Stránka 32 z 36

Re: Gastronomické okénko

Napsal: úte 18 srp 11:04
od rhinos
tak porad te nikdo nenuti jit do takove restaurace na jidlo. Nicmene ja dam v hospe mnohem vic za piti nez za jidlo. A to nemluvim o pivu. Staci kdyz si deti daji kazdy 2x nejakou zbrdolu a jsem v tom jen v piti za 300

Re: Gastronomické okénko

Napsal: úte 18 srp 12:01
od ExFun
A tím chceš říct co? Že smažák za 200 je ok?
Bohužel pokud budou lidi, co ten nesmysl zaplatí, tak to budou zkoušet. Osobně bych za takovou sračku jako smažený sýr nedal 200 nikde. Ani 100. Všude, kde jsem byl, měli za stejnou cenu nějaké normální jídlo, které mělo nějakou výživovou hodnotu a kuchař na něm dokonce předvedl nějakou práci.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: úte 18 srp 12:55
od pavproch
Nojo, já ale měl vyloženě (bez ohledu na výživové hodnoty) v tu chvíli chuť na (hospodský) smažák s kepučem, ať to stojí, co to stojí. :D

EDIT (vysvětliffka): oběd (= jediné těplé denní jídlo) je fčíl pro mě jediné denní jídlo, kdy se nemusím moc omezovat/vybírat co mi nedělá dobře (na snídani a večeři je ta sfiňa trávicí fčíl echt vybíravá), taxi to užívám... :ymhug:

Re: Gastronomické okénko

Napsal: úte 18 srp 13:00
od rhinos
hele az budes zase tady a budes mit chut na smazak tak dej vedet. Za 500 ti ho udelam i ja :D

exfun: tim chci rict ze to je vzdy tva volba jestli to das nebo nedas....

Re: Gastronomické okénko

Napsal: úte 18 srp 16:26
od Lachende Bestien
Smažený takysýr (proč by si to provozní neulehčil a nenakoupil zmražený polotovar pochybné kvality) s hranolkama a mnohdy ještě s tatarkou je jeden z nejméně výživově hodnotných a nejvíce trávicí trakt (přepálenými) rostlinnými oleji nízké kvality zatěžujících jídel, jaké si lze představit.
Tuto kombinaci opravdu nelze doporučit, obzvláště jde-li o jediné teplé jídlo za den. Pokud se tím člověk neláduje denně, tak ho to samozřejmě nezabije, ale stejně tak není důvod si takto zbytečně zatěžovat metabolismus. Každopádně lze negativní dopady aspoň zmírnit výměnou hranolek za vařené brambory, přidat zeleninovou přílohu, kečup místo tatarky též může trochu pomoct, i když osobně kombo smažák s kečupem nemusím.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 13:19
od pavproch
Neska sem na oběd zežral půlku krowy, argentinské, byly stejky. A k nim švestková omáčka. Mňam.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 18:03
od řidičBOB
ExFun píše:
řidičBOB píše:tak někdo ten propad zaplatit musí...a logicky to budou ti, co tam přijdou ;-) A to nebude platit jenom v gastro byznysu.
Ale smažák s hranolkama a polívkou za 225? Takto se ten kapitalismus fakt nevybuduje.
Chápu, že jako eurohujer máš potřebu to řešit a případně regulovat maximální cenu za smažák, ale já bych to nechal na volné ruce trhu ;-) Když z to lidi nebudou ochotni platit, půjde cena dolů nebo hospoda zkrachuje. A když budou ochotni, pak je to v pořádku.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 18:43
od ExFun
Ty jsi fakt hloupý

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 19:53
od Honza42
Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 15 lis 20:05
od honziss
Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.

Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.