Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Lachende Bestien
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Lachende Bestien »

Hodně síly za volantem přeju, páni a dámové...

V posledním videu od řidičeBoba, kde jakási relativně mladá žena úmyslně blokuje levý jízdní pruh a na několikanásobné upozornění dálkovými dá jen najevo, jaká je borka, když si v klidu ve 110 km/h otočí hlavu a vyplazuje jazyk, se opět jednoznačně ukazuje výrazně negativní dopad řízení na lidskou psychiku (když už se v autě nezraníte/nezabijete při srážce).

Kdyby se potkali jako chodci nebo cyklisté, k ničemu podobnému by vůbec nedošlo. Ale za volantem se z ženušky rázem stala zápasnice MMA v těžké váze s explozivním egem.

Čím méně je člověk vnitřně vyrovnaný a silný, tím více by se měl autům vyhýbat, z čehož vyplývá, že většina lidí by se měla auta vzdát - sám už jsem tak udělal a nelituju. Pomineme-li naprostou ekologickou neudržitelnost tohoto konání (v pominutí smyslů), jedná se o velmi stresující, potenciálně životu nebezpečnou a finančně nákladnou aktivitu.

Na druhou stranu čím živit všechny ty státní zaměstnance a důchodce a rentiéry (na vysoké důchody např. bývalým důstojníkům STB je třeba někde vzít, že...) ve "státu", kde hlavní příjem do společné kasy tvoří autoprůmysl a navázaná odvětví.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
bojler
Pan Řidič

Příspěvek od bojler »

První dva odstavce ještě šly.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Lachende Bestien píše: Kdyby se potkali jako chodci nebo cyklisté, k ničemu podobnému by vůbec nedošlo. Ale za volantem se z ženušky rázem stala zápasnice MMA v těžké váze s explozivním egem.
Troufám si tvrdit, že jízda autem jako taková, nemění žádného člověka v Mr. Hyda. Lidé jsou pořád stejní, jen je potřeba, zamyslet se nad rozdíly. Když jsem chodec nebo cyklista, málokdy mi někdo překáží nebo mě omezuje tak, že je situace neřešitelná. V podstatě vždycky se dá dotyčnému vyhnout, případně není pro druhé takový problém udělat prostor, tudíž nejsme nijak konfrontováni s frustrací, která přichází, když jsme zbytečně omezován kvůli cizí bezohlednosti a bezmocní, situaci řešit. Tudíž i psychicky zůstáváme v pohodě.

Naproti tomu, při jízdě v autě je manévrovací prostor velmi omezený a výše popsaný stav naopak nastává velmi často. Jednoduše, není jak se těm bezohledným lidem vyhnout a lidé nejsou tak ochotní, vycházet druhým vstříc, protože je to více namáhavé. A každému začnou pracovat nervy, přičemž nikdo nemá trpělivost nekonečnou a při dostatečně dlouhé stimulaci bouchne, i kdyby to byl shaolinksý mnich.

Auto tedy jen zdůrazňuje určité povahové rysy, které jinak obvykle zůstávají v pozadí - bezohlednost, sebestřednost a konečnou míru jedince toto chování tolerovat.
Rychlost zabíjí!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jen bych upřesnil, že se neotáčela a jazyk neplatila ona, nýbrž nějaký harant na zadním sedadle.
250kW
195kW
100kW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

To můžeš být rád, žes neobdržel nějakého pěkného fakáče :D
Souhlasím naprosto s první části příspěvku Lachende, jízda autem mění lidi naprosto neskutečně a čím víc ji nezvládá (je to pro něj stresující), tím víc je agresivní na okolí, které ho, podle jeho mínění nějak ohrožuje.
Zejména tím, že musí např. uhnout rychlejšímu apod.

Docela často se mi při předjíždění na okresce stává, že si předjížděný (pohříchu jedoucí jak s hnojem) zatáčku tzv. katuje a na zablikání, či zatroubení, reaguje stejnou mincí, zřejmě jako co si to dovoluju...

Nevím, co mají v hlavě za pochody, ale já jsem zvyklý se omluvit, ne že budu ještě prudit. #:-s
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Lachende Bestien píše:Hodně síly za volantem přeju, páni a dámové...

V posledním videu od řidičeBoba, kde jakási relativně mladá žena úmyslně blokuje levý jízdní pruh a na několikanásobné upozornění dálkovými dá jen najevo, jaká je borka, když si v klidu ve 110 km/h otočí hlavu a vyplazuje jazyk, se opět jednoznačně ukazuje výrazně negativní dopad řízení na lidskou psychiku (když už se v autě nezraníte/nezabijete při srážce).

Kdyby se potkali jako chodci nebo cyklisté, k ničemu podobnému by vůbec nedošlo. Ale za volantem se z ženušky rázem stala zápasnice MMA v těžké váze s explozivním egem.

Čím méně je člověk vnitřně vyrovnaný a silný, tím více by se měl autům vyhýbat, z čehož vyplývá, že většina lidí by se měla auta vzdát - sám už jsem tak udělal a nelituju. Pomineme-li naprostou ekologickou neudržitelnost tohoto konání (v pominutí smyslů), jedná se o velmi stresující, potenciálně životu nebezpečnou a finančně nákladnou aktivitu.

Na druhou stranu čím živit všechny ty státní zaměstnance a důchodce a rentiéry (na vysoké důchody např. bývalým důstojníkům STB je třeba někde vzít, že...) ve "státu", kde hlavní příjem do společné kasy tvoří autoprůmysl a navázaná odvětví.
Neuveritelna sebereflexe, klobouk dolu :ymapplause:
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

M.Z. píše:To můžeš být rád, žes neobdržel nějakého pěkného fakáče :D
Souhlasím naprosto s první části příspěvku Lachende, jízda autem mění lidi naprosto neskutečně a čím víc ji nezvládá (je to pro něj stresující), tím víc je agresivní na okolí, které ho, podle jeho mínění nějak ohrožuje.
Zejména tím, že musí např. uhnout rychlejšímu apod.

Docela často se mi při předjíždění na okresce stává, že si předjížděný (pohříchu jedoucí jak s hnojem) zatáčku tzv. katuje a na zablikání, či zatroubení, reaguje stejnou mincí, zřejmě jako co si to dovoluju...

Nevím, co mají v hlavě za pochody, ale já jsem zvyklý se omluvit, ne že budu ještě prudit. #:-s
Me vzdycky fascinuje jak se z relativne klidnych a slusnych lidi na silnici stavaji vychovavaci, blikaci a komentatori, kteri umi banalni situace vyhrotit do extremu... nechapu, ja se vetsinou snazim dostat z A do B co nejrychleji a v klidu a nebavi me resit ostatni, maximalne si povzdychnu kdyz vidim jak s neschopne motaji po silnici jak hovno pod splavem #-o
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja mam spis pocit, ze kdyz sednu do auta, tak se ze me obratem stane totalni flegmous a prasarny ostatnich, za ktery bych se do jinejch v situaci bez auta klidne pustil ve me nevyvolavaj uz ani to povzdechnuti.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mě to malinko vadí...ne,že by mne to nějak vytáčelo, ale vadí mi ta neuvěřitelná debilita těch lidí. Vždycky si představuji, jak to tam ve volbách hodí Burešovi/Zemanovi/Okanule, protože jsou to frustrované nuly...spíš je mi tedy smutno ze spoluobčanů.
250kW
195kW
100kW
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Ono vacsina ludi co to robi o niecom takom ze sa maju uhybat do praveho vobec netusi

A z ich pohladu si prave ty bezohladny pirat ktory na nich blika, trubi len za to ze ona je opatrna matka, ktora sa boji o svoje deti a ide bezpecne

Na dedine kde mame chatu som rozpraval s jednou znamou, v okruhu 70km maju JEDEN semafor, taky v ktorom ma kazdy smer svoje svetlo, cize ked svieti zelena, tak proste ides... Po 10rokoch co ma vodicak sa 1. Krat odvazila ist cez ten semafor, aj to zo skusenym spolujazdcom v aute, ktory jej radil :D

Do vtedy robila rozne obchadzky aby sa tej jednej svetelnej krizovatke vyhla

A teraz si predstav takeho cloveka na dialnici
Odpovědět