Elektromobily a vse kolem nich
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Momentálně není na trhu elektroauto, ke kterému bys nepotřeboval auto se spalovákem. Tedy, pokud nezevluješ mezi Hanspaulkou a Pařížskou - tam to stačí. Cokoliv dál je nabíjecí vopruz.
250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
Cim dal vic vidim nejvetsi smysl v non-plug-in hybridnich modelech. Relativne efektivne to pracuje s nevyuzitou energii, je to sobestacne a neklade to dalsi naroky na stavajici infrastrukturu. Pritom se s tim da v tech nejexponovanejsich momentech, jako je poskakovani po magistrale kolem hlavaku, jet lokalne bezemisne.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
To je z pohledu nastávajících přísnějších limitů nejmenší zlo.
Určitě se najde cílovka, které to bude pomáhat a bude to mít i výhody.
Ale z pohledu majitele který to nevyužije, je to zase výdaj za hybrid, který nechtěl, nevyužije ale musí zaplatit. Třeba všechny A6 atd...
Včera jsem se zamyslel nad tím Elektro-smartem a netušil, že od příštího roku bude nový model Fiat500 a rovnou bez spalovacích motorů, jen elektro. Tedy ani Hybrid.
Jak jsem akceptoval DPF a i MildHybridy tak tohle, tedy výhradně jen elektro mi vůbec nevoní, zejména z pohledu předpokládané ceny někde co já vím 600-800?
Bude i ElektroAbarth?
Určitě se najde cílovka, které to bude pomáhat a bude to mít i výhody.
Ale z pohledu majitele který to nevyužije, je to zase výdaj za hybrid, který nechtěl, nevyužije ale musí zaplatit. Třeba všechny A6 atd...
Včera jsem se zamyslel nad tím Elektro-smartem a netušil, že od příštího roku bude nový model Fiat500 a rovnou bez spalovacích motorů, jen elektro. Tedy ani Hybrid.
Jak jsem akceptoval DPF a i MildHybridy tak tohle, tedy výhradně jen elektro mi vůbec nevoní, zejména z pohledu předpokládané ceny někde co já vím 600-800?
Bude i ElektroAbarth?
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Me se docela libi Peugeot e208, velikost, dojezd a vykon uz jsou pro moje potreby v pohode. Otazka krome ceny je hlavne jaka bude vaha a s tim souvisejici jizdni vlastnoti...Peugeot umi (umel?) paradu i hruzu
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Nejlépe na to šli u Audi, když vyrábí e-tron přímo v Bruselu 
e208 dojezd WLTP 340km a ceny mají být od 450.000czk v základu.
Otázka je, zda v zimě z toho dojezdu nebude polovina a zda to bude stačit ten rádius okolo 150km řádově?
Na popojížďky no problem ale na cestování to je sakra málo.
Kdo má čas někde dělat pauzy a nabíjet a nejvíce ze všeho je vhodné počítat s tím, že jednoho dne to s levným elektromobilem dopadne jako v devadesátkách s levným plynovým topením. Šup na to daň a je konec.
Z toho pohledu je snad lepší těch 450 místo za e208 v základu, dát za Fabii MonteCarlo v plné palbě
Čtyři válce+turbína
e208 dojezd WLTP 340km a ceny mají být od 450.000czk v základu.
Otázka je, zda v zimě z toho dojezdu nebude polovina a zda to bude stačit ten rádius okolo 150km řádově?
Na popojížďky no problem ale na cestování to je sakra málo.
Kdo má čas někde dělat pauzy a nabíjet a nejvíce ze všeho je vhodné počítat s tím, že jednoho dne to s levným elektromobilem dopadne jako v devadesátkách s levným plynovým topením. Šup na to daň a je konec.
Z toho pohledu je snad lepší těch 450 místo za e208 v základu, dát za Fabii MonteCarlo v plné palbě
Čtyři válce+turbína
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Jasne, z myho pohledu je to spis sledovani moznosti do budoucna. Ale ano, dojezd 100+ km pri svizne jizde a topeni v zime nebo klimatizace v lete uz me na cestu do prace a zpet stacit bude, i s rezervou. Spis si myslim ze by me stacilo nabijet 1x za tyden pri najezdu cca 250km/tyden. Navic mam RD kde elektrikou uz topim a "andelicka" mam presne vedle parkovaciho mista. Celkove to jeste asi smysl nedava, ale pocitam s dalsi regulaci a treba pri pripadnym povoleni vjezdu do centra (Brno) uz by to bylo zajimavejsi
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
I kdybych musel auto doma připojit každý den, tak pro mě OK. Problém je, že 5 - 10x do měsíce jedu 500km+ což by i v nejlepší Tesle znamenalo ploužit se mezi kamionama a někde dokrmit abych dojel.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
https://www.novinky.cz/auto/500517-volk ... obily.html
to je genialni
banda idiotu ve VW stejne jako v EU..
to je genialni
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele: