Stránka 33 z 36
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 21:55
od ExFun
Jenže regulaci tady podsouvá jen ruský troll řB (ať jsem stejně nekorektní jako on). To slovo tady před ním vůbec nepadlo.
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:04
od řidičBOB
ExFun píše:Ty jsi fakt hloupý
Od tebe bych invektivy místo argumentů opravdu nečekal.
Ale v poho, každý jsme nějaký a od eurohujera se to jednou dalo čekat.
Btw: já a ruský troll
To už hraničí s vrozenou idiocií
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:13
od řidičBOB
honziss: why not? Neříkám 2x v týdnu, ale...ač mám v týdnu vcelku striktní jídelníček, počítám sachry a tuky, tak nemám problém si dát i smažáka, když mám cheat day. Zatím mám nej gastro zkušenost z Lokálu, kde dělají hezky na másle s bramborem a domácí tatarkou. A myslím, že stojí i víc, než 200. A tak nemám potřebu to zkoušet jinde.
Dávám si ho tak jednou za rok, bo nikdy to nebylo moje oblíbené jídlo, ale někdy na něj fakt dostanu chuť.
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:21
od delphin
Potvrzuji, ten Lokále stojí za to. Jednou jsem se zapovídal s vrchním a prý si sýr nechávají extra vyzrát, aby chutnal pokaždé stejně a táhnul se celou dobu jídla.
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:23
od Honza42
honziss píše:Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.
Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.
Takže když to všechno započteš, tak ji na tom stejně jako když usmažíš vepřový řízek, možná dokonce o něco lépe.
Pročež to nemá nic společného se sýrem, ale s tím smažením.
Příště napiš smažená jidla děkuji nechci a bude to dávat smysl.
Jo a započítávat mouku a strouhanku .....doufám tedy, že nejíš ani žádné pečivo. To je jako když někdo běduje na zahuštěnou omáčkou, jak je to díky té mouce nezdravé a kalorické. Že to je, jako když si dá celá rodina dohromady jednu housku, tak nějak nechápe.
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:51
od Lachende Bestien
Smažák na másle?
To jsem asi nikdy nezkoušel ani neslyšel, že by ho tak někdo smažil; každopádně dobrý nápad, jak zlepšit chuť.
Jeho příprava asi ale nebude až tak jednoduchá jako při použití oleje.
@Honza42
Díky za upozornění na nepřesnou a potenciálně zavádějící formulaci, popravdě jsem si už tenhle příspěvek ze srpna nepamatoval, ale asi jsem měl na mysli spíše obecně znehodnocení výživových látek procesem smažení (a nasáknutí pokrmu tukem) a to leckdy na více či méně přepálených rostlinných olejích nízké kvality.
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:53
od ExFun
Započítávat a jíst je něco jiného. To že nejhorší je smažení je pravda.
K těm zahušťovaným omáčkám - po 30tce když se budeš chtít dostat na 9-10% tuku, tak i takové drobnosti se počítají. Už kolem 14-15% (dlouhodobě) to budeš řešit při sedavém zaměstnání... A nejde jen o hrabání pár kJ, ale o glykemický index, jak moc to rozhoupe cukry... KDyž jsi dlouhodobě na dietě a nemáš cheat meal, tak jedeš dlouhodobě na limitu hladu (těsně před nastoupením hladu) a prostě nechceš čímkoliv houpnout cukr, protože obvykle to člověk nedá a sežere pak něco,co neměl a pár dnů omezování v pr.eli..
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 22:56
od honziss
Honza42 píše:honziss píše:Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.
Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.
Takže když to všechno započteš, tak ji na tom stejně jako když usmažíš vepřový řízek, možná dokonce o něco lépe.
Pročež to nemá nic společného se sýrem, ale s tím smažením.
Příště napiš smažená jidla děkuji nechci a bude to dávat smysl.
Jo a započítávat mouku a strouhanku .....doufám tedy, že nejíš ani žádné pečivo. To je jako když někdo běduje na zahuštěnou omáčkou, jak je to díky té mouce nezdravé a kalorické. Že to je, jako když si dá celá rodina dohromady jednu housku, tak nějak nechápe.
Jsem zastancem zakladnich chuti, takze na maso mi vetsinou staci trocha soli, pripadne kour z dreveneho uhli
nemam potrebu topit veci ve friteze.
A ano, varim casto, rad a ne uplne spatne, takze kdyz to situace vyzaduje, omacku klido zahustim jiskou, kterou delam na prepustenym masle. Ale vetsinou jen rozmixovanou zeleninou ze zakladu a vysledek je taky dobrej
Re: Gastronomické okénko
Napsal: ned 15 lis 23:00
od honziss
Nad jidlem premejslim a vybiram si, ale rozhodne nejsem zadnej fanatik zdravy stravy, takovy pulnocni hotwings cestou z hospody domu maj svoje kouzlo jednou za cas
Nase dite zas ujizdi na carbonara, delam light verzi bez guanciale, jen zloutek, syr, olej, voda ze spaget, laduje se tim ob den a je jak proutek
Re: Gastronomické okénko
Napsal: pon 16 lis 00:43
od Honza42
To ExFun:
To fakt nesežereš před spaním na posezení 200g čokolády nebo studený vepřový bůček s hořčicí a pořádnej krajíc chleba?
Co z toho života máš, člověče? Glykemickej index, prej. Slinivka je od toho, aby slinila, žádné slitování.
Když chci zhubnout, tak se hejbu. Pěkně se proběhnout, až člověk spotřebuje veškeré zásoby a vidí bílou mlhu.
Orgány se musí namáhat pěkně od volnoběhu až po plné otáčky. To máš jako s autem.