[VW Golf Plus] Pravidelný servis

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
janicka
Spolujezdec

[VW Golf Plus] Pravidelný servis

Příspěvek od janicka »

Dobrý den všem,

můj Golf Plus 1.4, bezín, (rok 2005) má najeto ~85 tis. km a poslední týden mi dává najevo (hlásí), že potřebuje na každoroční pravidelný servis. Rozhodla jsem se, že ho dám do autorizovaného VW.

Chtěla bych se zeptat, jaké opravy se většinou mají provést na pravidelném servisu, abych věděla dopředu, jak vymezit opravy tak, aby mi neúčtovali třeba tisícovku za výměnu stěrače... aneb jak ušetřit peníze :)

Děkuji za odpověď
retron
Letec

Re: [VW Golf Plus] Pravidelný servis

Příspěvek od retron »

tak prvni je asi vyber servisu i mezi autorizaky jsou rozdily, pak treba nektere maji slevu na servis pokud bylo auto zakoupeno u nich
pak zalezi jestli se jedna pouze o vymenu oleje nebo inspekci
v prvnim pripade se meni jen olej + filtr, kabinovy filtr a nekdy motorovy
pri inspekci se meni brzdova kapalina (jednou za tri nebo 4 roky) a dle najezdu svíčky, rozvodový řemen až při 160tis km a dle stavu brzdové obložení.
stěrače se mění na požádání jinak ty ploche okolo tisicovky stoji, ale je dobré dolít kapalinu do ostřikovačů až na max je to takový fígl jak obrat kazdeho zakaznika :)
nebudou extra rádi ale poměrně značně se ušetří, když si donesete vlastní olej specifikace VW 504/507 konkrétně CASTROL EDGE PROFESSIONAL LL III 5W-30 nebo SHELL HELIX ULTRA AV-L 5W-30 v cene cca 200 za litr, kupte 5 litru zbytek mate na doliti.
janicka
Spolujezdec

Příspěvek od janicka »

Nevíte náhodou, jakou mají hodinovou sazbu v VW?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Jen si to zaplať, když ausgerechnet musíš do autorizáku...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jestli nutně potřebuješ kupovat drahý olej v autorizáku, tak přece není problém si tam zavolat a oni cenu řeknou.
Já bych dal 9-leté auto dal raději ověřenému nezávislákovi, taky ti dají razítko do servisky, jestli jde hlavně o tohle.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
janicka
Spolujezdec

Příspěvek od janicka »

Děkuji všem za odpovědi. Dám auto garážistovi :)
Odpovědět