Diky

Předpokládám že na okruhu, snad dnes nikdo není takový magor aby se to učil na veřejné komunikaci. A na okruzích působí řada škol sportovní jízdy, tam ti poradí, naučí tě to a nikoho nezabiješ.osracing píše:Ahoj. Prosim o nazory, tipy a zkusenosti ohledne brzdeni levou nohou pri sportovni jizde.
Diky
Kvůli šetření sekund na okruhu díky nepouštění plynu bych to za sebe nedělal. Vždy mi zkušenější říkali, že na okruhu buď plný brzdy nebo plný plyn (samo to není dogma, ale mělo by to tak víceméně být). Já když už brzdím levou, tak jen kvůli přenesení hmoty a směrovým korekcím auta v zatáčce (třeba na CzechRingu tam je jedna zatáčka, kde si myslím, že mě to trochu pomáhá).osracing píše:Chci se to naucit kvuli zbytecnemu prendavani nohy z plynu. Je to ztrata casu.
Tohle mi za a) přijde jako blbost a nepovedené zjednodušení (chtěl bych někoho podle této poučky vidět objet okruh) a za b) během přendávání nohy mezi plynem a brzdou se určitě neděje ani jedno z toho.jarka píše:Kvůli šetření sekund na okruhu díky nepouštění plynu bych to za sebe nedělal. Vždy mi zkušenější říkali, že na okruhu buď plný brzdy nebo plný plyn (samo to není dogma, ale mělo by to tak víceméně být).