Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od řidičBOB »

No, já soláry na střechu nechci. Já mám z matematiky asi jenom 2 zkoušky, ale umím si spočítat, že mi to nedává žádný ekonomický smysl.
Na nabíjení EL auta mi doma stačí 400V.

mattone: smysl to pro mne má jako třeba druhé auto do rodiny, kdy to jednou za týden nabiju, když jsem s dětmi někde v nákupáku nebo poblíž místa s nabíječkou. Což asi vždy klouzne. Jako pracovní nástroj je to použitelné v případě, že v místě dojezdu má můj zákazník možnost dobíjení. Jinak, abych trávil 3x20 minut každý den na drátě - to mi přijde šílené plýtvání časem, který na tomto světě mám...protože nevím, kolik ho ještě mám.
270kW
195kW
107kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Nebydlím v paneláku, ale v apartmánovém domě. Na balkoně nenabiju, před domem také. Kapišto?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Ja bych to jako druhy bral hned. Klidne tu 60 baterku. Shodou okolnosti ted mam na vikend id7. Zatim cca 100km, 21kwh, tempomat 150. Tohle auto by s vetsi baterkou a 800v bylo super.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ryze technicky musím narovinu přiznat, že taková nějaká e-Pindica by to poskakování kolem komína s našou Pindicou taky zvládla, enemže.... ten poblém s technickou nemožností nabíjení doma (= kolabující síť + inde neni gde, do prce neyezdí - já i drahá 3/4 děláme z domu) je stále přítomen. Minulý týden byl u súseda gdosyk s e-mobilem na náščevě a (zřejmě) nabíjel u něj ze zásufky, bo žárofky zase blikaly a telka chvílema zhasínala i dyž já žádnou cirkulu apod. puščenou neměl.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

a proc to neresis s CEZ distribuce? Pokud to jde mimo povolene meze, tak to musi resit
Pravda vyděsí
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Dojedu k hotelu kde sou 2 nabijecky a na 1 samozrejme stoji fosilni hnudaj. To je na koleno
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Mezitim hnudaj pryc a misto nej elroq. Asi si to naky sikula blokoval. Na druhem miste plugin xc60 co se nenabiji. Jo elektromobilita :D
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Tak se uvolnilo :D no at nejsem jako pp tak uz toho necham. 2 mista na dost velky hotel je v dnesni dobe proste malo. El tu stoji mraky.
Odpovědět