pavproch píše: ↑stř 17 dub 15:51
Fčera i neska chladno = byl klid, ale.... probral sem to s Liborem (má nyní volněji a na dílně je místo), taxem nechal stát brambora2 místo ve studené garáži ve vytopené dílně (+20), zítra ho Libor zvedne a bude točit kolama = sem zvjedaff, esli na něco přijde co to šuchá/hučí. Kéžby.
Tak... možná mírný rozkrok v mezích zákona: Libor našel na zadním stabilizátoru, teda jeho uložení sucho, nacpal tam vazelínu a zdá se že je klid (vrzání).
Jak měl (teplého) brambora2 zvednutého a točil kolama, tak mírně (ale opravdu mírně) šuchají zadní desky o kotouč (LZ kolo), dyž sem vyjel do zimy, tak samozřejmě nikde nic nešuchalo - budu to muset vysledovat až bude zase těpleji.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak na 630i se ani nepojedu podívat, má motor N53 https://www.garaz.cz/clanek/sestivalec- ... h-21004721. Nájezd má malý, 1.majitel, ale myslel jsem, že je s motorem N52. Na německých forech ohledně N53 také samé špatné.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
A nestálo by to za to aspoň vyskúšať 630i, spraviť si o ňom obraz a ak by vyhovoval, tak potom skúsiť nájsť kus s N52..? A v opačnom prípade úplne vyradiť z hľadáčika a zamerať sa na Mustanga
Já jsem s N53 nalítal 1/4 mio km jen s běžným servisem (často redline) až potom začal žrát wolej a umřel. Nevím samozřejmě jestli moje zkušenost není vyjímečná. Něco jiného je ale (sw) "jankovitost "(EUR5) - při meziplanech apod. nechodl ani zdaleka tak lineárně a hladce jako mi chodí oba N52. Na druhou stranu žral v zátěži o ca 2-3litry na sto míň než N52.
Tak, snad konečně.... vrzání zezadu vyřešeno (dočasně): unibal zespoda na těhlici byl úplně suchý, Libor do něj nacpal vazelínu a zdá se, že je konečně klid. Ale vyměním oba za nové, už objednáno.
Fčíl ešče musím přijít NATO, co dělá to šuchání/hučení - fčera i neska těplo, něco sem nayezdil a byl klid až při příjezdu do prce (zkopec) to zase zahučelo.