak to dopadlo, popřípadě co jsi zjistil.
What else? Pokud není akceptovatelná nejrozumnější varianta new car, tak new engine. Respektive u BMW asi spíš Werksneuer Motor 
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
já bych snad šel cestou swapu stejnýho motoru z pojízdnýho kusu. Jasný, vždy je to loterie, ale bude to levnější a o něco jistější výsledek. Prostě jednou za 2 roky swapnout motor než dělat generálku za statisíce, která může dopadnout jako posledně.
NE! Měnit motor NE a Ne a NE. To už sem se vycvičil u brambora1 (N53) že ty repasované OEM BMW motory stojí úplně na guvno. Dyžtak bude GENERÁLKA u Michala nebo inde. Ale napřed levné kroky 1 a 2.
A potrebujes vubec tento typ auta? Nemyslim to zle ale videl sem ze prodavals kolo apod., neslo by povysit mazlika na daily kdyz k tomu mate leguana?
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Podívej se někdy na youtube M539 Restoration kanál jak to zhruba vypadá když někdo genrálkuje BMW motor tak, aby to dobře dopadlo 
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
odpovídám v rychlosti, možná blbě: Nemám V8, mám R6.
Tohle sem dostal radou na BMWklubu:
Tohle sem dostal radou na BMWklubu:
To mi /Michalovi bude stačit.kychtax píše: ↑čtv 02 říj 21:14 výbrus? Když budeš mít hladké stěny? Zkontroluješ stetoskopem. U mne v 250tis uplně hladké.
Jako laik, za mne - ty kroužky, při tom vymenit dole veskera loziska (klika ojnice), zkontrolovat olejove cerpadlo a zkontrolovat, případně opravit hlavu - ventily, vule, gufera ventilu, hydroštely, přetěsnění vanos/vaček..zajímá mne jestli ještě někdo něco přidá.![]()