Pri razeni nahoru se meziplyn nedava, je tomu tak? Zbytecne zdrzeni.
 Pri razeni nahoru se meziplyn nedava, je tomu tak? Zbytecne zdrzeni.Jak na meziplyny?
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Re: Jak na meziplyny?
Tak jsem toho hodne procetl a zacnu se poradne ucit rovnou s doublem, rozhodne to smysl ma, viz. toto tema, atd.   Pri razeni nahoru se meziplyn nedava, je tomu tak? Zbytecne zdrzeni.

Pri razeni nahoru se meziplyn nedava, je tomu tak? Zbytecne zdrzeni.Re: Jak na meziplyny?
při řazení nahoru potřebuješ aby ti otáčky klesly ne stouply   nedává
 nedává

nedává
 nedáváPravda vyděsí
						- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Snowman000 me trochu zmatl, ale jiste, dava to logiku 

pri razeni nahoru se nedava meziplyn, ale dvojita spojka se pouzit muze, viz PJ video.

Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Video jsem nekolikrat videl. Pri razeni nahoru se dvojta spojka pouziva pro srovnani otacek motoru a hrideli, synchronu? To uz "smrdi" dokonalosti  

ano... tak nejak 

Autoforum.cz
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja som samozrejme hovoril o medziplyne pri podradzovani a brzdeni...ospravedlnujem saMattbaylesa píše:Snowman000 me trochu zmatl, ale jiste, dava to logiku

Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
						7-miestne GTI
Po precteni teto diskuze a zhlednuti videa p.Jandy jsem dnes prvne zkousel meziplyn spicka-spicka. Drive jsem obcas pri "sportovni jizde" pouzival techniku spicka-pata ktera neni ergonomicky uplne idealni dle meho nazoru. Navic jsem ji rozhodne neovladal na 100% ale napriklad ve vozech BMW M3 a Honda CTR to byla hracka a povedl se mi temer kazdy meziplyn. Dnes jsem nove zkousel techniku spicka-spicka ktera je mnohem prijemnejsi a nemusi se zbytecne kroutit nohou. Testovaci vuz byl VW Scirocco TDi s rozumne rozmystenymi pedaly. Jediny problem je pedal plynu ktery je dost utopeny oproti brzdovemu a pri pomale jizde a mirnem brzdeni mi meziplyn nejde dat temer vubec nebo s cuknutim protoze moc zmacknu pedal brzdy. Vse se zmeni pri rychle jizde kde meziplyny padaji paradne a staci jen trenovat aby to bylo dokonale. Nekdy se stane ze pozde pustim spojku a trochu to cukne ( to uz je jen o cviku si myslim ). Klasicke meziplyny pri podrazovani bez brzdeni to je docela snadne ale nevim jestli to vubec ma nejaky vetsi smysl v dnesnich vozech ( nejake nazory? ).
Take jsem zkousel dvoji vyslapnuti spojky pri podrazovani a to je opravdu orisek Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku...
 Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku... 
A co vase zkusenosti?

Take jsem zkousel dvoji vyslapnuti spojky pri podrazovani a to je opravdu orisek
 Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku...
 Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku... A co vase zkusenosti?
lepsi je se ucit spojku i meziplyn zaraz, po chvili sladovani se to jde samo... to jako jaoo se ucit napred cist a pak psat 

BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
						Mini Cooper JCW
a ma to dvoji vymacknuti spojky opravdu smysl nebo je to jen pro dobry pocit... kazdopadne to bude chtit spoustu cviku pri rychle jizde! ten meziplyn se da v pohode stihat ale ta spojka je vazne narocna...