Stránka 33 z 36

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 21:55
od ExFun
Jenže regulaci tady podsouvá jen ruský troll řB (ať jsem stejně nekorektní jako on). To slovo tady před ním vůbec nepadlo.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:04
od řidičBOB
ExFun píše:Ty jsi fakt hloupý
Od tebe bych invektivy místo argumentů opravdu nečekal.
Ale v poho, každý jsme nějaký a od eurohujera se to jednou dalo čekat.
Btw: já a ruský troll :)) To už hraničí s vrozenou idiocií ;-)

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:13
od řidičBOB
honziss: why not? Neříkám 2x v týdnu, ale...ač mám v týdnu vcelku striktní jídelníček, počítám sachry a tuky, tak nemám problém si dát i smažáka, když mám cheat day. Zatím mám nej gastro zkušenost z Lokálu, kde dělají hezky na másle s bramborem a domácí tatarkou. A myslím, že stojí i víc, než 200. A tak nemám potřebu to zkoušet jinde.
Dávám si ho tak jednou za rok, bo nikdy to nebylo moje oblíbené jídlo, ale někdy na něj fakt dostanu chuť.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:21
od delphin
Potvrzuji, ten Lokále stojí za to. Jednou jsem se zapovídal s vrchním a prý si sýr nechávají extra vyzrát, aby chutnal pokaždé stejně a táhnul se celou dobu jídla.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:23
od Honza42
honziss píše:
Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.

Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.
Takže když to všechno započteš, tak ji na tom stejně jako když usmažíš vepřový řízek, možná dokonce o něco lépe.
Pročež to nemá nic společného se sýrem, ale s tím smažením.
Příště napiš smažená jidla děkuji nechci a bude to dávat smysl.
Jo a započítávat mouku a strouhanku .....doufám tedy, že nejíš ani žádné pečivo. To je jako když někdo běduje na zahuštěnou omáčkou, jak je to díky té mouce nezdravé a kalorické. Že to je, jako když si dá celá rodina dohromady jednu housku, tak nějak nechápe.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:51
od Lachende Bestien
Smažák na másle?
To jsem asi nikdy nezkoušel ani neslyšel, že by ho tak někdo smažil; každopádně dobrý nápad, jak zlepšit chuť.
Jeho příprava asi ale nebude až tak jednoduchá jako při použití oleje.

@Honza42
Díky za upozornění na nepřesnou a potenciálně zavádějící formulaci, popravdě jsem si už tenhle příspěvek ze srpna nepamatoval, ale asi jsem měl na mysli spíše obecně znehodnocení výživových látek procesem smažení (a nasáknutí pokrmu tukem) a to leckdy na více či méně přepálených rostlinných olejích nízké kvality.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:53
od ExFun
Započítávat a jíst je něco jiného. To že nejhorší je smažení je pravda.

K těm zahušťovaným omáčkám - po 30tce když se budeš chtít dostat na 9-10% tuku, tak i takové drobnosti se počítají. Už kolem 14-15% (dlouhodobě) to budeš řešit při sedavém zaměstnání... A nejde jen o hrabání pár kJ, ale o glykemický index, jak moc to rozhoupe cukry... KDyž jsi dlouhodobě na dietě a nemáš cheat meal, tak jedeš dlouhodobě na limitu hladu (těsně před nastoupením hladu) a prostě nechceš čímkoliv houpnout cukr, protože obvykle to člověk nedá a sežere pak něco,co neměl a pár dnů omezování v pr.eli..

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 22:56
od honziss
Honza42 píše:
honziss píše:
Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.

Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.
Takže když to všechno započteš, tak ji na tom stejně jako když usmažíš vepřový řízek, možná dokonce o něco lépe.
Pročež to nemá nic společného se sýrem, ale s tím smažením.
Příště napiš smažená jidla děkuji nechci a bude to dávat smysl.
Jo a započítávat mouku a strouhanku .....doufám tedy, že nejíš ani žádné pečivo. To je jako když někdo běduje na zahuštěnou omáčkou, jak je to díky té mouce nezdravé a kalorické. Že to je, jako když si dá celá rodina dohromady jednu housku, tak nějak nechápe.
Jsem zastancem zakladnich chuti, takze na maso mi vetsinou staci trocha soli, pripadne kour z dreveneho uhli ;) nemam potrebu topit veci ve friteze.

A ano, varim casto, rad a ne uplne spatne, takze kdyz to situace vyzaduje, omacku klido zahustim jiskou, kterou delam na prepustenym masle. Ale vetsinou jen rozmixovanou zeleninou ze zakladu a vysledek je taky dobrej \m/

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 23:00
od honziss
Nad jidlem premejslim a vybiram si, ale rozhodne nejsem zadnej fanatik zdravy stravy, takovy pulnocni hotwings cestou z hospody domu maj svoje kouzlo jednou za cas :D

Nase dite zas ujizdi na carbonara, delam light verzi bez guanciale, jen zloutek, syr, olej, voda ze spaget, laduje se tim ob den a je jak proutek \:D/

Re: Gastronomické okénko

Napsal: pon 16 lis 00:43
od Honza42
To ExFun:
To fakt nesežereš před spaním na posezení 200g čokolády nebo studený vepřový bůček s hořčicí a pořádnej krajíc chleba?
Co z toho života máš, člověče? Glykemickej index, prej. Slinivka je od toho, aby slinila, žádné slitování. :D
Když chci zhubnout, tak se hejbu. Pěkně se proběhnout, až člověk spotřebuje veškeré zásoby a vidí bílou mlhu.
Orgány se musí namáhat pěkně od volnoběhu až po plné otáčky. To máš jako s autem.