Míjení vozidel
Míjení vozidel
Protijedouci větší vozidlo autobus, kamion atd. potřebuje k projetí zatáčkou větší prostor pro bezpečné projetí. Musí osobní automobil zastavením umožnit průjezd již počateho úkonu případně když jede dál a snaží se projet dojde ke kontaktu bokem (nehoda) pro zúžení komunikace větším vozidlem. Kdo je viníkem?
Re: Míjení vozidel
Ten, který se v okamžiku střetu nachází v protisměru, velikost nehraje roli. Jiná věc by byla, kdyby větší vozidlo v okamžiku srážky už stálo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
na prokazani, jestli uz stalo, by ale nejspis byla potreba kamera. Ja jezdim takovym mistem alespon dvakrat denne. uzka zatacka na mistni komunikaci, kde je velky provoz NA, protoze hned vedle je betonarka. Jsou tam k videni zajimave situace
Pravda vyděsí
-
mlunovozík
- Autoškolák
Když je jeden blbej, je to s ním stejný jako by byl mrtvej. Všichni okolo to mají těžký, jenom on o tom nic neví. Jako třeba tady https://youtube.com/shorts/mUp19jjJL58? ... lpmRTrh4T7
- Truck Daškam
- Letec
.Ten, který se v okamžiku střetu nachází v protisměru, velikost nehraje roli. Jiná věc by byla, kdyby větší vozidlo v okamžiku srážky už stálo
Tohle platí, pokud je silnice rozdělená čarou. Jinak se měří vzdálenost vozidla od kraje - a ten kdo byl v době střetu dál, prohrává.
Samozřejmě jak píšeš, automaticky vyhrává ten, co stál
Nepsané a logické pravidlo je, že ten kdo jede do kopce má přednostProtijedouci větší vozidlo autobus, kamion atd. potřebuje k projetí zatáčkou větší prostor pro bezpečné projetí.
S tím jak v osobákách kolikrát nemají odhad (typicky něžné pohlaví v SUV/transporter/vito), což je už poznat když jede proti mě, tak na rovině či z kopce to hodím ke kraji jak to vzhledem k váze jde, zastavím a snaž se
Chápeš to?
Já už mockrát v podobné situaci zažil, že řidič toho velkého vehiklu (aniž bych chtěl být osobní, tak posledních několik přypadků to byl dycky beton-mix..
) si ten průjezd (MUSÍ přece projet jako první, že) vynucoval mocným troubením a fuck-off gestikulací.
EDIT: Autobus pustím/dám přednost dycky, mix apod. ale ne.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
- Truck Daškam
- Letec
On mix moc zastavit v nějakým krpálu nemůže - živá směs, snadno prostě ubleje. To pak stojíš, v zrcátku vidíš jak to z tebe teče... a neuděláš nic.
Mě se stal i opak - dupl jsem do brzdy a jak se to navalilo dopředu, tak to šplouchlo a za mnou to ohodilo auto
Mě se stal i opak - dupl jsem do brzdy a jak se to navalilo dopředu, tak to šplouchlo a za mnou to ohodilo auto
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Třeba dost drze jsem si to uhnutí tady vynutil doslova v čase 4:00 - prostě jsem skoro odíral svodila a nebrzdil jsem.
Vlastně radši budu řešit pak někdy uražený zrcátko (přesněji si to vyřeší pojistovna), než beton na silnici
Vlastně radši budu řešit pak někdy uražený zrcátko (přesněji si to vyřeší pojistovna), než beton na silnici
Chápeš to?
asi chápeš, že brzdění je pro něj mnohem náročnější, než pro osobák, že... já teda velkému vždy uhnu, nebo přibrzdím.pavproch píše: ↑včera, 12:43 Já už mockrát v podobné situaci zažil, že řidič toho velkého vehiklu (aniž bych chtěl být osobní, tak posledních několik přypadků to byl dycky beton-mix..) si ten průjezd (MUSÍ přece projet jako první, že) vynucoval mocným troubením a fuck-off gestikulací.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
- Truck Daškam
- Letec
Brzdění je fuk. Sice z kopce to brzdí hůř, ale jen idiot poletí z kopce tak, že nemůže zastavit - i právě proto, kdyby proti němu jel do kopce "kolega", kterýmu bude logicky uhýbat/zastavovat právě onasi chápeš, že brzdění je pro něj mnohem náročnější, než pro osobák, že... já teda velkému vždy uhnu, nebo přibrzdím.
Tady jde o ten opětovný rozjezd, který je třeba i v zimě nereálný
Chápeš to?