pjanda píše:d1.8t píše:Já mám jedno auto s LSD, druhý open diff a auto s lsd je na limitu zadku prostě čitenější, líp ovladatelný a na rozdíl od open diffu prakticky bez záludností.
Zajimave, mam z toho presne opacny pocit. Neni sporu o tom, ze LSD posune limity trakce dal, ale citelnost toho limitu se mi zda byt mnohem, mnohem horsi. BMW s otevrenym difem a eMkovym LSD mam vedle sebe posledni ctyri roky porad a rozdil bych popsal tak, ze otevreny dif ztrati trakci drive, ale naprosto nezaludne a citelne, zpravidla prokluzem vnitrniho kola nebo lehkou ztratou trakce cele zadi. LSD posune limit o dost dale, ale hranice mezi skvelou trakci a jejim rychlym koncem je velmi uzka a kdyz se prekroci, zadek ma okamzitou tendenci letet po tecne ven. Precist ji pritom neni snadne.
Velmi zaludne to bylo hlavne u Z4MC, kde ma tezsi zadek velkou setrvacnost a pokud se pretacivost nechytla hned, bylo tezke ji chytit vubec. M3 tak zaloudna neni, ale ta hranice je uzka hure citelna i tak.
Nevim, jestli je to specifikum eMkoveho difu, s temi aftermarketovymi mam velmi male zkusenosti, ale popsal bych to zkratka presne naopak
Caddy píše:...Kazdopadne pretacivy smyk se narozdil od nedotaciveho koriguje prirozene a je tam vetsi sance...
Vana píše:Caddy píše:...Kazdopadne pretacivy smyk se narozdil od nedotaciveho koriguje prirozene a je tam vetsi sance...
hm, pro méně zkušené asi nebude otočení volantem na opačnou stranu zrovna přirozenou reakcí
a vzhledem k riziku rozhoupání u přetáčivého smyku bych i ty šance viděl spíše menší než u nedotáčivého
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník