Dělá se to samozřejmě na konci nebo ke konci výroby - u těch složitějších dílů. U těch méně sofistikovaných je to hned od počátku jasné, pro koho ty díly budou - nehledě na to, co svítí nahoře nad strojem

na vlastni oci videno v MB, kdyz se tam ke konci vyroby pro cely koncern montovaly 1,9TDI (teda alespon myslim, ze to bylo toto). montaz unifikovana, pak to slo na brzdu a podle vysledku dostavalo do papiru razitko s mistem urceni.jerry píše:To je pro mě novinka. Mám tomu rozumět tak, že na lince v maďarském Györu dělí kompletované motory TSI podle kvality? A kdy k tomu dojde? Už na počátku výroby, kdy se určité dny kompletují motory z lepších dílů a jiné dny z horších. Nebo až na konci podle celkového výsledku = výkonu? Moc by mě zajímalo svědectví zasvěcených, kteří tam byli a či jim to bylo jinak ozřejmeno. Mám obavu, že právě tohle koncern super utajuje.
jerry píše: Materíály, které jsou opravdu drahé a přitom to zákazník nepozná na první pohled, ale až později v trvanlivosti, jdou nezadržitelně s kvalitou dolů i u prémií.
A k tomu, že se platí značka nebo image. O tom snad přece nebudeme ani diskutovat. To totiž platí nejen u aut, ale úplně všude. A úplně všude se platí čím dál víc právě jen ta značka. Často se totiž značkové i méně značkové výrobky dělají ve stejných fabrikách a na stejných linkách.
unifikace? motory i jiné díly jsou vyráběny stejné pro Audi, VW, Seat i Škodu. A pak se ta technika vhodně zabalí a doplní elektronikou, podle toho, do které třídy to má patřit.
Vezmu vás jedním vrzem oba, jo?janjan píše:Ono taky dřív platilo, že vyšší třída = větší komfort, kvalita, bezpečnost apod... Dnes je rozdíl v tomhle ohledu mezi třídami asi takový, že mezi výborně vybaveným autem o třídu níž a sockou o třídu výš (resp. prémií), rozdíl už moc není. .........ale na stole leží klíč s vrtulí
A nedelalo se to kvuli ruznym vykonovym verzim? Jako ze "horsi" motor bude slabsi varianta.mmira píše:na vlastni oci videno v MB, kdyz se tam ke konci vyroby pro cely koncern montovaly 1,9TDI (teda alespon myslim, ze to bylo toto). montaz unifikovana, pak to slo na brzdu a podle vysledku dostavalo do papiru razitko s mistem urceni.jerry píše:To je pro mě novinka. Mám tomu rozumět tak, že na lince v maďarském Györu dělí kompletované motory TSI podle kvality? A kdy k tomu dojde? Už na počátku výroby, kdy se určité dny kompletují motory z lepších dílů a jiné dny z horších. Nebo až na konci podle celkového výsledku = výkonu? Moc by mě zajímalo svědectví zasvěcených, kteří tam byli a či jim to bylo jinak ozřejmeno. Mám obavu, že právě tohle koncern super utajuje.