od driver » stř 17 črc 12:09
No já bych do budoucna zavedl oprávnění k jízdě po veřejných komunikacích pro každého, kdo není chodec ale jezdec na čemkoliv.Minimálně bych začal aspoň už dnes nejprve s elektrokoly+ elektrokoloběžkami.
To přestává být sranda, on tě je schopen podjet v obci, když jedeš 50kmh, legálně, ale brutálně nebezpečně! Mají to nachipované. Stalo se mi to na kruháči, kde je 30kmh, proletěl tam jak střela, nikdo to nečeká, nikdo ho nevidí! Víme že cyklista může podjíždět, ale stačí bus nebo cokoliv stojící, a on vybočí v té rychlosti až do protisměru...
Klidně to oprávnění by mohlo být v jednodušším režimu než klasická autoškola, ale pravidla jízdy na křižovatkách by měli logicky ovládat, když je chtějí používat a za porušení by měli nést odpovědnost. Hlavně oni ani netuší, jak je to nebezpečné kolikrát. Že by to nešlo?
Proč by to nešlo když jednou za rok umí dopraváci udělat akci a pokutovat i chodce na přechodech.
Každé zlepšení lepší než nic.
Zní to absurně, ale představ si, řešit nehodu jak tě vyslýchají, protože to do Tebe elektropumpičkář narve.
Každopádně stávající úprava je nedostatečná. Mi nasolí pokutu za povinnou výbavu stylem "homologované nůžky" v lékárničce oni lítají jako sebevrazi?
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)