BMW Divize
Re: BMW Divize
7er se mi líbí, pokud je s chromovými doplňky. A Kabaňovy krystalické detaily jsou super.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Tak 3er je po dalším (malém=levném) servisu "in-house" (Libor, jen woleje a filtry + ty pšonské tyčky př. stabilizátoru). A je tam teda už ten levný Shell Helix Ultra 5w-40.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Autovrak.... zase se bramborovi2 (bezdůvodně, bez doprovodných efektů jako nouzák apod) rozsfítila kontrolka motoru = nilon chyb zapalování a CAs a bůhvíčeho ještě. Vynulováno. No jo no, prostě staré auto.
Tak, prvních pár set km s kompletní olej. náplní jen Šell (nemíchaný s CFS) odjeto a potvrzuju, není tam žádného slyšitelného nebo cítitelného rozdílu.
Zvyknul a rychle, jako dycky a je to návykové, dyž fčíl sednu do brambora2 (bez "sport") tak je to scíplé/lenivé, fuj.pavproch píše: ↑pát 04 dub 14:41 Jedna poznámka na okraj (dialektika páč stárnu): celou zimu sem yezdil bramborem2 (N52B30 bez sport režimu), fčíl jaxem sedl do m4Zlika (taky N52B30, ale se sport režimem), tak se mi mnohem víc líbí, jak pod plynem ve sport režimu N52 jde chtivě/lačně do otáček, ale (už) se mi ažtak nelíbí, že v ostatních režimech (meziplyny, ubrání plynu a klidná jízda) se mi zdá až moc "syrový" (brambor2 reaguje tak nějak jemněji/příjemněji). Sem zvjedaff, esli si zas NATO zvyknu ....

Musim se pochlubit, ale splnil jsme si sen ridit M5 V10. Za meho mladi to byla nejnovejsi generaci a vzpominam si jak jsem hltal videa z youtube kde to s aftermarket vyfukem znelo jako formule
. A taky na recenzi v top-geru kde se stisknutim M tlacitka z nejhorsiho auta stalo to nejlepsi
.
Kdysi jsem ridil M6 F rady (tedy V8 TT) ktera na me pusobila obrovskym dojmem, to E60 ma mnohem prijemnejsi rozmery a nijak prerostle nepusobi. Jizdni vlastnosti nejspis taky fajn, ale jel jsem s tim na ecce na mokru a rozhodne jsem to nechtel rozsekat, nevim jak na tom byly stare gumy, takze spis napohodu, ale prepl jsem si to do M-modu (tak napul stabilizace a plny vykon).
Hvezdou toho auta je motor, rekl bych ze to nejlepsi v cem jsem kdy jel. Krasne sametovy tah, a posledni 2k otacky to moc hezky leti. Zvuk taky super. Z rychlosti uz cloveku brada nespadne, prislo mi to podobne 140i, nahore to jede lip, ale v realnym provozu by to neujelo, musi se tocit a 1er tahne hned.
A pak je tu prevodovka, musim rict ze jsem to teda necekal, ze to bude az takove, ale je uplne marna. Pomala a docela nepresna, pri podrazovani si otacky dotahuje pres spojku, no nic moc. Radit pod plynem je uplna tragedie, bez plynu to jde prezit. Asi se s tim da naucit zit, ale prvni jizda je spis sok. Za me super charismaticke auto a byt bohac tak si ho poridim
Fajn video kde jde hezky videt jak to pri razeni s nema hazi ...

Kdysi jsem ridil M6 F rady (tedy V8 TT) ktera na me pusobila obrovskym dojmem, to E60 ma mnohem prijemnejsi rozmery a nijak prerostle nepusobi. Jizdni vlastnosti nejspis taky fajn, ale jel jsem s tim na ecce na mokru a rozhodne jsem to nechtel rozsekat, nevim jak na tom byly stare gumy, takze spis napohodu, ale prepl jsem si to do M-modu (tak napul stabilizace a plny vykon).
Hvezdou toho auta je motor, rekl bych ze to nejlepsi v cem jsem kdy jel. Krasne sametovy tah, a posledni 2k otacky to moc hezky leti. Zvuk taky super. Z rychlosti uz cloveku brada nespadne, prislo mi to podobne 140i, nahore to jede lip, ale v realnym provozu by to neujelo, musi se tocit a 1er tahne hned.
A pak je tu prevodovka, musim rict ze jsem to teda necekal, ze to bude az takove, ale je uplne marna. Pomala a docela nepresna, pri podrazovani si otacky dotahuje pres spojku, no nic moc. Radit pod plynem je uplna tragedie, bez plynu to jde prezit. Asi se s tim da naucit zit, ale prvni jizda je spis sok. Za me super charismaticke auto a byt bohac tak si ho poridim

Fajn video kde jde hezky videt jak to pri razeni s nema hazi ...