Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
mě asi 11...
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex

Poprosím brášku jestli by mi půjčil toho Macha na jeden pracovní den (ideálně morava a zpět) a podám sem realistický report.
Zatím se chlubil, že jezdí za 15 - 20. Ale současně vím, že s focusem 1.6 tdci měl dlouhodobou pod 4l, takže asi tak...
Zatím se chlubil, že jezdí za 15 - 20. Ale současně vím, že s focusem 1.6 tdci měl dlouhodobou pod 4l, takže asi tak...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
S focusem pod 4? S naftovým jsem nejezdil, ale to počítá průměr Praha - jižní Itálie, kde z Brenneru jel vlakem, ne? 
Jinak rozptyl 15-20 je takový nicnerikajici. To je jako jezdím za 8-12 benzinu. To je údaj na draka.
Jinak na ten test na Moravu se těším. Příští tyden pojedu Praha - Zilina - Ostrava - Praha, ale na pijceni elektra na ten trip nemám koule

Jinak rozptyl 15-20 je takový nicnerikajici. To je jako jezdím za 8-12 benzinu. To je údaj na draka.
Jinak na ten test na Moravu se těším. Příští tyden pojedu Praha - Zilina - Ostrava - Praha, ale na pijceni elektra na ten trip nemám koule

2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
1.6 TDCi znam z dvojkovyho FoFo a pod 4 l je leda tak ecorally.
Data ze spritmonitoru jsou myslim vypovidajici (mkII+III z let 2005 az 2015).
Data ze spritmonitoru jsou myslim vypovidajici (mkII+III z let 2005 az 2015).
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Takže prodat za půl mega O3 RS, přidat mega na Eňáka RS a pak se radovat z úspory. Na to je třeba mít "geldšajsra", jak říkával můj děda. Slovo je přejaté z němčiny a znamená "sráč peněz". Ale ten pocit, že zachraňuji planetu. Takový měli jistě svazáci, když jeli v padesátkách na korbě náklaďáku pomoci s bojem o zrnoHondaMan píše: ↑pon 15 srp 08:19 Slabší a lehčí Kodiaq RS 2.0TSI pojede dálnici za 8 - 10. Předpisově. Tzn. za cca 4Kč/km
Aby jel Enyaq RS za stejné peníze (spotřeba 25kwh/100km), musela by kwh stát 16Kč, aby byly náklady podobné.
Elektro/eko alternativa je už delší dobu použitelná pro lidi, kteří akceptují odlišnou charakteristiku aut.

„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
ACčko PRE 6, EON 7,90 ČEZ 8 , DC cca 8-18, Kaufland 0, Lidl bude prý 5 6 DC a ty hyperchargery od innogy asi 21, pak mají spešl tarify jednotlivé automobilkyM.Z. píše: ↑pon 15 srp 10:03Kolik vůbec akt. stojí kwh?HondaMan píše: ↑pon 15 srp 08:19 Slabší a lehčí Kodiaq RS 2.0TSI pojede dálnici za 8 - 10. Předpisově. Tzn. za cca 4Kč/km
Aby jel Enyaq RS za stejné peníze (spotřeba 25kwh/100km), musela by kwh stát 16Kč, aby byly náklady podobné.
Elektro/eko alternativa je už delší dobu použitelná pro lidi, kteří akceptují odlišnou charakteristiku aut.
Doma dle aktuálního tarifu každého soudruha tzn. od 1,5 po cca už 8,80 anebo solár za 0 (pokud nepočítám investice)
Čipy mám všechny tři, nejvíc profi to má ČEZ, PRE apka neumi krom vyhledávání stanic a informovaní o obsazenosti nic.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nemám nikde registraci, takže u EONu jsem platil 13,90 za kWh

soon...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jerry: 1,5 je takový základ. Vybavená verze, kterou mám já, je skoro za 1,85 mio. K tomu máš jako bonus absenci plynové vzpěry přední kapoty. Takže moje žena si ani sama nedoleje vodu do ostřikovače. Že vnitřek kapoty není lakovaný, asi ani neřeším.
soon...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
petr: ono to tak je. V konečném výsledku se bavíme o dojezdu 400 nebo 200 km. Fakt to tak je. Jízdní styl se dramaticky na spotřebě odráží. Nůžky se rozevírají mnohem víc, než u spalováku.
soon...