Míjení vozidel

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Kvik
Dítě v autě

Míjení vozidel

Příspěvek od Kvik »

Protijedouci větší vozidlo autobus, kamion atd. potřebuje k projetí zatáčkou větší prostor pro bezpečné projetí. Musí osobní automobil zastavením umožnit průjezd již počateho úkonu případně když jede dál a snaží se projet dojde ke kontaktu bokem (nehoda) pro zúžení komunikace větším vozidlem. Kdo je viníkem?
M.Z.
Letec

Re: Míjení vozidel

Příspěvek od M.Z. »

Ten, který se v okamžiku střetu nachází v protisměru, velikost nehraje roli. Jiná věc by byla, kdyby větší vozidlo v okamžiku srážky už stálo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

na prokazani, jestli uz stalo, by ale nejspis byla potreba kamera. Ja jezdim takovym mistem alespon dvakrat denne. uzka zatacka na mistni komunikaci, kde je velky provoz NA, protoze hned vedle je betonarka. Jsou tam k videni zajimave situace
Pravda vyděsí
mlunovozík
Autoškolák

Příspěvek od mlunovozík »

Když je jeden blbej, je to s ním stejný jako by byl mrtvej. Všichni okolo to mají těžký, jenom on o tom nic neví. Jako třeba tady https://youtube.com/shorts/mUp19jjJL58? ... lpmRTrh4T7
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ten, který se v okamžiku střetu nachází v protisměru, velikost nehraje roli. Jiná věc by byla, kdyby větší vozidlo v okamžiku srážky už stálo
.
Tohle platí, pokud je silnice rozdělená čarou. Jinak se měří vzdálenost vozidla od kraje - a ten kdo byl v době střetu dál, prohrává.
Samozřejmě jak píšeš, automaticky vyhrává ten, co stál
Protijedouci větší vozidlo autobus, kamion atd. potřebuje k projetí zatáčkou větší prostor pro bezpečné projetí.
Nepsané a logické pravidlo je, že ten kdo jede do kopce má přednost

S tím jak v osobákách kolikrát nemají odhad (typicky něžné pohlaví v SUV/transporter/vito), což je už poznat když jede proti mě, tak na rovině či z kopce to hodím ke kraji jak to vzhledem k váze jde, zastavím a snaž se
Chápeš to?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Já už mockrát v podobné situaci zažil, že řidič toho velkého vehiklu (aniž bych chtěl být osobní, tak posledních několik přypadků to byl dycky beton-mix.. :p ) si ten průjezd (MUSÍ přece projet jako první, že) vynucoval mocným troubením a fuck-off gestikulací.

EDIT: Autobus pustím/dám přednost dycky, mix apod. ale ne.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Truck Daškam
Letec

On mix moc zastavit v nějakým krpálu nemůže - živá směs, snadno prostě ubleje. To pak stojíš, v zrcátku vidíš jak to z tebe teče... a neuděláš nic.
Mě se stal i opak - dupl jsem do brzdy a jak se to navalilo dopředu, tak to šplouchlo a za mnou to ohodilo auto :-D
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Třeba dost drze jsem si to uhnutí tady vynutil doslova v čase 4:00 - prostě jsem skoro odíral svodila a nebrzdil jsem.
Vlastně radši budu řešit pak někdy uražený zrcátko (přesněji si to vyřeší pojistovna), než beton na silnici

Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

pavproch píše: včera, 12:43 Já už mockrát v podobné situaci zažil, že řidič toho velkého vehiklu (aniž bych chtěl být osobní, tak posledních několik přypadků to byl dycky beton-mix.. :p ) si ten průjezd (MUSÍ přece projet jako první, že) vynucoval mocným troubením a fuck-off gestikulací.

EDIT: Autobus pustím/dám přednost dycky, mix apod. ale ne.
asi chápeš, že brzdění je pro něj mnohem náročnější, než pro osobák, že... já teda velkému vždy uhnu, nebo přibrzdím.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Truck Daškam
Letec

asi chápeš, že brzdění je pro něj mnohem náročnější, než pro osobák, že... já teda velkému vždy uhnu, nebo přibrzdím.
Brzdění je fuk. Sice z kopce to brzdí hůř, ale jen idiot poletí z kopce tak, že nemůže zastavit - i právě proto, kdyby proti němu jel do kopce "kolega", kterýmu bude logicky uhýbat/zastavovat právě on
Tady jde o ten opětovný rozjezd, který je třeba i v zimě nereálný
Chápeš to?
Odpovědět