Já jsem původně také chtěl dělat blázna, náboženského šílence, a kázat o neomylnosti papežově, ale nakonec jsem si opatřil rakovinu žaludku od jednoho holiče na Malé Straně za patnáct korun.“
„Já znám jednoho kominíka v Břevnově,“ poznamenal jiný pacient, „ten vám za deset korun udělá takovou horečku, že vyskočíte z okna.“
„To nic není,“ řekl druhý, „ve Vršovicích je jedna porodní bába, která vám za dvacet korun vymkne nohu tak pěkně, že jste mrzák nadosmrti.“
„Já mám vymknutou nohu za pětku,“ ozvalo se z řady postelí u okna, „za pětku a tři piva.“
„Mě ta moje nemoc stojí už přes dvě stovky,“ prohlásil jeho soused, vyschlá tyčka, „jmenujte mně jakýkoliv jed, kterého bych byl neužíval, nenajdete. Jsem živé skladiště jedů. Pil jsem sublimát, vdechoval rtuťové páry, chroupal arzén, kouřil opium, pil opiovou tinkturu, sypal si morfium na chleba, polykal strychnin, pil roztok fosforu v sirouhlíku i kyselinu pikrovou. Zničil jsem si játra, plíce, ledviny, žluč, mozek, srdce, střeva. Nikdo neví, co mám za nemoc.“
„Nejlepší je,“ vysvětloval někdo ode dveří, „vstříknout si petrolej pod kůži na ruce. Můj bratranec byl tak šťastný, že mu uřízli ruku pod loket, a dnes má s celou vojnou pokoj.“
V Rakúsku sa dneškom končí celoštátna karanténa a ľudia sa po šiestich týždňoch môžu vonku opäť voľne pohybovať. K normálnej prevádzke sa môžu vrátiť aj všetky obchody...
Pocet pripadov
Rakusko - 1724/mil
Slovensko - 257/mil
Pocet umrti
Rakusko - 65/m
Slovensko - 4/m
pavproch píše:Jo, z (polo)inačího soudeku: fšimli ste si toho rozdílu mezi naším (pořád ještě silně sociálním) kocourkovem a opravdu kapitalistickýma Státama?
U nás za první měsíc korony nárust počtu nezaměstnaných o desetiny %, v US za tři týdny přes 15mio nových nezaměstananých....
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 3 návštevníků