Škoda Auto obecně

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Honza42
Letec

Re: Škoda Auto obecně

Příspěvek od Honza42 »

Tak dvojmístná je E46, P407, .... ono by se našlo.
Největší komedie je ovšem Leon první generace. Tam už nechápu nic.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Myslím že Leon je na tom úplně stejně jako kokta.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

chlopi, poraďte mi, pls....

skautík 1.8TSI ještě asi půlroku bude v záruce (rok jsem s ním jezdil já= 33kkm, fčíl ho má kolega, na tachu aktuálně asi 51kkm)

před asi čtrnácti dny kolega jel do práce (má to napřed 5km po rovině, pak 5km do kopce, pak 5km z kopce), při jízdě z kopce brzdil motorem, po dojezdu na rovinu přidal plyn auto se ale rozjelo jen na tři válce, rozsvítila se celá palubovka a spadlo do nouzáku.... po připíchnutí na Vag (hned po příjezdu, u garážisty) to ukázalo chybu zapalování prvního válce. Vagem garážisty to nebylo nulovaný, odjel s tím do autorizáku (ref záruka) , po cestě mu všechno zhaslo, auto přešlo do normálu a v autorizáku Vag už neukázal žádnou chybu

dneska ráno ta samá situace, akorát to jelo na 3 válce jen asi 200m, palubka se nerozsvítila, nouzák nenastal, garážnickej vag neukazuje žádnou chybu...

dvě otázky:
1. co to technicky může být?
2. jak postupovat s reklamací, autorizák se k tomu staví chladně, když jejich Vag nic neukazuje, kolegu ale čeká velké cestování a nerad bych aby musel řeši na služebce kromě pracovních prblémů ještě i nepojízdné auto....
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

pavproch píše:chlopi, poraďte mi, pls....

skautík 1.8TSI ještě asi půlroku bude v záruce (rok jsem s ním jezdil já= 33kkm, fčíl ho má kolega, na tachu aktuálně asi 51kkm)

před asi čtrnácti dny kolega jel do práce (má to napřed 5km po rovině, pak 5km do kopce, pak 5km z kopce), při jízdě z kopce brzdil motorem, po dojezdu na rovinu přidal plyn auto se ale rozjelo jen na tři válce, rozsvítila se celá palubovka a spadlo do nouzáku.... po připíchnutí na Vag (hned po příjezdu, u garážisty) to ukázalo chybu zapalování prvního válce. Vagem garážisty to nebylo nulovaný, odjel s tím do autorizáku (ref záruka) , po cestě mu všechno zhaslo, auto přešlo do normálu a v autorizáku Vag už neukázal žádnou chybu

dneska ráno ta samá situace, akorát to jelo na 3 válce jen asi 200m, palubka se nerozsvítila, nouzák nenastal, garážnickej vag neukazuje žádnou chybu...

dvě otázky:
2. jak postupovat s reklamací, autorizák se k tomu staví chladně, když jejich Vag nic neukazuje, kolegu ale čeká velké cestování a nerad bych aby musel řeši na služebce kromě pracovních prblémů ještě i nepojízdné auto....
No osobně bych to viděl tak - buď ať jede kolega jiným autem a tohle se řeší nějak v průběhu když bude pryč, nebo at to dá někam jinam, kde by mohli zjistit co tomu je (nevím u jakého garážníka byl, ale v Rožnově doporučuju Chumchala), avšak už to asi nebude zadarmo jako u záruky
Ain´t nobody got time for that
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

pavproch píše:chlopi, poraďte mi, pls....

Na 90 procent cívka, i když tochu brzo... Jestli bude průběh, jako to bylo u mně (2.0 TFSI v RS), tak se to bude zhoršovat. Jet se s tím dá, ale jak říkáš - nouzák a tři válce.

Ale divím se, že diagnostika nic neukáže.

Jo a po výměně aspoň zevrubně zkontroluj plastový kryt motoru, mně ho při výměně cívky domrdali a oprava byla o dost dražší než oprava cívky.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dík za tip
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

FIII zahájení výroby 13KT/14. B-)
Bez bodů
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

normálně bych si nedovolil linkovat ke konkurenci, ale tohle mně opravdu vzalo.... kdo by to byl řekl, taková drtivá (a pravdivá) kritika z pera Světa motorů (hlásné to konzernové trouby) na adresu Schade:
Pokud bychom chtěli být opravdu krutí, mohli bychom ještě spekulovat o jiném smyslu. Není v zájmu žádného dnešního výrobce, aby motorista měl jedno auto dvacet let. Pokud totiž Octavia 2.0 TDI na rozdíl od favorita či felicie nerezne a její výkonově předimenzovaný motor se jen tak neutahá, může ji soukromý motorista mít klidně půl života. Vnímání vozu jako předmětu trvalé hodnoty se automobilkám krajně nehodí a musí holt nějak zařídit, aby se jednoho dne vyskytla tak drahá závada, že její oprava cenově převýší hodnotu stárnoucího stroje. A takový ztyřelý rozvodový řemen či zcela zvodnatělý převodový olej jsou dobrými způsoby. Neukončí život vozu tak brzy, aby z toho byla ostuda a poprask na vsi, ale ani nedopustí zpomalení kolotoče obměny automobilů, na nichž je nejsilnější průmyslové odvětví životně závislé.

celé je to tu
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Citigo:

Změny v konfigurátoru:

-Verze Activ-od 179 900 Kč
-pro každou výbavu samostaně GreenTech-nejde paket Sport
-příplatek na verzi Greentech u Elegance 1.0 55 KW je 9 000 Kč.

Nové příplatky:

- držák multimédií 400 Kč
- panoramatické elektrické střešní okno 15 000 Kč

http://www.skoda-auto.cz/cze/model/citi ... elist.aspx
Bez bodů
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

pavproch: Dnes je všechno doživotní. Akorát si každý to doživotní představuje jinak. Stačí zdravý rozum a je to v pohodě. :-B
Odpovědět