Dříve M135i, nyní ///M2

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Dříve M135i, nyní ///M2

Příspěvek od Vrooom »

Zjistil jsem, ze kdyz si zajedu asi 5 minut tak mam cestou do bikeparku tuhle super cestu. Hodne uzoucka ale super zabavna :-)

Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Silnice vypada super, navic nikde nikdo, verim ze sis to uzil. My tady sme v ramci pokroku napred - silncie sou rozbity jak po zime uz ted. To gopro na hlave te neobtezuje?
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jn, nedele rano nebyl provoz, navic uz je chladneji tak asi tolik lidi nejezdi do hor :-) a zaroven jeste neni zima a snih ...
NN nevadi, asi to nijak nevnimam.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Včera jsem se dozvěděl, že se u nás kona Rally Morava. Už delší dobu jsme měl chuť provětrat auto, ale vždycky nakonec zvítězilo projet na kole, nicméně tenokrát jsem se přemohl a auto vytáhl s cílem, že se pojedu podívat na rally.

Jedna z erzet byla blízko Šternberka, takže aspoň byl důvod se projet po ecce homo. Při výjezdu na ecce, jsem viděl stát na startu modrý type-r, ale nevěnoval jsem mu pozornost a jel dál. Chtěl jsem jet ještě druhé kolo, takže jsme sjel zpět dolů. Otáčel jsem se na startu když tu na mě mává nějaký člověk u type-r. Přijel jsem blíž a on to byl jeden zdejší člen s kamarádem vlastnícím zmíněný type-r.

Prohodili jsme pár slov a domluvili se že se svezeme, poté co jsem majitele type-r svezl jsem čekal, že mě také sveze. Ale bylo to ještě lepší, dal mi klíče ať se svezu - to se neodmitá :-) V takto silné předokolce jsem ještě nejel. Pár postřehů. Civic byl předchozí generace (tedy G10). V dané době nejrychlejší předokolka na ringu. Jak z vnějšku tak zevnitř se jedná o mnohem divočejší zvíře. Křidélka, vevnitř červené prvky a hliníková hlavice páky, anatomické sedačky - paráda. Po usednutí za volant a nalezení správné pozice - na předokolku fajnové, nesedí se jak na WC jako třeba v golfu, jsem se vydal na cestu. Auto má hezky krátkou kulisu řazení, ale úplně mechanická mi nepřišla a taky to je takové gumové. Type-r má krátké převody, přišlo mi že trojka končí někde okolo 140 kdežto v BMW až okolo 160+. Pocitově to jede hezky, ale to i díky tomu že si člověk hezky řadí, ale ve skutečnosti to bude o chlup pomalejší než BMW, hlavně R6 v bmw má zajímavější charakter a její síla roste a má smysl jí točit. Civic táhne tak nějak furt stejně. Před první zatáčkou jsem zabrzdil. Úžasné brzdy, tvrdé a brzdí opravdu famózně. Na autě byly standardní destičky. Žádné performance. Tak mi moje auto zdaleka nebrzdí, ale už mám šílené gumy a i pedál brzdy je houbovitější. Civic je rozhodně příjemné svezení. Auto je tužší, tolik se nenaklání, nicméně ecce je dost o ničem okreska, chtělo by to vyzkoušet v rychlejších zatáčkách. Tam to bude boží.

Po této projížďce jsme pokračovali se kounout na rally. Bohužel ale bylo už později a nejspíš jeli jezdci na oběd. Takže smůla. Ale když už jsem vytáhl auto, rozhodl jsem se že se pojedu podívat do Jeseníků. RWD je za mě fajn a moc jsem si to užil :-) ...

M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Dneska jsme tam taky byli, 4x911 + 1x M3 bobr, ale jen na svezení, vůbec jsme netušili, že se tam něco koná.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Škoda že jsi se neozval. V 911 bych se nechal povozit, v porsche jsem nikdy nejel :ymdaydream:
Jo asi to byla dobrá akce https://olomoucky.denik.cz/volny-cas/mo ... 64545.html
Odpovědět