Dříve M135i, nyní ///M2

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Eda
Mistr volantu

Re: Dříve M135i, nyní ///M2

Příspěvek od Eda »

M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Mne se od nej libi toto video o nastaveni odpruzeni. Je to tam hezky vysvetleny.

Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Jo presne, to sem videl x krat taky. Navic ted maji novou serii o M2 coz hodlam presne kopirovat :D

Ja sem ted jel do Beskyd a zpet pres vikend a mam nejak sentimentalni pocity i presto ze realne M140i jeste ani neprodavam. Kolony kolem Brna v patek vecer, polet po dalnici jak se to uvolnilo, zabava na okreskach kdyz me waze zavedl zas na nejakou zkratku, preskakovani skupin motaku mezi Hranicema a Valasskym Mezirici...ve vsech rezimech hrozne prijemny auto a vsude to delalo presne to co melo. Navic jak se ochladilo tak me to zase prijde ze to nejak moc jede :D Na okruhu to srovnavam s GT3 a mam pak logicky pocit ze to neni dost ostry, ze to ma vic brzdit a zatacet ale pak se projedu po silnici a musim se brzdit aby rozdil oproti ostatnimu provozu byl aspon trochu rozumnej
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo tak ono to je rychle az az. Na okresce vic omezuje prehlednost cest, nez ze by clovek jel co nejrychleji. To i kdyz jsme na projizdce s lidma co maji stelovaci podvozky, tak stejne to nemuzou tlacit tolik aby se to projevilo. Mne spis prijde zajimave dostat z auto co nejvic komunikativnosti, nez co nejvic gripu/rychlosti. A na okruhu jsem jednou za sto let, tak tomu nechci prizpusobovat auto.
Ten stelovak by me lakal. Ja mam podobne tlumice na kole, a da se to proste nastavit ruzne, kdyz si clovek pohraje s odskokama a kompresema. Kolo se da zmenit z pohodlneho gauce na hodne akivni vec ktera pekne reaguje, ale taky cloveka vic vytrepe.
Tady je treba fajn video s M2, kde ma rozdil mezi full soft a full hard. (prijde mi ze to jde slyset i ze zvuku, ze to vic boucha na nerovnostech pri plne utazenym)
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Jasne, rozumim ti. Ja se budu snazit co nejvic casu travit na okruhu dokud me to bavi takze tomu pak prizpusobim i auto, i za cenu toho ze na ceste mimo se to neprojevi nebo to dokonce bude kontraproduktivni. Urcite me to casem prejde a pak cekam ze budu mit stejny priority jak ty. Tam mam navic po svezeni s Alpine A110S vybrano :D
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Treba me by zajimalo to tuzsi ulozeni vzadu. Nekdo rika ze to je hodne poznat, nekdo ze to zhorsi denni jezdeni, nekdo ze na daily to je neznatelne z hlediska diskomfortu, ale funguje to pak lip. (Blby ze to je dost naroucny prelisovat co jsme tak zjistoval ...). Moc se mi se do tuzsich silenbloku nechce aby to drncalo na kazde spare.

Jestli neni lepsi si poridit M2. Libi se mi ze ma ruzne lepsi verze Competition, CS a ty auta dostaly nejaky dalsi vyvoj, navic sdili techniku s M3/M4 a muzes si pak do nich nahrat treba rizeni z CS verze do obyc M2, nebo GTS prevodovku, apod. Ale bohuzel pro me dost nevyhovujici kastle.
Ta A110S je dobra? Ja na ni mam spatne vzpominky z AC EVO, tam to je desne nedotacivy a fakt des bes auto (je tam potreba zajet licenci v Brand Hatch :D) ... Fakt tam musel clovek pracovat s vahou aby to zatacelo :)). A celkem verim, ze se snazili nasimulovat realne chovani.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

To ulozeni vzadu taky nevim na daily - me to bylo na okruh doporuceno jeste s ulozenim diffu do stronglexu. Ale uz na to kaslu a budu to resit presne jak pises, pres M2 a samozrejme dalsi upravy :)

Ta A110S byla super na okresce, na okruhu sem s ni nejel. Lehka nedotacivost tam je ale rekl bych tak nejak spravna mira na okresku, navic s tim slo prave pracovat pres vahu a plyn. Na okruh by to urcite chtelo dalsi upravy. Nejel sem ani se zakladni verzi, je mozny ze sedi na okresku jeste vic, bude o neco mekci. Me se na tom hrozne libilo jak to reaguje, ta nizka vaha je proste strasne poznat, vsude, od rizeni, reakce na brzdy, plyn...nevim jak to popsat jinak nez lehkonohy agilni auto
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

A ja myslel ze ty mas ten zadni ram napevno? Mne by zajimalo zda to nejak te ovladatelnosti pomuze, zda tam clovek ma jeste vetsi cit. Jako i ted mi to prijde v pohode, ale obcas se to od zadku zavlni.

Oni prodejci tech silenbloku doporucuji dat i na M2 to pevny ulozeni. Verim ze to pomuze s presnosti, ale jestli to pak nehuci?! Tezko rict.

Pro me by asi ta Alpine nebyla, to bude "one tire fire". Coz by me stvalo, spis na cistou stopu.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Aha to sme se nepochopili, blbe sem to precetl. Ulozeni subframe mam napevno, od Millway. Ja bych to bez toho nechtel, auto to pod plynem krasne zklidnilo, zpresnilo :) Prace na tom je drazsi nez to ulozeni samotny, i proto sem sel rovnou do pevnyho at se to nemusi delat znovu uz nikdy. Seriovy mam ulozeni difu a ramena vzadu, to by byl dalsi krok
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

JJ, to ulozeni ramu. V nejakem videu, majitel rikal ze to vic mlati odzadu na sparach coz se mi moc nelibi.
A ty si chces koupit starou nebo novou M2?
Odpovědět