Octavia III
Re: Octavia III
hlvně 1.8TSI bude ve čtyřhrabu povinně s DSG, čili imho na pikaču
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
To teda není.Manuál patří do minulého století.pavproch píše:hlvně 1.8TSI bude ve čtyřhrabu povinně s DSG, čili imho na pikaču

Jinak včera jsem prohlídl OIIIC v Brně a CANTON hraje skvělě.

Bez bodů
Když nic jiného, tak je manuál volba 80% řidičů.
Sám bych manuál chtěl do mála aut, ale proč brát lidem možnost výběru?
Sám bych manuál chtěl do mála aut, ale proč brát lidem možnost výběru?
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Manuál se prodává hlavně kvůli ceně. Pokud je příplatek za automat 50 klacků, což leckdy dělá i více jak 10% z celkové ceny auta, tak imho je jasný, že lidi šáhnou po manuálu, kde se nic nepřiplácí. Levná auta se prodávají nejvíce a tam je na ceně ten automat hodně poznat...k tomu ještě starověké rčení o tom jak jsou automaty zvyšují spotřebu, apod. Zatímco v USA je manuál v drtivé menšině, protože se tam dává automat jako standart, tak u nás se za něj celkem drsně platí. Naopak u některých značek v USA si člověk musí připlácet za manuál.
Druhá věc je, že automobilky v ČR jsou tak stupidní, že do některých vozů ani ten manuál nemontují - viz třeba C4 Cross...moc krásné druhé auto do rodiny, ale jenom v manuálu. Když jsem chtěl před dvěma lety Yetiho s 1.4TSI v automatu...nedělali. Musel jsem se spokojit s 1.2TSI v automatu (a byla to chyba). Je to prostě daň za to, že je u nás nejvíce rozšířený koncern, který má x desítek motorů pro jeden model a ne všechny jsou kompatibilní s automatem. Teď přeháním, ale víte jak to myslím. Přitom by stačily celkem 4 motory - benzin/nafta, silnější/slabší...neee musí jich být minimálně 10.
Druhá věc je, že automobilky v ČR jsou tak stupidní, že do některých vozů ani ten manuál nemontují - viz třeba C4 Cross...moc krásné druhé auto do rodiny, ale jenom v manuálu. Když jsem chtěl před dvěma lety Yetiho s 1.4TSI v automatu...nedělali. Musel jsem se spokojit s 1.2TSI v automatu (a byla to chyba). Je to prostě daň za to, že je u nás nejvíce rozšířený koncern, který má x desítek motorů pro jeden model a ne všechny jsou kompatibilní s automatem. Teď přeháním, ale víte jak to myslím. Přitom by stačily celkem 4 motory - benzin/nafta, silnější/slabší...neee musí jich být minimálně 10.
Nemyslím si, že je to jen kvůli ceně. Spousta lidí si myslí, že by si jízdu s AT neužila, že nemá auto pod kontrolou (jako by s MT měla), že by je případná oprava zrujnovala, protože to více žere, protože s MT jezdí odjakživa... Těch důvodů jsou desítky.
Největšími odpůrci automatu jsou většinou lidé, kteří s tím nikdy nejeli, nebo "neřidiči". Doufám že to PJ a jemu podobní nevezmou osobně.
Největšími odpůrci automatu jsou většinou lidé, kteří s tím nikdy nejeli, nebo "neřidiči". Doufám že to PJ a jemu podobní nevezmou osobně.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
AT je hodně o pohodlí...s dnešní možností techniky (třeba adapt tempomat) to pak je velmi příjemné - zejména při jízdě v kolně nebo na dálnici.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

@HM: tak bacha, jo?...
náhodou já už jednou s automatem jel (teda jako řídil....) Rover 75 po Brně a okolo..... brrrrr.....dodneška se divím, že sem to nerozbil nebo někoho nesestřelil....
ale už sem to tu psal, já su (stará) konzerva.... dokad budu moct hýbat rukama anohama, tak AT u ňa nemá šanci...

náhodou já už jednou s automatem jel (teda jako řídil....) Rover 75 po Brně a okolo..... brrrrr.....dodneška se divím, že sem to nerozbil nebo někoho nesestřelil....
ale už sem to tu psal, já su (stará) konzerva.... dokad budu moct hýbat rukama anohama, tak AT u ňa nemá šanci...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
pavproch píše:dokad budu moct hýbat rukama anohama, tak AT u ňa nemá šanci...

Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman "si na tomto svete iba chvílu" Ak by bola voľba AT vs MT rovnocenná motormi i cenou, ukázal by sa skutočný záujem. Myslím, že podstatne väčší ako doteraz. Tipujem, že viac ako 50% a medzi ženami omnoho viac. Ja mám rád MT, ale AT vidím ako prvok zjednodušujúci ovládanie a tým prispievajúci k bezpečnosti. U mojej ženy 100%.