Stránka 30 z 36

Re: Gastronomické okénko

Napsal: stř 18 pro 12:04
od pavproch
Jedním z mých nejdůležitějších partnerů je japonka (i s rodinou, taky šikmookou) trvale žijící v Pze. Už mě taky zvala na jpn oběd, ale nenašel sem čas (čti: v sobě odvahu to vyzkoušet). Prostě stará konverza, jako ve všem: gulasch s šestima je optimal. :D

Re: Gastronomické okénko

Napsal: stř 18 pro 13:54
od honziss
Jaggie píše:
mmira píše:
honziss píše:...povedlo jist tunaka, co to mel z tchanova hacku do trouby cca 10 minut
no vidis, a prave tunak se na sushi nechava 24 h ulezet :).

ja si ho, kdyz to casove stiham, chodim pri cestach z Jpn rano koupit na trznici, pak ho s chladici vlozkou zabalim do termo tasky a doma delam sashimi hody
ty si teda dopravas... jen to hlavne nenechej ulezet az prilis, bo tomu tunakovi narostou nozicky...
V nasem pripade sel z lode do trouby, komplet, jen vyvrzenej, protoze ho stejne nebylo kam dat a stejne to byl plan A k veceri :)

Re: Gastronomické okénko

Napsal: stř 18 pro 15:56
od Jaggie
ja mam v oblibe uvnitr raw a po okrajich je shruba centak udelany na hotovo... garnisch par zelenych smeti na hore a cele to sedi na misce ryze... ultimatni mnamka... ale jak rika PP... gulas s pulkou sisky kynuteho je taky jiny level... tu a tam do toho prsknu kysele zeli a segedos jak strizeny

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 13 úno 16:23
od pavproch
Musim to sem naspat:

Zvyknul sem si dycky po cestě ze skijovek na Chopku k sobě dom do ta3 sa stavit na oběd v (rychlo) restaurantu Fulla v Tescu v PP. Vaří tam fuckt dobře, je to rychlé, s obsluhou s jídlem (a samoškou při placení), oběd tam stojí jen 4.5E a dá sa platit kartou. Prostě samá pozitiva. Dyž sem byl naposled na Chopku (ca 3 týdny z5), taxem se tam tež stavil (už později po poledni = menu už bylo přebrané) a zbyla na mě bambusová poblíffka (to bych si dobrovolně sám nikdy neobjednal). Poblíffka ale k obědu muši byť. Výsledek: Mno, než bambusovou, tak to rači bez poblíffky. Tožtak asi. Neska sem tam byl na oběd zas a zas byla na menu i bambusová poblíffka. Poučen sem si objednal rači hrstkovou (byla mńamézní). Proti mně u stolu seděli dva SK důchodci a po delším vybírání si ten bambus objednali. Poté co já vylízal talíř poblíffky (i s nášupem - btw obyč poblífku tam dávaj na stůl v míse "eat as much as can"), oni zakřiknutě dojedli tu jednu misku bambusu a.... ošívali se tak nějak všeobecně. Následně z nich vylezlo: Příště rači bez poblíffky než tohle. ....nejsu sám s neláskou k bambusu....... :D

Re: Gastronomické okénko

Napsal: pon 11 kvě 11:24
od pavproch
Ježyš, to je zase nebíčko v papuli - naše vesnická hospoda, odkud si vozíme obědy, občas vaří pohankové riziko. Neska bylo. Mńam. Oach!

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 14 kvě 17:52
od pavproch
Musím sem napsat, jakej sem wool (+ jaký to mělo blahodárný efekt): sem se při nákupu ponravin uhlídnul a koupil pixlu corn-fleků, které nejsou korn ale jsou pohankové - už při nákupu mi bylo divné, že je to nějaké drahé, no...

Až dyž sem si je sypal do misky, přečet sem si na obalu, co sem to vlastně koupil..... a....fčíl ten aftermath: chuťově jsou asi o 1000% lepší než kukuřičné, mňam.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 14 kvě 19:17
od řidičBOB
A ve finále i zdravější...

Re: Gastronomické okénko

Napsal: pát 15 kvě 20:20
od Lachende Bestien
Pohankové vločky asi fakt nebudou špatné, který řetězec skvělotržišť je nabízí?
cornflakes.jpg
:ympeace:

Re: Gastronomické okénko

Napsal: sob 16 kvě 11:45
od pavproch
To byl malý krámek se "zdravou výživou" - vyjímečně sem byl donucen tam zavítat, bo mi došlo krmení a drahá 3/4 (která tyhle věci běžně nakupuje) zapoměla tam zajít, no.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: sob 16 kvě 12:41
od pavproch
Neska byla na oběd "Indie" - jakési maso v omáčce s kari-rice připravené podle opravdu indického recepisu (junior přitáh z UK, kde bydlel s Indama) a i z indických koření (keré nebylo jednoduché sehnat). Nebylo to špatné, pálila huba, ale.... zakončil sem neska oběd slovy : "Dobré to bylo, kuju, ALE fčíl, prosím, asitak půlroku zase českou klasiku "goulasch s šestima".

Čekal sem bouřlivou negativní reakci ve smyslu že si nevážím jejích kulinářských pokusů o "exotiku" a .... kupodivu nebyla, naopak byl souhlas s mým návrhem. Asi stárneme, oba.... :D