Dobrý den,
měl bych drobný dotaz, především možná na bazárníky Ti v tom budou umět chodit. Ale možná i jiní smrtelníci ...
Mám domluveno firmu pro které budu shánět auta pro jejich služební flotilu. Ale jde mi o to, jak na tom vydělat, ale nebýt za "zloděje" viz. další řádky ..
1) Firma po mne požaduje auto za 100 000,-
2) Najdu auto, koupím ho za 80 000,-
3) Díky legislativě, ho musím ihned přihlásit, ale zde nastává problém, chci ho přihlásit rovnou na firmu. Plné moci atp. vše bych měl k dispozici.
4) Nechám si poslat 100 000,- předám doklady a auto.
Na oko jednoduché, ale zde firma uvidí mé přímé náklady tedy, že mě vůz stál 80 000,- tzn kupní smlouva - faktura na 80 000,-. A mě poslali 100 000,-. Všechno špatně, nesedící účetnictví atp. Vystavovat jim fakturu na 20 000,- jako provize z prodeje se mi nechce, neboť bych hned byl za loupežníka ))
Tak tedy, jak 100% legálně schovat onich 20 000,- a vůz rovno přihlásit na firmu nikoliv na sebe?
Děkuji za nápady:-)
Legislativa & prodej automobilu
Re: Legislativa & prodej automobilu
Jak stoprocentně legálně schovat dvacet tisíc, abych je nemusel danit... Řekněme, že přesně to, co si představujete legálně udělat nejde. Na druhou stranu si můžete při vyřízení všech náležitostí z podobného konceptu udělat živobytí a obchodovat s auty. Zkuste se poradit s nějakou právní nebo účetní firmou (dobrá je třeba tahle) a možná se vám společně podaří vytvořit nějaký udržitelný koncept.
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
A pozor ,aby jsi po čase nebyl plátce DPH
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Proč loupežník proboha? Náklad na auto na tvé straně není přeci 80 tisíc, ale třeba pravé těch 100.
Kde mas čas (hledání vozu, papiroviani, čas na dovoz a předání)? Náklad na dovoz v PHM? Náklad na registraci auta? To se do 20 schová v pohodě, možná to je i málo. Navíc kromě nákladu by tam měl být i zisk, ten mas kde?
Kde mas čas (hledání vozu, papiroviani, čas na dovoz a předání)? Náklad na dovoz v PHM? Náklad na registraci auta? To se do 20 schová v pohodě, možná to je i málo. Navíc kromě nákladu by tam měl být i zisk, ten mas kde?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Proč tu vytahuješ jeden starej příspěvek za druhým ?
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
-
- Spolujezdec
Snažit se vyhýbat daním není nikdy dobrý nápad.arra píše: ↑úte 17 říj 08:28 Jak stoprocentně legálně schovat dvacet tisíc, abych je nemusel danit... Řekněme, že přesně to, co si představujete legálně udělat nejde. Na druhou stranu si můžete při vyřízení všech náležitostí z podobného konceptu udělat živobytí a obchodovat s auty geometry dash world Zkuste se poradit s nějakou právní nebo účetní firmou (dobrá je třeba tahle) a možná se vám společně podaří vytvořit nějaký udržitelný koncept.
-
- Dítě v autě
Platit daně je povinnost!arra píše: ↑úte 17 říj 08:28 Jak stoprocentně legálně schovat dvacet tisíc, abych je nemusel danit... Řekněme, že přesně to, co si představujete legálně udělat nejde. Na druhou stranu si můžete při vyřízení všech náležitostí z podobného konceptu udělat živobytí a obchodovat s auty. Zkuste se poradit s nějakou právní nebo účetní firmou (dobrá je třebarice purity test) tahle a možná se vám společně podaří vytvořit nějaký udržitelný koncept.