Píšeš "jeho text"....
Žádnou verzi psát nebudu, protože jako obvykle mícháš věci dohromady jak pejsek s kočičkou dort. Je to snůška 30 let zastaralého vidění a popisu společnosti (svět se dělí na pravici a levici), aplikováno na současnou dobu. Ve svém vidění rozhodně nejsi sám. Tvoji myšlenkoví souputníci jsou kouzelní v tom, že na jakékoliv prokázané selhání volného trhu mají univerzální odpověď - to nebyl volný trh, tam by se to nikdy nestalo, pořád tam bylo moc státu. A pokud jsou jim předestřeny vědecké studie, které nevyhovují jejich pravolevému vidění, tak ty jsou zkreslené, protože na univerzitách se žije z grantů, ty rozdává stát a rozdává je, aby mu pochlebovali, tudíž "levicovým" intelektuálům,a ti proto razí levicové teorie a podporují svoje levicové kamarády a žádný pravicový intelektuál by na UNI nepracoval, protože nechce být závislý na státu... To jsem si nevymyslel, tohle se ke mě fakt dostalo.
Takže prostě vezmi v potaz, že dělení na pravici a levici je pro teorii i praxi mrtvé. ANO je pravice nebo levice? Piráti jsou pravice nebo levice? Já se ještě učil, že liberální byla pravice a konzervativní levice.
A jen jeden příklad "Prostředí extrémně levicové, ale "demokratické". Odpovědnost nese stát, ale občané mají jen práva a žádné povinnosti." Je naprostá hovadina - v takovém prostředí se neplatí daně, neexistují hlášení pro stát. Ona to je anarchie, že se občané nejsou povinni podřídit státním rozhodnutím?