Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

Příspěvek od Vrooom »

Eda píše: čtv 19 zář 08:54 Super report a i cas (!). Pres den makat a odpo jezdit zni jako dobrej plan. Me se to porad nedari nejak vymyslet s rodinou, jet tam i se zenou a malym jen M140i asi nepujde a navic bych se bal tlacit na pilu. Jet tak daleko 2 autama se zda jako kravina a jet sam bez nich me jen tak neprojde :) Me teda hrozne laka i Spa co uz neni tak daleko

Co M.Z., byls s KTM? Jaky to bylo?
Tak to neporadim jak na rodinu :D. Minuly rok jsem tam byl myslim od ctvrtka do pondeli i s pritelkyni. Ale v sobotu se nejezdilo a jeli jsme na vylet :-) do zabavniho parku, coz bylo taky senza. Taky je pobliz treba Lucembursko. Nejak se to da zajimave vymyslet i s rodinnou. Ono by nemuselo byt ani spatne tam treba prijet v patek, dat vikend a k tomu jeste nejaky vsedni den. Ja bych tam teda do budoucna rad jezdil hlavne v tom formatu co ted, protoze to tam neni tak precpane. Vikendy jsou masakr. Auto extra netrpi a neni to takovy zahul jak klasicky okruh, kde je vic bordelu na trati. Takze gumy jsou po ringu pouzitelny :-) ...
Jinak nasel jsem na YT autofora test M135i na ringu a je hezky videt jak je ta 140i rychlejsi v primce. (a ze ten provoz na konci me stal nejaky ten cas)
https://viewsync.net/watch?v=6TOM_E2-Xw ... &mode=solo
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Hustý, nejen že bude NS virtuální ale už i okolí ringu - 1 600 km2. To už nebude mít ani cenu tam jezdit a tohle vlastně bude lepší. Člověk aspoň nebude muset stát ve frontách a mačkat se na trati. Tak asi prodám bramboru a koupím teslu :)

Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Nemate nekdo v planu ring? Uvazuji o prelomu kvetna a cervna :-)
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já ano, ale termín vůbec netuším.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Na ja uz si zamluvil ubytko od 1 do 6 cervna. Chci tam zase pres vikend na podvecerni jizdy. V patek se tam nejezdi, tak treba tam nebude tolik lidi. Ty vikendy tam jsou zabity a track daye stoji balik.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Výroční zpráva z Nordschleife – červen 2025 :D
Stejně jako na podzim jsem si i tentokrát pronajal ubytování přímo u Ringu, abych mohl jezdit v podvečery během týdne. Příjezd byl v neděli 1. června, odjezd v pátek 6. června. V pátek už byl Nürburgring uzavřený kvůli rockovému festivalu, takže jsem měl na ježdění čtyři plné dny.
Tentokrát jsem vyrazil s čerstvě obutými Michelin Pilot Super Sport. Byl jsem zvědavý, jak se osvědčí.
Po příjezdu jsem ještě stihl dvě kola. První dojmy byly dost rozporuplné – auto nesedělo, bylo neklidné. Ukázalo se, že gumy byly přehřáté a tlak v nich vystoupal až na 2.7 bar. Po upuštění se chování auta výrazně zlepšilo.
Na trati byl minimální provoz, takže hned první seznamovací kolo padlo za 8:33.
Tohle byl jeden z nejlepších dnů. Malý provoz, žádné žluté vlajky, trať krásně volná. Stihl jsem pět kol a i v lehkém provozu se dalo jezdit kolem 8:30.
Nejlepší kolo dne: 8:09 – auto fungovalo skvěle, já jsem se dostával do tempa.
Třetí den byl na trati podobný provoz, ale objevily se i žluté vlajky. Přesto se mi povedlo zajet nejlepší kolo týdne – 8:07. Mělo daleko k optimu, ale jízda fajn.
Dopoledne se konal track day, bohužel došlo k nehodě a část trati byla pod žlutou. Auto ale šlapalo perfektně a já už byl rozjetý – kdyby byly podmínky ideální, možná by padl čas pod osm minut. Škoda – ten den měl potenciál na nejlepší čas.
• Naháněčka s Caymanem GT4
• Skvělý souboj s upravenou Cuprou (400 koní) a vyrámovaným Meganem RS
• Źjištění, že Ring Taxi jezdí překvapivě pomalu… (kolo stojí 369E)
• Nejlepší čas: 8:07
• Optimal lap: pod 8 minut by byl reálný – chtělo by to čisté kolo a trochu štěstí.
• Pneumatiky: Michelin Pilot Super Sport – mám z nich trochu rozporuplné pocity. Možná by Goodyeary SuperSporty byly lepivější… bude potřeba vyzkoušet.

8:07 BTG

1er vs cayman GT4 (v přímce to jede dost podobně)

1er vs ring taxi (moc tomu nedává za ty prachy)

1er vs hot hatche

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Další výborný report, díky!
Jaké máš časy 0-100 a 100-200? Třeba podle toho tvého Race Chrona?
:ar!
Odpovědět