Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
K těm bubnovým brzdám, konkrétně u mého ID 3. Pomocí RaceBox jsem v prosinci loňského roku měřil zrychlení 0 – 100 km/h a zpomalení ze 100 na nulu. A právě nejvíce mě zaujalo to brzdění, ze 100 km/h do zastavení za 3,06 sekundy a 39 m. Jako „etalon“ jsem použil Toyotu Yaris GR, který je podstatně lehčí, má 356 mm velké kotouče, 4-pískové třmeny a zastavil na 40 metrech za 3,04 sekundy. V obou případech byly na autech zánovní zimní gumy, Nokian Snowproof 2 SUV na ID a Michelin Pilot Alpin 5 na Yarisu. Měření jsem po sobě provedl celkem 3 v podstatě se stejným výsledkem na suchém asfaltu. Ono ten průměr zadních bubnů je opravdu úctyhodný, takže brzdového účinku se opravdu není třeba obávat.
Panda
Yaris GR
Allspace
Yaris GR
Allspace
U jízdy brzda plyn se bubny špatně chladí, samotný brzdný účinek ale problém není ani zdaleka.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
No tak nejsou to zavodaky, ja kdyz sem drti id7 na okreskach tak sem citil ze ty brzdy to nedavaj. ale to je logicky
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
U EL používám brzdy jenom u krizovek. Jinak na brzdy prakticky nešlapu. A u krizovky chci, aby to brzdilo.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
No ale pri krizovej situacii aj tie bubnove brzdy polahky prebrzdia pneumatiku, aktivuju ABS... Rozdiel by to bol ak by si mal 5 krizoviek za sebou, alebo by si potreboval brzdit 2x za sebou z 200kmh.