vratné díly/záloha na díly
vratné díly/záloha na díly
Zdravím,
existuje něco jako vratné díly? Tj. když si chci koupit součástku do auta, musím nejprve vrátit starou? Případně záloha na součástky? Tj. když nechci vrátit starou, tak si za novou musím připlatit ještě o zálohu navíc?
Díky za jakékoli postřehy.
existuje něco jako vratné díly? Tj. když si chci koupit součástku do auta, musím nejprve vrátit starou? Případně záloha na součástky? Tj. když nechci vrátit starou, tak si za novou musím připlatit ještě o zálohu navíc?
Díky za jakékoli postřehy.
- GeneHawkins
- Letec
Re: vratné díly/záloha na díly
Ano. Startéry, alternátory, poloosy, řízení, vstřikovače, čerpadla... Ale i autobaterie kvůli olovu.
Moje zkušenost: Ano, jsou takové díly. Mám doma (víc než jen) dva autovraky - 3er (2006) a Pindicu (2009) - fčíl si zaboha nezpomenu, esli to bylo bmwé nebo fijat - sem docela nedávno (2023-24) cosyk měnil v autorizáku a oni trvali NATOm, že ten starý demontovaný díl si MUSÍ nechat na repasi (a dali mi tam - asi - taky repasovaný).
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Standardně si autoservisy díly nechávají. Nicméně nový díl si kupuji, starý je můj a pokud budu trvat na tom, že ten starý chci zpět, nemohou mi ho nevydat. Většinou se to nedělá, protože co se starým dílem, že?
ad PP: nevědět, jestli jsem dostal (a zaplatil) za nový nebo repasovaný díl, je takové... poněkud hloupé
A dostat (možná) repasovaný díl za cenu nového ještě hloupější.
ad PP: nevědět, jestli jsem dostal (a zaplatil) za nový nebo repasovaný díl, je takové... poněkud hloupé

2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Nejsem hloupý, jen geront = sklerotik.
Nebyl, od fčera NATO myslím a ne a ne si zpomenout co to bylo a na které auto.
Tak, s pomocí EPP (externí papírová paměť) sem se (asi) dopátral: Zřejmě to byla Pindica, dyž ji na jaře 2023 umřel startér - pochtíval sem nabídku po autorizáku a tam byla ta podmínka vrácení starého (nakonec ho ale měnil neautorizovaný Michal za nový - Valeo - a starý šel u něj do popelnice).
Jde o to, ze v autodilech chteji zejmena u repasu (altiky, startery, vstriky...) zalohu na stary dil, pze to pak posilaji zpatky k tem repasatorum. Nebo u baterek olovena prirazka. Tze kdybys trval na tom, ze ti servis ma stary dil vydat, tak po tobe budou tu zalohu chtit.
Stejné to bývá u brzdových třmenů u internetových obchodů v Německu. Víš, že kupuješ repasi, pokud nevrátíš starý, tak je cena vyšší.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.